Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Imaginary Heroes (2004)
23:15 - NRK1
Byen er stille (2001)
23:25 - SVT1
Rått parti (1986)
23:45 - TV4
Forbrytelser (2003)
00:10 - TV2
The Deal (2005)
00:45 - TVN
The Medallion (2003)
01:35 - Viasat 4

TV-program for de nærmeste dagene

En midsommernattsdrøm (1999)

Originaltittel: William Shakespeare's A Midsummer Night’s Dream

Produsent: Leslie Urdang
Regi: Michael Hoffman
Manus: Michael Hoffman
Sjanger: komedie, romantikk
Nasjonalitet: USA, GBR, ITA
Spilletid: 1 time, 56 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Kevin Kline
Nick Bottom
Michelle Pfeiffer
Titania
Rupert Everett
Oberon
Stanley Tucci
Puck
Calista Flockhart
Helena
Anna Friel
Hermia
Christian Bale
Demetrius
Dominic West
Lysander
David Strathairn
Theseus
Sophie Marceau
Hippolyta
Vis alle roller

Hermia elsker Lysander, men hun skal gifte seg med Demetrius. Helena elsker Demetrius, men Demetrius elsker ikke Helen. Han elsker Hermia. Da Lysander og Hermia rømmer fra bryllupet og ut i skogen, følger både Demetrius og Helena etter. Den ville jakten går over stokk og stein, og plutselig befinner alle fire seg midt i alvelandet. Og for et land! Alvene fester i et kjør. Alven Puck lokker de fire til å drikke et kjærlighetseleksir og vips... hvem er det nå som er forelsket i hvem?

Omtale

En midtsommernatts drøm er basert på William Shakespeares berømte teaterstykke med samme navn. Handlingen er flyttet til Toscana, Italia på slutten av 1800-tallet, der sykkelen er blitt siste mote. Vi følger forviklingene som oppstår ved at Hermia elsker Lysander i stedet for Demetrius, men han har kun øyne for Hermia. Den dårlige nyheten er imidlertid at Hermias far vil ha Demetrius som svigersønn. Hermia og Lysander planlegger å flykte fra byen i mørkets skjul, men er forfulgt av en rasende Demetrius (som selv er forfulgt av en forelsket Helena). Historien blir ytterligere komplisert av at de alle blir offer for maktkampen mellom Titania og Oberon, feenes dronning og konge. Historien tar et virkelig oppsving når Oberons urostifter, Puck, løper rundt med en blomst som får mennesker til å forelske seg i den første de ser når de våkner opp. I denne versjonen av Shakespeares stykke er originalteksten i høy grad bevart.

Michael Hoffman Kommer fra Idaho og er en av grunnleggerne og er selv medlem av Board of Trustees for the Idaho Shakespeare Festival i Boise. Han har studert renessansedrama ved Rhodes Scholar på Oxford University. Hans debutfilm var Privileged i 1982, der Hugh Grant, James Wilby og Imogen Stubbs debuterte som skuespillere. Hans siste suksess var En fin dag med Michelle Pfeiffer og George Clooney i 1996. Han har også blitt Oscarbelønnet med spillefilmen Restoration.

Haugesund 1999


Endelig en film som ikke bare er løslig basert på et stykke av Shakespeare, men som faktisk ER et stykke av Shakespeare. En midtsommernatts drøm er kanskje et av de mest kjente, og beste, skuespillene i verden. Det handler om kjærlighet, feer og teater i herlig forening. Bade Demetrius og Lysander er ville etter vakre Hermia. Hermia blir tvunget til å gifte seg med Demetrius, men hun elsker Lysander. De planlegger å stikke av sammen og deler sine planer for den kjærlighetssyke Helena som er overbevist om at Demetrius egentlig elsker henne og ikke Hermina. Hun igjen forteller om turtelduenes planer til Demetrius for A få ham til å åpne øyene. Det blir et kraftig sammenstøt midt i skogen den natten. Samtidig planlegger et av byens mange teatergrupper å framføre et stykke for hertugen, som skal gifte seg dagen etter. De drar til skogs for å øve på stykket. Men det alle disse menneskene ikke vet er at midt i den dype skogen krangler Oberon og Titania, feenes konge og dronning, så glitteret fyker. Oberon får sin trofaste tjener Puck til å spre litt kjærlighet i skogen, men Puck er klossete og så forelsker den ene etter den andre seg, men ikke i den rette. Egentlig er dette et fantastisk eventyr, i allefall når det foregår på en teaterscene. Men på lerret blir ikke dette like bra. Det er kvakre kostymene, de skjønne feene og alt glitteret, men handlingen er ikke sterk nok til å bære filmen alene. Hoffmans intensjoner er gode, men det holder allikevel ikke. Filmen blir for stokkete, og det virker som det er tre forskjellige filmer i én. Hoffman har valgt å beholde det originale språket, noe som gjør det vanskelig. Det virker som ikke engang skuespillerene vet hva de sier, de bare stotrer fram med innøvde replikker. Kevin Kline er dog den eneste som er så komfortabel i dette litterære språket at det er en fryd å høre på ham uansett hva han sier. Stanley Tucci, som spiller Puck, er den eneste av skuespillerene som ellers er verdt å trekke fram. Han er virkelig festelig som den vimsete Puck. Calista Flockhart er bare masete og fryktlig tynn, Christian Bale er blek, Michelle Pfeiffer kjeder seg og det samme virker det som Rupert Everett gjør. Svært synd, for filmen har alle de rette ingrediensene, de er bare ikke godt nok blandet sammen.

FilmMagasinet Nr.6 1999


Hva sa pressen?

Filmatisering av Shakespears historie om en natts hendelser blant mennesker og alver på kjærlighetsstier. "- en behagelig måte å drømme seg vekk på." (B.M. VG Terningkast 4) "- ikke så spenstig som man kunne ønske, men her finnes mye for øye og øre." (T.O.S. Dagsav.) "Everett er alltid upåklagelig, og ingen er dårlige. Likevel er denne drømmen en slags berg-og-dal-bane mellom sødme og teatralsk staffasje." (L.J. Dagbl. Terningkast 3)

Film & Kino Nr. 5/6 - 1999


En ny storslagen adapsjon av William Shakespeares mest berømte komedie, spekket med kjente skuespillere!

EN MIDTSOMMERNATTS DRØM er basert på William Shakespeares berømte teaterstykke med samme navn. Handlingen er allikevel flyttet til Italia på slutten av 1800-tallet, dersykkelen er blitt siste mote. Vi følger forviklingene som oppstår ved at Hermia elsker Lysander i stedet for Demetrius som hennes far har utpekt som hennes fremtidige ektemann. Samtidig elsker Hermias beste venn Helena, Demetrius, men han har kun øyne for Hermia. Historien blir ytterligere komplisert av at de alle blir offer for maktkampen mellom Titania og Oberon, feenes dronning og konge. I denne versjonen av Shakespeares stykke er orginal teksten i høy grad bevart. Rollebesetning er særdeles sterk med bl.a Michelle Pfeiffer (ONE FINE DAY, FARLIGE FORBINDELSER), Rupert Everett (MIN BESTE VENNS BRYLLUP, THE MADNESS OF KING GEORGE), Calista Flockhart (ALLY MCBEAL), Christian Bale (VELVET GOLDMINE, LITTLE WOMEN).

KF


Hermia elsker Lysander, men hun skal gifte seg med Demetrius. Helena elsker Demetrius, men Demetrius elsker ikke Helen. Han elsker Hermia. Da Lysander og Hermia rømmer fra bryllupet og ut i skogen, følger både Demetrius og Helena etter. Den ville jakten går over stokk og stein, og plutselig befinner alle fire seg midt i alvelandet. Og for et land! Alvene fester i et kjør. Alven Puck lokker de fire til å drikke et kjærlighetseleksir og vips... hvem er det nå som er forelsket i hvem?

Videonett


Romantiske forviklinger Regissør Michael Hoffman står bak denne versjonen av Shakespeare-komedien, og han har lagt handlingen til det 20. århundre i Toscana. Romantikkens viderverdigheter, både hos mennesker og fantasivesener, er stikkord for fortellingen.

Duke Theseus (David Strathairn) forbereder seg til bryllupet med Hippolyta (Sophie Marceau). Samtidig har Egeus (Bernard Hill) lovet sin datter Hermias (Anna Friel) hånd til Demetrius (Christian Bale). Men Hermia elsker Lysander (Dominic West), og hennes beste venninne Helena (Calista Flockhart) er vill etter Demetrius.

Alvene I skogen lever alvene, og de er vitner til disse romantiske forviklingene. Puck (Stanley Tucci) serverer kjærlighetsmiksturer til de elskende, og dermed blir det enda mer forvirring.

Også blant alvene skjer det ting. Dronning Titania (Michelle Pfeiffer) og kong Oberon (Rupert Everett) må ta seg av en gruppe uheldige skuespillere som øver på et teaterstykke i skogen. En av dem, Bottom (Kevin Kline), er forhekset av Puck og blir Titanias nye elsker…

NRK1


En midtsommernatts drøm er basert på William Shakespeares berømte teaterstykke med samme navn. Handlingen er flyttet til Toscana, Italia på slutten av 1800-tallet, og på ekte shakespearevis handler filmen om en rekke mennesker som blir forelsket i den første personen de ser når de våkner opp.

TVN

Alle bilder av En midsommernattsdrøm
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon