Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

The Siege - Under angrep (1998)

Originaltittel: The Siege

Etter at militæret har tatt til fange en muslimsk leder, blir hele New York et blodig terrormål. FBI-agenten Anthony Hubard får i oppdrag å løse oppgaven sammen med CIA-agenten Elise Kraft. Men bombene fortsetter å eksplodere, og under ledelse av general Deveraux blir det erklært unntakstilstand i hele byen. Alle tre har avlagt den samme eden: Å støtte og forsvare konstitusjonen. Kan de fremdeles stå inne for eden de har avlagt?

Omtale

En FBI-agent, en CIA-agent og en general i den amerikanske hæren har alle avlagt samme ed - "å støtte og forsvare grunnloven". Men i det en buss blir sprengt i filler i Brooklyn og en terror-aksjon begynner å sett sine blodige spor i New Yorks gater, må de som sverget på å beskytte landet regne med å stå til rette for det de har lovet.

(Filmtilsynet)


Hva sa pressen?

Actionfilm om FBI- og CIA-agentene som sammen med Hærens general må redde New York fra arabisk terrorisme. "Problemkomplekset blir behandlet på en underholdende måte som er enkel, direkte og lett naiv." (P.H. Aft.) "Både Washington og Bening har roller av mer sammensatt karakter enn vanlig er i denne typen filmer og spiller godt mot hverandre." (L.J. Dagbl. Terningkast 4) "Det er verdt å merke seg Zwicks forsøk på å bringe inn nye vinklinger i actiongenren, selv om han ikke helt makter å samle trådene på slutten." (Ø.D.V. DN)

Film & Kino Nr. 1 - 1999


Etter at det amerikanske militæret bortfører en muslimsk lederskikkelse, starter en voldsom terrorkampanje som ryster New York. Anthony ”Hub” Hubbard er lederen for FBIs og New York-politiets felles terrorgruppe. Elise Kraft er CIA-agent med viktige kontakter i det arabisk-amerikanske miljøet, og sammen må de to prøve å stanse terrorgruppen som er ansvarlig for aksjonene. Samtidig erklærer myndighetene unntakstilstand og tilkaller soldater, ledet av general William Devereaux for å sikre New York. Mens jakten på terroristene blir mer intens, knytter de tre nære bånd og kommer i et fryktelig dilemma i en situasjon som rokker ved grunnvollene i det amerikanske demokratiet.

Viasat 2006

Alle bilder av The Siege - Under angrep

The Siege - Under angrep (1998)

Produsent: Lynda Obst
Regi: Edward Zwick
Manus: Lawrence Wright
Sjanger: action, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 46 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Denzel Washington
Anthony Hubbard
Annette Bening
Elise Kraft/ Sharon Bridger
Bruce Willis
Gen. William Devereaux
Tony Shalhoub
Frank Haddad
Sami Bouajila
Samir Nazhde
David Proval
Danny Sussman
Lance Reddick
Floyd Rose
Mark Valley
Mike Johanssen
Liana Pai
Tina Osu
Jack Gwaltney
Fred Darius
Vis alle roller
Andy Griffith
Andy Griffith
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Melissa Sagemiller
Melissa Sagemiller
Morgan Freeman
Morgan Freeman
René Auberjonois
René Auberjonois