Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 5. januar

Robert Duvall
Clancy Brown
Diane Keaton
Joel Wyner
Marco Page
Maria Schell
Marianne Bengtsson
Pamela Sue Martin

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Polytechnique
Film generelt
Av: Montecristo, 4. januar 10:25

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:40

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:39

Mission: Impossible 2 (2000)

Originaltittel: Mission: Impossible 2

Produsent: Tom Cruise
Regi: John Woo
Manus: Michael Tolkin
Sjanger: action, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 4 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Tom Cruise
Ethan Hunt
Ving Rhames
Luther Stickell
Dougray Scott
Sean Ambrose
Anthony Hopkins
Mission Commander Swanbeck
Thandie Newton
Nyah Nordolf-Hall
Brendan Gleeson
McCloy
Rade Serbedzija
Dr. Nekhorvich
Richard Roxburgh
Hugh Stamp
John Polson
Billy Baird
William Mapother
Wallis
Vis alle roller

Spesialagent Ethan Hunt blir kastet inn i en internasjonal krise av skremmende størrelse, også denne gangen med dataekspert Luther Stickell ved sin side. Med den vakre tyven Nyah Hall i tankene, går ferden gjennom Australia og Spania på det som kan se ut som et umulig oppdrag - å stoppe en berserk kjeltring før han får utført sitt eget destruktive oppdrag.

Omtale

STORSLÅTT ACTION!

John Woo fikk det virkelige Mission Impossible da han fikk oppdraget om å regissere oppfølgeren til suksessfilmen fra 1996; han måtte lage en oppfølger som var bedre enn originalen, få Tom Cruise til å virke sexy og lage helt originale actionscener. Og han lyktes! Mission: Impossible 2 blir uten tvil sommerens store film på kino - med actionscener så storslått at det alene er verdt pengene.

Den nye filmen ligger nærmere den originale tv-serien enn den første filmen gjorde. James Bond virker utdatert etter å ha sett denne filmen. Tom Cruise er spesialagenten Ethan Hunt som igjen må redde verden. Denne gangen har en gjeng drittsekker fått tak i et dødelig virus - og kun de sitter på antistoffene som kan kurere - med andre ord det perfekte utpressingsmiddelet.

John Woo har laget en spektakulær film - som overgår det meste innen genren. Han har heldigvis ikke gått i den fellen å late som det er noe annet enn ren underholdning. At Robert Towne har skrevet manuset, bidrar selvfølgelig til at den litt forvirrende handlingen og sidesporene i historien ikke forstyrrer underholdningsmomentet. Sjelden har vi sett Tom Cruise så bra som dette. Den kvinnelige hovedrollen spilles av Tandie Newton (Flirting, Beloved) - som er mer sexy enn noen Bond-dame. I de andre viktige rollene finner vi fremragende skuespillere som Dougray Scott, Ving Rhames og Brendan Gleeson.

John Woo har greid sitt Mission Impossible - og det med glans. Underholdes du ikke av denne filmen bør du oppsøke lege og få resept på Lykkepillen! 5 poeng

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet Nr. 5 2000


Hva sa pressen?

Agenten Ethan Hunt sendes ut på nok et umulig oppdrag og får hjelp av en vakker mestertyv. "Skal det være action, får det jammen være action - og Mission: Impossible 2 leverer mye moro i lekker innpakning." (L.J. Dagbl. 5) "- filmen kan best beskrives som en velkoreografert voldsballett." (C.S. Morgenbl.) "Det er ikke ofte på kino at oppfølgeren blir bedre enn originalen. Men det skjer idet Tom Cruise drar på sitt andre oppdrag som hemmelig agent. Han viser en spenst som får kollega James Bond til å virke støl. " (P.H. Aft.) "Uten Woos teknikk ville denne ikke særlig oppfinnsomme, ofte absurde og for det meste dårlig spilte superagent-fantasien falt sammen som et korthus." (H.K. Dagsav.) "Filmen er kynisk ufølsom. Moralsk forkastelig, også, naturligvis. Men eksplosivt underholdende." (J.S. VG 4)

Film & Kino Nr. 4 2000


19. april begynte innspillingen av Mission: Impossible 2 regissert av John Woo og med Tom Cruise, Ving Rhames, Dougray Scott, Thandie Newton og Rade Serbedzija i rollene. Actionthrilleren vil for det meste bli innspilt i Australia. Mission: Impossible 2 er produsert av Cruise/Wagner Production (Tom Cruise og Paula Wagner) med Terence Chang og Paul Hitchcock som executive produsenter. Manus er skrevet av Robert Towne og filmen blir presentert av Paramount Pictures.

Tom Cruise er tilbake i rollen som Ethan Hunt. Cruise var sist å se i "Jerry Maguire" hvor han ble Oscarnominert samt vant Golden Globe for sin tittelrolle. Sin første Oscar nominasjon fikk Cruise for sitt portrett av Vietnam veteranen Ron Kovic i Oliver Stones "Født 4. juli". Så tidlig som i 1983 fikk Cruise sin første Golden Globe nominasjon med "Frekke forretninger". Andre av hans filmer inkluderer suksesser som "Top Gun", "The Color of Money", "Rain Man", "Mot nye horisonter", "A Few Good Men", "The Firm" og "Interview with the Vampire". Han avsluttet nylig en birolle i Paul Thomas Andersons "Magnolia" og vil neste gang bli å se i avdøde Stanley Kubricks "Eyes Wide Shut" som er oppsatt med norgespremiere i september.

Paula Wagner gikk sammen med Tom Cruise i 1992 og dannet Cruise/Wagner Productions. "Mission: Impossible" var den første spillefilmen som ble produsert under C/W flagget og ble etterfulgt av blant annet Robert Townes "Without Limits" med Donald Sutherland, Billy Crudup og Monica Potter. Før dannelsen av C/W Productions, var Wagner filmagent i 15 år, blant annet for Cruise.

John Woo gjorde sin regidebut i Hong Kong med "The Young Dragons" i 1973. Flere suksessfilmer fulgte: "A Better Tomorrow" (1986), "A Better Tomorrow II" (1987), "The Killer" (1989), "Bullet in the Head" (1990), "Once a Thief" (1991) og "Hard Boiled" (1992). I 1992 spilte Woo mot Jean-Claude Van Damme i "Hard Target". I 1994 dannet Woo og hans produsent/partner Terence Chang WCG Entertainment og Woo regisserte under dette flagget "Broken Arrow" og "Face/Off". I 1997 dannet de Lion Rock Productions.

Ving Rhames var sist å se i "Utenfor rekkevidde" med George Clooney og Jennifer Lopez, og er snart aktuell med "Entrapment" med Sean Connery og Catherine Zeta-Jones, og Martin Scorseses "Bringing Out the Dead" med Nicolas Cage. Andre av hans filmer inkluderer "Rosewood", "Pulp Fiction" og "Striptease". I 1998 vant han Golden Globe for sin tittelrolle i "Don King: Only in America".

Dougray Scott ble født i Fife, Skottland, og begynte sin skuespillerkarriere ved teatret. Han var nylig å se i "Ever After" med Drew Barrymore, og har ellers medvirket i "Twin Towns", "Regeneration" og "Deep Impact". Scott er også aktuell med de kommende filmene "This Year´s Love" og "Gregory´s Two Girls".

Thandie Newtons filmer inkluderer "The Young American", "Loaded", "Interview With the Vampire", "Jefferson in Paris" og "Gridlock´d". Hun mottok glimrende kritikker for sin tittelrolle i Jonathan Demmes "Beloved" med Oprah Winfrey og Danny Glover.

Rade Serbedzija er aktuell med "Eyes Wide Shut" og har tidligere medvirket i blant annet "Mighty Joe Young", "Mare Largo", "Polish Wedding" og "Helgenen". I tillegg har han medvirket i mer enn 40 filmer produsert av de største studioene i tidligere Jugoslavia. Han har to ganger vunnet Golden Arena prisen som beste skuespiller ved Pula Film Festival.

UIP


Tom Cruise er tilbake som Ethan Hunt, og denne gangen må han bekjempe tyske datavirus. Grunn til å glede seg: Oppfølgeren er som regel mer påkostet enn den første filmen, så dere som likte Mission: Impossible kommer nok til å elske denne. Grunn til å grue seg: John Woo har satt seg i regissørstolen etter at Brian De Palma forlot skuta etter forrige film. Det er nødvendigvis ikke et godt tegn.

FilmMagasinet Nr. 3 - 2000


Det blir gjensyn med spesialagent Ethan Hunt som gjør det umulige mulig. Hårreisende actionsekvenser på løpende bånd, for en filmserie som tilsynelatende kan gå enhver action-helt en høy gang. Denne gangen er det John Woo som står bak kamera, og med erfaring fra Hong Kong vil det tilsi at agent Hunt garantert har fått noen nye evner. John Woos største suksess i USA har så langt vært thrilleren Face/Off.

Film & Kino Nr. 2 - 2000


Tom Cruise er tilbake som spesialagent Ethan Hunt. Oppdraget denne gangen er ikke bare vanskelig - det er umulig. I M:i-2 blir Hunt kastet inn i en internasjonal krise av skremmende størrelse. Også denne gangen med dataekspert Luther Stickell (Ving Rhames) ved sin side, samt den vakre tyven Nyah Hall (Thandie Newton) i tankene, går ferden gjennom Australia og Spania på det som kan se ut som et umulig oppdrag - å stoppe en berserk kjeltring før han får utført sit eget destruktive oppdrag. Regissert av actiongenrens mester, John Woo.

Release Nr. 8 - 2000


Storslått action Tom Cruise er tilbake som spesialagent Ethan Hunt, frekkere, råere, tøffere og raskere enn noensinne. Oppdraget denne gangen er ikke bare vanskelig - det er umulig. En gruppe internasjonale terrorister vil infisere verden med et dødelig virus. Hunt må stoppe dem. Spesialagenten Ethan Hunt blir kastet inn i en internasjonal krise av skremmende dimensjoner, når han sendes ut på nok et umulig oppdrag. Hunt må finne - og ødelegge - opphavet til en kunstig fremkalt virussykdom kalt Chimera.

En gruppe internasjonale terrorister er også ute etter dødsviruset. Terroristene ledes av den nådeløse eks-agenten Sean Ambrose (Dougray Scott). Han har allerede klart å stjele antistoffene som kan kurere viruset. Nå trenger han bare selve giften for å kunne iverksette sin katastrofale plan; å infisere hele verden med dødsviruset.

Må redde verden

For å infiltrere og lokalisere terroristgruppen tyr Hunt til den internasjonale mestertyven Nyah Hall (Thandie Newton), som han raskt får romantiske følelser for. Ferden går gjennom Australia og Spania, og også denne gangen har Hunt dataeksperten Luther Stickell (Ving Rhames) ved sin side. Tiden er i ferd med å renne ut for agent Hunt. Han må redde verden - før det er for sent.

"Mission: Impossible 2" ble sommerens store kinohit i 2000, og er oppfølgeren til suksessfilmen "Mission: Impossible" fra 1996. Regissør John Woo ("Face Off") lyktes i å lage en oppfølger med de mest storslåtte og spenstige actionscener - som får selv James Bond til å virke noe støl.

TV2 2003

Alle bilder av Mission: Impossible 2

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon