Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Top Gun - Den beste av de beste (1986)

Originaltittel: Top Gun

Sammen med sin navigatør Goose blir Pete "Maverick" Mitchell tatt opp ved marinens berømte eliteskole for blivende angrepsflyvere; Top Gun. Her treffer han den kvinnelige instruktøren Charlie, som har en del å lære bort, selv etter undervisningen. Katastrofen ligger stadig på lur. En dødsulykke inntreffer. Maverick tar på seg skylden og mister lysten på å fly. men så havner de unge, ærgjerrige flyverene midt i en livsfarlig konfrontasjon med en fremmed makt, og Maverick får sin siste sjanse til å ta revansj...

Omtale

Tom Cruise beveger seg på farlig grunn i filmhiten som gjorde han til verdensstjerne og som ble selve definisjonen på en moderne kassasuksess! Cruise spiller Maverick, en dyktig pilot som blir sendt til forsvarets prestisjefulle Top- Gun program. Men for å bli "den beste av de beste", behøver han hjelp fra sin navigatør (Anthony Edwards) og nye kjærlighet (Kelly McGillis). I filmen spiller også Val Kilmer. Denne høytflyvende suksessen vil ta pusten fra deg!

Paramount


Top Gun var en hit da den gikk på kino på midten av åttitallet. Tom Cruise skjøt bokstavelig talt fart på karrieren etter sine luftige svev og vanvittige flyturer i Top Gun. Motspilleren Kelly McGillis er heller ingen taper. I en av åpningsscenene flyr den spesialtrente militærpiloten "Maverick" opp ned like over et sovjetisk jetfly. Han knipser et bilde av fiendens pilot, viser ham fingeren og vekk er han.

Dette gjør ham til helt blant sine kolleger på den militære eliteflygerskolen. De beste pilotene fra hver klasse er med i den eksklusive gjengen "Top Gun".

Oppdraget går ut på å kartlegge fiendens bevegelser, flygere og planer.

Slik starter Top Gun, og samtidig settes premissene for en skikkelig actionfilm. I tillegg kommer tre ting: Jenta, mysteriet rundt heltens egen avdøde far og rivaliseringen mellom ham og en annen flyger.

Det blir full feiring av Pete "Maverick" Mitchell på stambaren. Pete legger merke til en vakker kvinne i baren og gjør sine framstøt. Han vet ikke hvem hun er, men blir smertelig klar over det neste dag. Kvinnen han har falt for er den beryktede "Charlie" Blackwood, instruktør på Top Gun.

TV2 1999


Jagerflyveren Pete "Maverick" Mitchell er kjent som en våghals i luften, og regler har aldri appellert til ham. Sammen med kompisen Goose har han fått plass ved marinens eliteskole, Top Gun, for USAs aller beste piloter. Der har også Tom "Iceman" Kazansky og Ron "Slider" Kerner fått plass. Dermed er konkurransen mellom Maverick og Iceman i gang, - skolens to beste piloter. Og Maverick blir stadig minnet på feilene hans far gjorde som jagerflyver. Samtidig forelsker Maverick seg i den kvinnelige instruktøren Charlie, men et lærer-elev forhold er upassende ved Top Gun.

TVN 1999

Alle bilder av Top Gun - Den beste av de beste

Trailer

Link til denne traileren

Top Gun - Den beste av de beste (1986)

Produsent: Don Simpson
Regi: Tony Scott
Manus: Jim Cash
Sjanger: action, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 50 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Tom Cruise
Uspesifisert rolle
Kelly McGillis
Uspesifisert rolle
Val Kilmer
Uspesifisert rolle
Anthony Edwards
Uspesifisert rolle
Tom Skerritt
Uspesifisert rolle
Meg Ryan
Uspesifisert rolle
Michael Ironside
Uspesifisert rolle
John Stockwell
Uspesifisert rolle
Rick Rossovich
Uspesifisert rolle
Barry Tubb
Uspesifisert rolle
Vis alle roller
Joachim Holst-Jensen
Joachim Holst-Jensen
John Young
John Young
Kaare Keilhau
Kaare Keilhau
Ann Carter
Ann Carter
Abram Room
Abram Room
Laurie Metcalf
Laurie Metcalf