Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 10. juli

Ron Glass
Jimmy McHugh
Joan Marsh
John Gilbert
Karin Hox
Knud Sønderby
Leena Häkinen
Marcelle Géniat

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Shrek - lykkelig alle sine dager
Film generelt
Av: Montecristo, 7. juli 10:03

Killers
Film generelt
Av: Montecristo, 1. juli 09:57

Hårete hevn
Film generelt
Av: Montecristo, 23. juni 09:32

Sommerlunsj i Roma
Film generelt
Av: Montecristo, 18. juni 20:19

Metropia
Film generelt
Av: Montecristo, 9. juni 08:03

Entrapment (1999)

Originaltittel: Entrapment

Produsent: Sean Connery
Regi: Jon Amiel
Manus: Ron Bass
Sjanger: action, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 52 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Sean Connery
Robert "Mac" MacDougal
Catherine Zeta-Jones
Virginia "Gin" Baker
Ving Rhames
Thibadeaux
Will Patton
Hector Cruz
Maury Chaykin
Conrad Greene
Kevin McNally
Haas
Terry O'Neill
Quinn
Madhav Sharma
Security chief

Et uvurderlig Rembrandt-maleri blir stjålet i New York. Forsikringsetterforskeren Virginia "Gin" Baker (Catherine Zeta-Jones) tviler ikke på at det er verdens smarteste kunsttyv, Robert "Mac" MacDougal (Sean Connery) som står bak. Hun overtaler sjefen til å la henne ta opp jakten på mestertyven og forfølger ham til London. Der planlegger hun å lure ham til å avsløre seg, men han er snedigere enn hun hadde trodd.

Omtale

Den aldrende, elegante Robert Macdougal er rett og slett verdens beste kunsttyv. Han kan uten større anstrengelse stjele en Rembrandt hvor og når det passer ham. Det liker ikke forsikringsselskapet, som sender den unge agenten Virginia Baker for å fange Macdougal. Når hun finner ham, er han i ferd med å stjele en antikk kinesisk maske. For å lure ham, later hun som om hun er med på det. Eller er hun? For hvem lurer hvem?

I denne nervepirrende action-thrilleren leker tyvenes konge, Robert Macdougal, katt og mus med den unge Virginia Baker. Eller er det omvendt? Rollen som mestertyv spilles av Sean Connery (Dragonheart, Medicine Man, Highlander, James Bond-filmene etc.). Den unge forsikringsagenten spilles av Cahtrine Zeta-Jones (Zorro, The Phantom, Splitting Heirs). Filmen er regissert av Jon Amiel (Copycat). En fengslende, eksplosiv film.

DU SKAL FANGE VERDENS BESTE TYV. MEN HVA GJØR DU NÅR HAN FANGER DEG?

SF Norge


Hva sa pressen?

Romantisk thriller om en kvinnelig forsikringsagent som får i oppdrag å avsløre en kunsttyv-veteran. "Entrapment er passe fengslende." (P.H. Aft.) "Som 'hvem-lurer-hvem'-film er dette helt greit, velsmurt og nokså underholdende." (B.M. VG Terningkast 4) "Det foreliggende halvt underholdende, halvt småkjedelige, luksuriøst utstyrte produktet tar atter en gang opp 'malen' fra femti- og særlig sekstitallets mange populære stortyv-og/eller 'det store kupp' komedier." (H.K. Dagsav.)

Film & Kino


Sean Connery og Catherine Zeta-Jones (fra Zorro) i en elegant action-thriller. En forsikringsagent overbeviser sjefen sin om at bare hun kan sette fellen for mestertyven Robert Mac Dougal, ved å gi seg ut for å være mestertyv selv.

Da et uvurderlig Rembrandt-maleri blir stjålet i New York, tviler ikke forsikringsetterforskeren Virginia "Gin" Baker (Catherine Zeta-Jones) på at det er verdens kløktigste kunsttyv, Robert "Mac" MacDougal (Sean Connery) som står bak. Hun overtaler sjefen til å la henne ta opp jakten på mestertyven og forfølger ham til London. Der planlegger hun å lure ham til å avsløre seg, men han er snedigere enn hun hadde trodd. Det hele utvikler seg til et motsetningsfylt spill der heftige følelser og begjær blandes med den perfekte forbrytelse.

Mac og Gin inngår et usannsynlig partnerskap der de begge kjemper om overtaket, og hvem som egentlig lurer hvem er lenge uvisst. Sammen stjeler de en unik kinesisk maske som fører dem til Kuala Lumpur, et yrende forretningsparadis i Sør-Øst Asia. Gin skjønner allikevel at dette er bare opptakten til Macs plan for årtusenets mesterkupp...

OM PRODUKSJONEN

ENTRAPMENTs vei til kinolerretet begynte med at manusforfatter Ron Bass presenterte historien for Sean Connery og Rhonda Tollefson i bare syv linjer. De så med en gang filmens potensial ut i fra motsetningen mellom de to hovedrollene: Den verdensvante og sofistikerte tyven inngår et uventet kompaniskap med den tøffe og vakre etterforskeren. Dette leder til uante intriger og halsbrekkende action-eventyr.

Sean Connery, som også har vært med på å produsere filmen, mener filmens kjerne er hvordan forholdet mellom de to hovedrollene utvikler seg: "I begynnelsen er Macs rolle ganske enkel: Han er en enstøing som er fascinert av kunst og skjønnhet. I sin velordnede tilværelse er denne kvinnen det eneste han ikke er forberedt på, og hun snur opp ned på all hans nitidige planlegging. ENTRAPMENT er akkurat som en kinesisk opera hvor hver karakter egentlig har helt andre intensjoner enn de først gir inntrykk av."

Catherine Zeta-Jones som spiller den fryktløse og vakre etterforskeren Gin, mener allikevel at ENTRAPMENT også er en klassisk kjærlighetsfilm: "Forholdet mellom Mac og Gin minner meg om Katherine Hepburn og Spencer Tracy eller Bogart og Bacall i noen av deres filmer. ENTRAPMENT kan bli sett som en god gammeldags romanse hvor alt skjer under overflaten."

I følge regissør Jon Amiel er ENTRAPMENT en film som skiller seg ut fra de fleste andre av dagens actionfilmer: "Jeg har vært så heldig å få muligheten til å lage en film jeg selv har ønsket å se i lang tid - en actionfilm med både hjerne og hjerte. Det er en spennende action- og eventyrfilm, men rollene er virkelige mennesker som du kan tro på og du kan bry deg om."

ENTRAPMENT ble filmet både i England, Skottland og Malaysia. På den skotske øya Isle of Mull fikk Sean Connery en spesielt varm velkomst. Duart-slottet som forestiller Macs landlige tilfluktssted, tilhører MacLean-klanen som Connery selv tilhører.

Sluttsekvensene av ENTRAPMENT ble filmet i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur der settingen blant annet inkluderer verdens to høyeste bygninger. "De to skyskraperne gir en imponerende bakgrunn til filmens klimaks," forteller John Amiel, "Etter at publikum har sett Mac og Gin flykte fra forfølgerne 250 meter over bakken, tror jeg bygningene kommer til å bli nye landemerker for filminteresserte over hele verden".

Sean Connerys filmkarriere strekker seg over fire årtier og inkluderer over 70 filmproduksjoner. Han er kanskje mest for sine 6 filmer i rollen som Agent 007: DR. NO, FROM RUSSIA WITH LOVE, GOLDFINGER, THUNDERBALL, JAMES BOND I JAPAN og DIAMANTER VARER EVIG. Connery vant Oscar for beste mannlige bi-rolle i 1987 for DE UBESTIKKELIGE. Andre høydepunkter i hans karriere inkluderer ROSENS NAVN (1986), RUSSIA HOUSE (1990), JAKTEN PÅ RØD OKTOBER (1990), BLODRØD SOL (1993), THE ROCK (1996).

Catherine Zeta-Jones startet sin skuespillerkarriere som 10-åring i hjembyen Swansea i Wales. Som 15-åring flyttet hun til London hvor hun spilte i forskjellige teateroppsetninger før hun gjorde sin tv-debut i serien THE DARLING BUDS OF MAY. Etter å ha blitt forfulgt av den nådeløse britiske tabloid-pressen i lengre tid, flyttet Zeta-Jones til USA i 1996. Etter flere mindre roller, fikk hun sitt gjennombrudd i fjor da Steven Spielberg anbefalte henne til rollen som Antonio Banderas´ motspiller i ZORROS MASKE.

I andre roller finner vi Ving Rhames som er mest kjent for sin opptreden i PULP FICTION som Marcellus Wallace. Han har også spilt i MISSION:IMPOSSIBLE og CON AIR. Will Patton har spilt i INGEN UTVEI, ARMAGEDDON, COPYCAT og POSTMANNEN.

Jon Amiel har tidligere regissert blant annet SOMMERSBY med Richard Gere og Jodie Foster og COPYCAT med Sigourney Weaver.

Ronald Bass er en av Hollywoods mest annerkjente manusforfattere. Han vant Oscar i 1989 for manuset til RAIN MAN med Tom Cruise og Dustin Hoffman. Han har blant annet forfattet STEPMOM, MIN BESTE VENNS BRYLLUP, DANGEROUS MINDS, I SENG MED FIENDEN og HIMMELENS DØTRE.

Kommunenes Filmcentral


To mestertyver reiser rundt i verden og infiltrerer elegante rikmannsmiljøer. De prøver å utkonkurrere hverandre, men ender opp med å forelske seg.

(Filmtilsynet)


Sean Connery som mestertyv

Robert “Mac” MacDougal har et uplettet rykte som verdens største kunsttyv. Det er derfor naturlig at alle tenker på Mac når et verdifullt maleri av Rembrandt blir stjålet i New York. Forsikringsdetektiven Virginia ”Gin” Baker overtaler sjefen sin, som vil tape 24 millioner dollar på tyveriet, til å la henne jakte på mestertyven.

Den viljesterke og ressurssterke Gin har en plan for å fange Mac, men han viser seg å være dyktigere enn hun trodde. Nå begynner en elektrisk ”pas de deux” med påpasselighet og tiltrekning. Mac og Gin danner et nervøst partnerskap som tar dem fra London, via Skotland til Kuala Lumpur, Malaysias høyteknologiske hovedstad.

Sammen planlegger de et kupp som vil gi dem et utbytte i multimilliard-klassen…

Zorros datter Filmlegenden og Oscar-vinneren Sean Connery spiller den ensomme mestertyven som får sin verden snudd på hodet når han møter den vakre forsikringsagenten Gin, spilt av Catherine Zeta-Jones. ”Entrapment” var hennes første rolle etter ”Zorros maske”, hvor hun slo igjennom med et brak som Zorros datter.

NRK2 2003


Et uvurderlig Rembrandt-maleri blir stjålet i New York. Forsikringsetterforskeren Virginia "Gin" Baker (Catherine Zeta-Jones) tviler ikke på at det er verdens smarteste kunsttyv, Robert "Mac" MacDougal (Sean Connery) som står bak. Hun overtaler sjefen til å la henne ta opp jakten på mestertyven og forfølger ham til London. Der planlegger hun å lure ham til å avsløre seg, men han er snedigere enn hun hadde trodd.

TVN 2004


Too tricky for its own good crime caper features insurance investigator Virginia Baker (Zeta-Jones) convincing her boss, Hector Cruz (Patton), that master thief Mac MacDougall (Connery) is behind the theft of a Rembrandt. Only when Gin catches up to Mac, she convinces him that she's also a thief and she has a very elaborate, very rich heist in mind, that needs his expertise. However, nobody involved in anything that goes on in this movie is exactly what they seem. Nice scenery (and not just that offered by the beautiful Zeta-Jones).

MovieGoods.com

Alle bilder av Entrapment

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon