Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Stikket (1973)

Originaltittel: The Sting

Blant alle smågangsterne i 1930-årenes Chicago opererer de to sjarmerende svindlerne Gondorff og Hooker, spilt av Paul Newman og Robert Redford. Etter en del mer eller mindre vellykkede "forretninger", planlegger de århundrets kjempekupp mot New Yorks største kjeltring.

Omtale

STIKKET har vunnet 7 Oscar®*, blant annet for Beste Film , og er en av de mest populære og kritikerroste filmer noensinne. Den utspekulerte krimkomedien foregår i de harde 30-åra, hvor en ambisiøs småkjeltring (Robert Redford) og en garvet bondefanger (Paul Newman) vil hevne seg på en kynisk gangsterboss (Robert Shaw) som fikk en av deres venner myrdet. Historien om hvordan denne gruppen småsvindlere får tatt et "Stikk" fra sin fiende er en av de mest elegante høydepunkter i filmhistorien, og det bygger seg opp til et utrolig og overraskende klimaks.

Universal


Johnny Hooker slår seg sammen med den eldre Henry Gondorff for å knekke gangsteren Doyle Lonnegan. Det lykkes dem å lure ham for 1/2 million kroner.

(Filmtilsynet)


Thrillerkomedie fra 30-årenes gangstermiljø i USA. En mann er drept av en Chicago-gangster og de to beste vennene sverger hevn. Den ene er småbysvindler og den andre en vete ran i bedrageri. Sammen planlegger de to svindlerne et kjempekupp som en gang for alle skal vise verden og gangstermafiaen at oppfinnsomhet, intelligens og fantasi er sterkere våpen enn rå vold. I hovedrollene Paul Newman og Robert Redford. Filmen fikk sju Oscar-statuetter med musikk av Scott Joplin.

NFI


Blant alle smågangsterne i 1930-årenes Chicago opererer de to sjarmerende svindlerne Gondorff og Hooker, spilt av Paul Newman og Robert Redford. Etter en del mer eller mindre vellykkede "forretninger", planlegger de århundrets kjempekupp mot New Yorks største kjeltring.

NRK 1989


Oscar-belønnet klassiker der handlingen er lagt til 30-tallets gangstermiljø i Chicago. Robert Redford spiller svindleren Johnny Hooker, hvis venn Luther Coleman (Robert Earl Jones) blir myrdet av gangster-kongen Doyle Lonnegan (Robert Shaw). For å hevne seg på Lonnegan, begynner Johnny å planlegge “stikket”, en storsvindel som skal felle Lonnegan og snøre opp hele hans kriminelle nettverk. Johnny allierer seg med den erfarne kjeltringen Henry Gondorff (Paul Newman) og et knippe andre gode hjelpere. Planen er genial, men dristig. Det er nemlig mye som skal klaffe for at Johnny og co skal ta det siste stikket... “Stikket” ble et av 70-tallets aller største kassasuksesser. Filmen vant hele 7 Oscar-priser, blant annet for beste bilde, beste regissør og beste manuskript. Robert Redford ble dessuten nominert til Oscar for beste skuespiller i en hovedrolle.

Viasat 2003

Alle bilder av Stikket

Stikket (1973)

Produsent: Tony Bill
Regi: George Roy Hill
Manus: David S. Ward
Sjanger: komedie og thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 9 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Arbeiderbladet: Terningkast 6
Dagsavisen: Terningkast 6
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Robert Redford
Johnny Hooker
Paul Newman
Henry Gondorff
Robert Shaw
Doyle Lonnegan
Charles Durning
Lt. Snyder
Ray Walston
Singleton
Eileen Brennan
Billie
Harold Gould
Kid Twist
John Heffernan
Niles
Dana Elcar
FBI Agent
Jack Kehoe
Erie Kid
Vis alle roller