Logg inn | Opprett brukerkonto

Åtte mann ut (1988)

Originaltittel: Eight Men Out

Produsent: Sarah Pillsbury
Regi: John Sayles
Manus: John Sayles
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 59 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Arbeiderbladet: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

John Cusack
Uspesifisert rolle
Clifton James
Uspesifisert rolle
Michael Lerner
Uspesifisert rolle
Christopher Lloyd
Uspesifisert rolle
John Mahoney
Uspesifisert rolle
Charlie Sheen
Uspesifisert rolle
David Strathairn
Uspesifisert rolle
D.B. Sweeney
Uspesifisert rolle
Don Harvey
Uspesifisert rolle
Michael Rooker
Uspesifisert rolle
Vis alle roller

Baseball laget "1919 Chicago White Sox" er på vei mot toppen i eliteserien når de begynner å spille bemerkelsesverdig dårlig. De taper kamper som burde være opplagte, stjernespillerne gjør en elendig jobb, og de to sportsjournalistene Ring Lardner og Hugh Fullerton mistenker dem for å være kjøpt og betalt for å tape. Filmen er basert på Eliot Asinofs best-selger fra 1963, og viser hvordan maktspill og korrupsjon ødelegger livet og idrettskarrieren for åtte menn. Motivene er mange, lagets ankermann, Eddie Cicotte (David Strathairn), ønsker å sikre sine barns framtid, vel vitende om at han er på tampen av sin karriere...

Omtale

Eight men out ÅTTE MENN UT

Baseball laget "1919 Chicago White Sox" er på vei mot toppen i eliteserien når de begynner å spille bemerkelsesverdig dårlig. De taper kamper som burde være opplagte, stjernespillerne gjør en elendig jobb, og de to sportsjournalistene Ring Lardner og Hugh Fullerton mistenker dem for å være kjøpt og betalt for å tape. Filmen er basert på Eliot Asinofs best-selger fra 1963, og viser hvordan maktspill og korrupsjon ødelegger livet og idrettskarrieren for åtte menn. Motivene er mange, lagets ankermann, Eddie Cicotte (David Strathairn), ønsker å sikre sine barns framtid, vel vitende om at han er på tampen av sin karriere.

Han er lovet en bonus på $10.000 når han har vunnet sin 30.kamp, men blir lurt av den kyniske manageren Charles Comiskey (Clifton James). Den lovende Buck Weaver (John Cusack) tar til syvende og sist ikke mot penger, men er fanget i edderkoppnettet.

Den noe enfoldige, men naturtalentet Shoeless Joe Jackson (D.B. Sweeney) sitter like fast i klisteret. Edderkoppen bak er den styrtrike Arnold Rothstein (Michael Lerner), men det er mange hjelpe-edderkopper, som uplettet -og rikere- går ut av skandalen når den til sist rulles opp i rettsaken som følger. Overraskende frikjennes de åtte, men de utestenges fra profesjonell baseball for resten av livet. "1919 Chicago White Sox" dukker forøvrig opp igjen, som de heltene de en gang var, i Phil Alden Robinsons film "Field of Dreams"/Fortidens helter (1989).

NKFF


-

Suksessregissøren John Sayles har laget en historie full av gode karakterer og med levende miljø skal vi tro Variety (31/8-88). Bladet antar imidlertid at historien er noe for spesiell til å nå ut til det helt store publikum.

Film & Kino

Alle bilder av Åtte mann ut
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon