Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Arlington Road (1999)

Originaltittel: Arlington Road

Michael er collegelærer i amerikansk samfunnshistorie med terrorisme som spesialfag. Han bor alene med sin sønn i Arlington Road i et ganske vanlig forstadsstrøk i Washington.
En dag på vei hjem ser han en såret gutt vakle blødende rundt midt i den stille gaten. Han får kjørt den hardt skadde gutten til sykehus, og redder dermed livet hans. Foreldrene er selvsagt dypt takknemlige, og da de oppdager at de også er Michaels nærmeste naboer, utvikler det seg snart et godt vennskap...

Omtale

Kona til Michael Faraday (Jeff Bridges) var FBI-agent. Hun ble drept på sin post, under en operasjon mot høyreekstreme terrorister. Faraday sliter med å komme seg videre i livet. Han har en hengiven sønn og en ny, hengiven kjæreste, men det er ikke nok for ham til å la fortiden hvile. Han har et besettende behov for å verne Amerika mot de miljøene som tok livet av kona hans. En liten periode ser han ut til å komme seg. Nye naboer flytter inn i Arlington Road, en sympatisk barnefamilie anført av Oliver Lang (Tim Robbins). Ungene leker hyggelig sammen. Foreldrene finner tonen. Det hadde de kanskje fortsatt gjort, om ikke Faraday var en slik grunnleggende mistenksom type. Han får en snikende følelse av at Lang kan være en farlig mann. Små, små ting får uroen til å vokse i ham. Det er ikke godt å si om Faraday er inne på noe, eller om han har latt paranoiaen ta overhånd. Så veldig behersket virker han ihvertfall ikke. Arlington Road er en thriller med klare ekko av hendelser på 90-tallet. Først og fremst til voldsomhetene i Waco og Oklahoma City.

Mark Pellington Har gått gradene i MTV. Markerte seg særlig gjennom collage-serien "Buzz", samt popvideoer for artister som U2, Public Enemy og Pearl Jam (prisbelønt for sistnevntes "Jeremy"). Laget i 1997 "Destination Anywhere", basert på Bon Jovis album ved samme navn. Samme år ble "Going All The Way" vist i Sundance.

Haugesund 1999


Michael Conroy er historieprofessor. Han har nettopp blitt enkemann og bor sammen med sin 10 år gamle sønn. Hans avdøde kone var FBI-agent og døde under tjeneste. Både far og sønn sørger dypt, men en dag flytter familien Hunt inn i nabohuset og både far og sønn knytter nye vennskapsbånd med de nyinnflyttede. Etter et par underlige oppdagelser blir Michael mistenksom på familien Hunts fortid og han begynner å finne ut ting i fortiden som absolutt ikke tåler dagens lys.

(Filmtilsynet)


Psykologisk thriller med Tim Robbins, Jeff Bridges og Joan Cusack på rollelisten!

Michael Conroy er historieprofessor,han har nettopp blitt enkemann og bor sammen med sin ti år gamle sønn i Washington DC. Hans avdøde kone var FBI- agent og døde under tjeneste. Både far og sønn sørger dypt, men en dag flytter familien Hunt inn i nabohuset og både far og sønn knytter nye vennskapsbånd med de nyinnflyttede. Etter et par underlige oppdagelser blir Michael mistenksom på familien Hunts fortid og han begynner og finne ut av ting i fortiden som absolutt ikke tåler dagens lys.....

SF Norge


Hva sa pressen?

Professoren med terrorisme som spesialfelt, redder naboens sønn fra å dø, og oppdager at noe er fryktelig galt med den tilsynelatende hyggelige familien. "- hele den alvorlige samfunnsadvarselen blir borte i parodisk overspill." (J.S. VG Terningkast 3) "Filmen er tilsynelatende forutsigbar, den har likevel en forbløffende slutt." (P.H. Aft.) "- galskapen er engasjerende og godt formidlet av Jeff Bridges og Tim Robbins." (L.J. Dagbl. Terningkast 4)

Film & Kino Nr. 5/6 - 1999


Michael Faraday er professor i amerikansk samfunnshistorie og foreleser i internasjonal terrorisme ved et college i Washington. Han bor alene sammen med sin ni år gamle sønn Spencer i Arlington Road, et ganske vanlig forstadsstrøk til byen. Michaels kone var FBI-agent og ble drept av høyreekstremister for ett år siden. Nettopp derfor har han et sterkt behov for å verne Amerika mot disse miljøene. En dag flytter det inn en familie i nabolaget. De virker i utgangspunktet som et erke-amerikansk-hyggelig ektepar, er sympatiske og deres sønn blir fort venn med Spencer. Men etter hvert får mange detaljer Michael til å bli mistenksom. Små ting får uroen til å vokse, og han får følelsen av at de nye naboene ikke er en vanlig familie. Litt etter litt begynner han å granske bakgrunnen deres og finner mange opplysninger som gjør ham skremt. Kjæresten Hope mener han viser paranoide tendenser, og Michael begynner selv å tvile på sin egen dømmekraft etter som han graver seg ned i mysteriet. Er professoren i ferd med å tørne gal, eller har en terroristgruppe faktisk faktisk etablert hovedkvarter i den idylliske forstaden. Arlington Road er en effektivt fortalt thriller som maner frem en grøssende klaustrofobisk stemning. Med Jeff Bridges, Tim Robbins og Joan Cusack.

Release Nr. 10 - 1999


Michael er collegelærer i amerikansk samfunnshistorie med terrorisme som spesialfag. Han bor alene med sin sønn i Arlington Road i et ganske vanlig forstadsstrøk i Washington. En dag på vei hjem ser han en såret gutt vakle blødende rundt midt i den stille gaten. han får kjørt den hardt skadde gutten til sykehus, og redder dermed livet hans. Foreldrene er selvsagt dypt takknemlige, og da de oppdager at de også er Michaels nærmeste naboer, utvikler det seg snart et godt vennskap...

Videonett


Hvor godt kjenner du naboen?

"Arlington Road" er en spennende politisk og psykologisk thriller, vevd sammen av vennskap og svik, mistanke og bedrag. Det gode og det onde følges ad som vanlig, og i ren Hitchcock-ånd blir vi minnet på at vi ikke alltid bør stole på det vi ser på overflaten…

Historieprofessoren Michael Faraday (Jeff Bridges) er nylig blitt enkemann, og bor alene med sin 10 år gamle sønn Grant (Spencer Clark) i en forstad til Washington D.C. Michaels kone og Grants mor var FBI-agent og ble drept i tjeneste for to år siden. Far og sønn tar stadig tapet av henne tungt. Ved en tilfeldighet blir de kjent med Lang-familien, en livlig, typisk amerikansk familie som er er nye i nabolaget. Paret, Oliver og Cheryl (Tim Robbins og Joan Cusack), gjør alt de kan for å bli venner med Michael og Grant, og sønnen til Oliver og Cheryl, Brady (Mason Gamble) blir fort bestevenn med Grant. Faraday-familiens lange sørgeperiode ser endelig ut til å være over.

Etter hvert som de to familiene får nærmere kontakt, begynner Michael å få mistanke til den utadvendte og selskapelige Oliver. I starten tar han Oliver i noen tilsynelatende ubetydelige løgner, men uroen vil ikke slippe taket. Det er noe som ikke stemmer i huset tvers over gaten. Michaels venninne Brooke (Hope Davies) mener han er paranoid, og at Lang-familien representerer den familien Michael har mistet.

Michaels sønn Grant tilbringer mer og mer tid sammen med nabofamilien, noe Michael misliker sterkt. Han bestemmer seg for å sjekke Lang-familien nøye etter i sømmene. Familien er definitivt ikke det de gir seg ut for å være, men hvem er de da? Hvorfor har denne tilsynelatende uskyldige familien kommet til Washington? Hva er det som virkelig foregår i huset rett over gaten?

NRK2

Alle bilder av Arlington Road

Arlington Road (1999)

Produsent: Peter Samuelson
Regi: Mark Pellington
Manus: Ehren Kruger
Sjanger: action, thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 59 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Jeff Bridges
Michael Faraday
Tim Robbins
Oliver Lang
Joan Cusack
Cheryl Lang
Hope Davis
Brooke Wolf
Robert Gossett
FBI Agent Whit Carver
Mason Gamble
Brady Lang
Spencer Treat Clark
Grant Faraday
Stanley Anderson
Dr. Archer Scobee
Auden Thornton
Anne Marie Lang
Mary Ashleigh Green
Susannah Long
Vis alle roller
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood