Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Mafiabrødre (1990)
01:50 - TVN
Get a Clue (2002)
01:55 - TV2
Det motsatte av sex (1998)
02:05 - SVT1
Blue Crush (2002)
02:15 - TV3
Our America (2002)
03:25 - TV4
The Code (2002)
04:00 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 18. desember

Kiefer Sutherland
Ossie Davis
Ray Liotta
Steven Spielberg
Brad Pitt
Jules Dassin
Kam Tong
Krystyna Janda

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Verre enn verst
Film generelt
Av: Montecristo, 17. desember 09:23

Tron: Legacy har premiere i hele Norge utenom Oslo
Videoklipp
Av: Montecristo, 15. desember 23:46

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Hard Rain (1998)

Originaltittel: Hard Rain

Produsent: Mark Gordon
Regi: Mikael Salomon
Manus: Graham Yost
Sjanger: action, thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 36 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Morgan Freeman
Jim
Christian Slater
Tom
Randy Quaid
Sheriff
Minnie Driver
Karen
Edward Asner
Charlie
Richard Dysart
Henry
Betty White
Doreen
Mark Rolston
Wayne
Peter Murnik
Phil
Michael Goorjian
Kenny
Vis alle roller

Tom har fått en tilsynelatende lett jobb, som en vaktmann på en pengetransport med sin onkel. De skal hente penger i en søvnig liten by før floden går over sine bredder og oversvømmer hele området. Men alt går ikke etter planen, da floden går over sine bredder før de har levert pengene. Galt blir til verre da pengetransporten plutselig blir omringet av en gjeng kriminelle, der de ikke skyr noen midler for å få tak i pengene....

Omtale

Christian Slater spiller Tom, som sammen med sin onkel Charlie fører en pengetransport med tre millioner dollar i lasten. Onkelen har videreført sin yrkesetikk til nevøen om å alltid bringe pengene frem til mottageren uansett omstendigheter. Omstendighetene denne gang er at de skal komme seg ut av Huntingburg under byens siste timer med evakuering. Byen må ryddes siden den store demningen oppe i åsen truer med å revne av de enorme vannmassene. I et øsende regnvær, og med veier helt eller delvis oversvømte blir den pansrede bilen fanget av vannmassene og stopper i det som en drøy meter under vannet er et veikryss.

Karrieretyven Jim (Morgan Freeman) er klar for det siste store kuppet for å trekke seg tilbake, og han ser sin store sjanse i de tre millionene den pansrede bilen inneholder. Han kjenner bilens rute, og vet at politiet kan intet gjøre i det kaoset som flommen har skapt. Alt er klart for den perfekte forbrytelse, men planen går bokstavelig talt i vasken når det viser seg at Tom er villig til å sette liv og lemmer på spill for å beskytte pengene. Da bilen stoppes og onkelen blir skutt, kommer Tom seg unna med pengene i ly av regnet og mørket.

Den lokale sheriffen (Randy Quaid) verken kan eller vil hjelpe Tom med å beskytte pengene samtidig som han må gå fra hus til hus for å forsikre seg om at alle er kommet med i evakueringen. Tom finner hjelp hos en kvinne (Minnie Driver, noe som fører dem begge inn i livsfare, på flukt fra en gjeng kjeltringer som ikke bare er ute etter pengene, men som også er villig til å drepe for å få fatt i pengene. Det fører til en halsbrekkende jakt gjennom den vannfylte byen, hvor det viser seg at alle ikke nødvendigvis er hva de gir seg ut for å være...

MORGAN FREEMAN er blant USAs mest respekterte skuespillere. Han har blitt Oscar-nominert tre ganger, for Street Smart, Frihetens regn og På tur med Miss Daisy og har vunnet en solid håndfull priser, blant annet en Golden Globe for sin rolle i sistnevnte film. Blant hans andre opptredener kan nevnes Chain Reaction, Moll Flanders, Outbreak, Se7en, Unforgiven, Robin Hood - Tyvenes Prins, Glory og Lean On Me. Han var også nylig aktuell i Kiss The Girls og Amistad, samt katastrofe-eposet Deep Impact.

CHRISTIAN SLATER kapret mangt et ungpikehjerte da han dukket opp i filmer som Heathers og Pump Up The Volume for snart ti år siden. Men han debuterte alt i 1983, og i 1986 spilte han en av hovedrollene i Rosens navn mot Sean Connery. Han har senere spilt i storfilmer som Broken Arrow, True Romance, Robin Hood - Tyvenes prins og En vampyrs bekjennelser, i tillegg til mindre produksjoner som Bed Of Roses og Untamed Heart.

RANDY QUAID har spilt i mer enn 60 filmer, mange av dem TV-produksjoner, og ble Oscar-nominert for sin rolle i Siste tjeneste i 1973. Blant Quaids mange andre filmroller, kan nevnes Independence Day, The Long Riders, The Paper, Hjelp, vi har juleferie, Vegas Vacation, Kingpin, Midnight Express, Paper Moon, The Missouri Breaks, Days Of Thunder og Siste dans.

MINNIE DRIVER kunne senest sees som Matt Damons kjæreste i Good Will Hunting og John Cusacks high school-flamme i den beske komedien Grosse Pointe Blank. Hun har også bak seg roller i kritikerroste filmer som Circle Of Friends og Big Night (ennå ikke kommet på norske kinoer), og har dessuten spilt i blant annet GoldenEye og Sleepers og har stemmen til selveste Jane i den kommende Tarzan-filmen til Disney.

Regissøren MIKAEL SOLOMON er dansk og jobbet i mange år både med skandinavisk og engelskspråklig film før han endelig etablerte seg i USA. Siden 60-tallet har han fotograf på et 50-talls filmer, blant annet Rektor på sengekanten, Violer er blå, Elvis! Elvis!, Steven Spielbergs Always, James Camerons grensesprengende undervannseventyr The Abyss, edderkoppthrilleren Arachnophobia, og Ron Howards Backdraft - Flammehav og Far And Away. Han regidebuterte i 1993 med A Far Off Place. Hard Rain er hans andre regijobb.

ECT


En pengetransport blir ranet under evakueringen av en liten amerikansk by som trues av storflom. En vakt blir skutt, men pengene forsvinner fra ranerens grep da den andre sikkerhetsvakten kommer seg unna. Jakten starter da fra hus til hus i den lille fraflyttede byen, samtidig som vannet stiger og truer med å sprenge en demning som holder de enorme vannmasser på plass.

(Filmtilsynet)


Tyveri-drama, der en bag stjålne penger er målet for alle som deltar i jakten, mens været er som verst. "Replikkene i dette actiondramaet "Hard Rain" utmerker seg stort sett i stilen "Goddammit, you sønnøvabitsj" og "Christ, what's going on here!?". (E. M. S. VG, 2 poeng). "..mye vann-jet-kjøring gjennom vannfylte gater, men først og fremst mye skyting, i og utenfor det våte element. Blir ikke krutt vått lenger?" (B. B. Dagbl. 3 poeng). "Dette vasstrukne vissvass av en lissom-thriller må være bunnpunktet hittil i både Freemans og Slaters karrierer?" (H. K. Dagsav.). "Det som faktisk er fint i filmen, er stemningsbildene fra en oversvømt by i regn." (E. B. Aft.).

Film & Kino


Tom har nylig fått en tilsynelatende lett jobb som en vaktmann for en pengetransport sammen med sin onkel. De skal hente penger i en søvnig, liten by før floden går over sine bredder. Men da floden går over sine bredder før de har levert pengene får de problemer. Verre blir det da pengetransporten blir omringet av en gjeng kriminelle som ikke skyr noen midler for å få tak i pengene. Med Morgan Freeman og Christian Slater.

Release nr. 7 1998


Stjernespekket spenning Ender evakueringen av en flomtruet småby blir en pengetransport forsøkt ranet. Vakten Tom (Christian Slater) klarer å komme seg unna med pengene, men skurkene gir seg ikke så lett. Samtidig stiger vannet og truer med å sprenge en demning som holder de enorme vannmassene på plass. Sammen med sin onkel Charlie fører Tom en pengetransport med tre millioner dollar i lasten. Onkelen har videreført sin yrkesetikk til nevøen. Pengene skal frem uansett omstendigheter. Denne gang må de komme seg ut av Huntingburg, som sakte oversvømmes etter lange tider med kraftig regn. Den store demningen oppe i åsen truer med å revne av de enorme vannmassene, og situasjonen er prekær.

Den perfekte forbrytelse

Karrieretyven Jim (Morgan Freeman) er klar for sitt siste store kupp før han trekker seg tilbake. Og de tre millionene i Tom og Charlies pansrede bil skulle duge som pensjon. Jim kjenner bilens rute, og vet at politiet kan ikke kan gjøre noe i kaoset som flommen har skapt. Det virker som den perfekte forbrytelse, men planen går skeis når det viser seg at Tom er villig til å risikere livet for å beskytte pengene. Under ranet blir onkel Charlie skutt, og i ly av regn og mørke kommer Tom seg unna med pengene.

I livsfare

Den lokale sheriffen (Randy Quaid) verken kan eller vil hjelpe Tom å beskytte pengene samtidig som han må gå fra hus til hus for å forsikre seg om at alle er kommet med i evakueringen. Tom får isteden hjelp av den unge kvinnen Karen (Minnie Driver), og snart befinner begge seg i livsfare. Kjeltringene er nemlig svært villige til å drepe for å få fatt i pengene. Det fører til en halsbrekkende jakt gjennom byen, hvor vannet stadig stiger og ikke alle nødvendigvis er hva de gir seg ut for å være.

TV2 2001


En by i Indiana trues av oversvømmelse etter at en enorm regnstorm presser demningene til bristepunktet. Som en del av evakueringsplanen blir sjåføren Tom (Christian Slater) og onkelen Charlie (Edward Asner) rekruttert til å samle inn penger fra byens banker og frakte pengene i sikkerhet. En gjeng kjeltringer, anført av Jim (Morgan Freeman), planlegger imidlertid å kapre pengetransporten. Jim og banden prøver seg med et bakholdsangrep, men Tom greier å gjemme unna pengene. Han rapporterer tyveriforsøket til den lokale sheriffen (Randy Quaid), men det viser seg straks at sheriffen ikke er til å stole på. Han sperrer nemlig Tom bak lås og slå og legger av sted for å finne pengene selv. Vannet i byen stiger stadig, og Tom må komme seg ut av fengselet for å redde folks eiendeler – og for å redde sitt eget liv - før det er for sent.

Viasat 2003


Armored car guards Tom (Slater) and his uncle Charlie (Asner) are transporting $3 million to high ground during a flood in a small Indiana town. When their truck gets stuck in the mud, a band of jet-skiin' motor boatin' thieves arrive and try to steal the money. Tom hides the dough and alerts the local sheriff (Quaid) who, being your normal American elected official, decides he wants to steal it, too. Tom forms an uneasy alliance with head bad guy Jim (Freeman) to thwart the lawman and his toadies. While all this is happening, Tom manages to find love interest Karen (Driver), who's there to protect her church restoration work and wear wet blouses. And now the weather report: floods are the least cinematic disasters. Everything just gets soggy and waterlogged (especially the action sequences). Director Salomon created the huge flooded town set inside a tank in Palmdale, California.

MovieGoods.com


In the worst storm in living memory, one guard stands between five men and three million dollars. Severe flooding threatens an Indiana town after a massive rainstorm taxes dams to the breaking point. As part of an emergency evacuation effort, armored car driver Tom and his uncle Charlie are recruited to collect cash from the town's banks and drive it to safety. However, a gang of thieves led by Jim plan to lay siege to the truck and steal the $3 million on board. After Jim attempts to ambush the truck, Tom hides the cash and reports the attempted theft to the local sheriff. However, the sheriff's lack of honesty soon becomes apparent; he puts Tom in a lockup and sets out to take the money for himself. As the flood waters rise, Tom has to escape from jail if he is to save both the townspeople's savings and his own life. Meanwhile, Jim and the sheriff are locked in a race to see who can find the $3 million first.

Blu-ray.com

Alle bilder av Hard Rain

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon