Logg inn | Opprett brukerkonto

Gudfaren, del II (1974)

Originaltittel: The Godfather Part II

Produsent: Francis Ford Coppola
Regi: Francis Ford Coppola
Manus: Francis Ford Coppola
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 3 timer, 21 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 6
Arbeiderbladet: Terningkast 6
Dagsavisen: Terningkast 6
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 6

Rollebesetning

Al Pacino
Michael Corleone
Robert Duvall
Tom Hagen
Diane Keaton
Kay Corleone
Robert De Niro
Vito Corleone
John Cazale
Frederico 'Fredo' Corleone
Talia Shire
Constanzia 'Connie' Corleone
Lee Strasberg
Hyman Roth
Michael V. Gazzo
Frankie Pentangeli
G.D. Spradlin
Senator Pat Geary
Richard Bright
Al Neri
Vis alle roller

Gudfaren II er den brilliante og fantastiske fortsettelsen av Gudfaren, hvor historien om familien Corleone går videre med økt styrke. Coppola forteller to historier i del to. Den første handler om den unge Don Vito (Robert De Niro), og den andre om Michaels (Al Pacino) framgang som den nye Gudfaren. Sammen med flere sterke skuespillerprestasjoner har Coppola produsert den beste filmoppfølgeren gjennom tidene.

Omtale

Fortsettelse av "Gudfaren I". Nå er Michael Corleone blitt "don" og vi ser hans bakgrunn og faren Vito C's liv og karriere i tilbakeblikk.

(Filmtilsynet)


For en gangs skyld ble en suksessoppfølger mer vellykket enn sin forgjenger. Del 2 sprenger kriminalfilmens rammer og gir en uhyggelig skildring av et samfunn som styres av pengenes egoisme og lar medmenneskelighet gå under. I denne situasjon vil Coppola vise hvor vanskelig det er for menneskene selv å bestemme sin utvikling og sine handlinger. Slik sett er del 2 mer menneskelig og mindre bloddryppende enn den første og dens politiske aspekter gir den ekstra slagkraft og perspektiv. Filmen fikk 6 Oscar i 1975 og har i ettertid blitt stående som en av 70-tallets beste amerikanske filmer.

Cinemateket


Beretningen om mafiafamilien Corleone, bakgrunnshistorien til Vito Corleone, om hans vei til USA, og om hvordan han til slutt ble Don, gudfar.

NRK 1987


Dette er oppfølgeren til suksessfilmen om mafiafamilien Corleone, bakgrunnshistorien til Vito Corleone og om hans vei til USA. Nå er Michael Corleone blitt "don" og vi ser hans bakgrunn og faren Vito C's liv og karriere i tilbakeblikk.

TVN 2004


Suksessoppfølgeren

Del II av Francis Ford Coppolas storslåtte filmverk om den sicilianske mafiafamilien Corleone i USA. "Gudfaren II" er den brilliante og fantastiske fortsettelsen av "Gudfaren", hvor historien om familien Corleone videreføres. I filmen møter vi en ung utgave av noen av Hollyeoods fremste skuespillere, som etter å ha medvirket i Coppolas filmer fikk strålende karrierer.

Coppola forteller to historier i del to. Den første handler om den unge Don Vito (Robert De Niro), og den andre om Michaels (Al Pacino) framgang som den nye Gudfaren. Sammen med flere sterke skuespillerprestasjoner har Coppola produsert den beste filmoppfølgeren gjennom tidene.

TV2 Zebra 2007

Alle bilder av Gudfaren, del II

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon