Logg inn | Opprett brukerkonto

Zero Effect (1998)

Originaltittel: Zero Effect

Produsent: Lisa Henson
Regi: Jake Kasdan
Manus: Jake Kasdan
Sjanger: komedie, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 55 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Bill Pullman
Daryl Zero
Ben Stiller
Steve Arlo
Ryan O'Neal
Gregory Stark
Kim Dickens
Gloria Sullivan
Angela Featherstone
Jess
Hugh Ross
Bill
Sara Devincentis
Daisy
Matt O'Toole
Kragan Vincent

Daryl Zero er verdens beste privatdetektiv. Men han har ingen venner, ingen kvinnelige bekjentskaper - egentlig har han ikke noe liv i det hele tatt. Han kan bare observere mennesker, ikke omgås dem. Han er så folkesky og fjern fra verden at han styrer forretningene gjennom den unge advokaten Steve Arlo som skjuler Zeros nevrotiske og isolerte livsstil for klientene. Arlo har heller ikke noe liv, han lever gjennom Zeros suksess. Zero og Arlo har løst noen av historiens største kriminalgåter - som f.eks. mysteriet om mannen med ulike skolisser!! Nå blir de hyret av den steinrike tømmer-magnaten Gregory Stark for å oppspore et par nøkler han har mistet. Oppdraget fører Zero til en sensuell kvinne. Og for første gang vekkes det følelser i ham. Hvordan vil dette gå? Vil Arlo finne mot til å stå på egenhånd? Og hvor i h... er de fordømte nøklene?

Omtale

Bill Pullman seiler med denne filmen opp som en seriøs konkurrent til Tim Roth på listen over absolutte favoritter! Lawrence Kasdan er en storartet manusforfatter, og sønnen Jake har ikke falt langt fra stammen: Bare 22 år gammel debuterte han i fjor med denne lille filmperlen etter eget manus. Daryl Zero (Pullman) er verdens mest private detektiv. Ingen vet hvem han er, og noen ganger vet han det ikke selv heller. Plaget av en dyp skepsis til menneskeheten generelt kommuniserer han med framtidige klienter gjennom stråmannen sin, Arlo (Ben Stiller). Men denne gangen får Zero mer enn han kan takle når han involverer seg personlig i en utpressingssak. Glitrende dialog, glimrende persontegninger og en svært bra historie. Anbefales varmt!

5 poeng KK

FilmMagasinet nr. 7 - 1998


Daryl Zero er verdens mest private detektiv. Ingen vet hvem han er, og noen ganger vet han det ikke selv heller. Plaget av en dyp skepsis til menneskeheten generelt kommuniserer han med framtidige klienter gjennom partneren sin, Arlo. Men når Zero involverer seg personlig i en utpressingssak får han mer enn han kan takle...

TVN 2002


Han er paranoid, ukjent og verdens beste detektiv. Han løser det uløselige, men tør ikke selv å møte sine egne klienter. Han er den ultimate einstøing, og har aldri vært nær en kvinne. Men da løsningen på gåten kanskje skjuler seg nettopp der, får han problemer.

NRK2 2003


Bill Pullmann spiller den talentfulle privatdetektiven Daryl Zero. Sammen med assistenten Steve Arlo løser han vanskelige forbrytelser med stor suksess. På tross av å være et geni på jobben, er han håpløs i nesten alle andre sammenhenger. Han vet ikke hvordan han skal oppføre seg i sosiale tilstelninger, hører på håpløs musikk, har ingen kjæreste, og er nær ved å drive Arlo til vanvidd. Daryls siste sak involverer en rik kokk som blir presset for penger. Det eneste problemet i etterforskningen, bortsett fra at kokken ikke vil si hvorfor han blir utpresset, er at Daryl for første gang lar seg involvere følelsesmessig.

Viasat 2006

Alle bilder av Zero Effect

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon