Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Mio, min Mio (1987)

Originaltittel: Mio, min Mio

Lille Bosse på ni år bor i Stockholm hos sine fosterforeldre. Mamma er død og ingen vet hvem pappaen er. Han drømmer om spenning og eventyr sammen med vennen Benke, på jakt etter pappaen som han håper å finne. En dag han sitter i en park, finner han en flaske og i den finnes en ånd. Ånden er utsendt fra kongen i Landet i det Fjerne for å hente Bosse. Bosse følger med og finner både sin far og mange nye venner. Men i Landet Utenfor hersker den onde ridder Kato. Det beste han vet er å røve små barn og forvandle dem til fugler.
Basert på Astrid Lindgrens klassiske barnebok.

Omtale

Han skulle vært hjemme til middag. Men så begynte et fantastisk eventyr...

Bosse er ni år og bor i Stockholm. Bosses mor døde da han var nyfødt. Hvem hans far er har alltid vært et stort mysterium. Men mysteriet er nå i ferd med å bli løst. For langt vekk i "Landet i det fjerne", landet med de magiske skoger og gåtefulle grotter, er Bosses far konge. Nå kaller han sin sønn til seg, og Bosse er på vei til et fantastisk eventyr...

Astrid Lindgrens eventyr har fortryllet barn og voksne over hele verden gjennom mange, mange år. Nå kommer endelig hennes fantastiske eventyr på DVD i Norge. I denne sjarmerende, internasjonale filmatiseringen av Mio min Mio fra 1987 finner vi stjerner som bl.a. Christopher Lee (Ringenes Herre) og en 13-årig Christian Bale (Batman Begins).

Nordisk Film


Lille Bosse på ni år bor i Stockholm hos sine fosterforeldre. Mamma er død og ingen vet hvem pappaen er. Han drømmer om spenning og eventyr sammen med vennen Benke, på jakt etter pappaen som han håper å finne. En dag han sitter i en park, finner han en flaske og i den finnes en ånd. Ånden er utsendt fra kongen i Landet i det Fjerne for å hente Bosse. Bosse følger med og finner både sin far og mange nye venner. Men i Landet Utenfor hersker den onde ridder Kato. Det beste han vet er å røve små barn og forvandle dem til fugler. Basert på Astrid Lindgrens klassiske barnebok.

Barnefilmfestivalen 99


Bosse er ni år og bor i Stockholm. Da han var nyfødt døde moren hans. Derfor har han vokst opp hos fosterforeldrene tante Edla og onkel Sixten. Hvem hans pappa er vet han ikke, men han drømmer om engang å få møte ham. Bosse har egentlig bare en venn, og det er Benke.

En kveld er tante Edla ekstra sur og sint. Bosse som blir lei seg, sniker seg ut i parken og der hender det utrolige. Han finner en flaske og i den finnes en ånd. Ånden er utsendt av kongen i Landet i det Fjerne for å hente en gutt ved navn Bosse. Uten å tvile henger Bosse seg fast i skjegget til ånden og de flyr i vei over skyene.

I Landet i det Fjerne viser det seg at kongen ikke er andre enn Bosses riktige pappa, Og Bosse heter egentlig Mio. Her får Mio mange venner. Hans aller beste venn blir Jum-Jum som på et merkelig sett minner om Benke. Han får også en hvit hest, Miramis.

Men ikke engang i Landet i det Fjerne lever menneskene uten sorger og bekymringer. Bortenfor Mørkeskogen, i Landet Utenfor, hersker den onde ridderen Kato. Han har et hjerte av sten og en jernklo til hånd. Det beste han vet er å røve små barn og forvandle dem til fugler.

(Fra programheftet)


Egentlig heter han Bo Wilhelm Olsson, men alle kaller ham Bosse. Han er ni år gammel og bor i Upplandsgaten i Stockholm. Da han ble født døde mammaen hans, og Bosse har derfor vokst opp hos tante Edna og onkel Sixten. Det dumme er at de ønsket seg en jente, og Bosse føler seg ikke særlig velkommen. Bosses eneste venn heter Benke og bor i sammen gate som han selv. En kveld finner Bosse en flaske i parken som er fylt av en ånd. Ånden er utsendt av Kongen i Landet i det Fjerne for å hente en gutt som heter Bo Wilhelm Olsson. Bosse griper fast i åndens skjegg og de flyr av gårde. Kongen viser seg å være Bosses egentlige pappa, og fra nå av heter han Mio og landet virker både spennende og vakkert. Problemet er at Bortenfor Mørke Skogen i Landet Utenfor hersker den onde ridder Kato. Mio blir redd for Kato, men hva skal de gjøre for å få slutt på hans ondskap?

SF Norge AS


Eventyrfilm etter Astrid Lindgrens bok.

(Filmtilsynet)


Relansering ev den populæe russisk, svenske og norske samprokusjonen bygget på Astrid Lindgrens populære bok med samme navn.

Møt lille Bosse, en gutt på ni år som bor i Sockholm hos sine fosterforeldre for mamma er død og ingen vet hvem pappaen hans er. Han drømmer om spenning og eventyr, sammen med vennen Benke, på jakt etter pappaen som han håper å finne . Så en vakker kveld finner han en flaske i parken. I flasken er en ånd, og dermed åpner eventyret seg for Bosse og Benke. En opplevelse for store og små i en film som favner om flere generasjoner.

SF

Alle bilder av Mio, min Mio

Mio, min Mio (1987)

Produsent: Ingemar Ejve
Regi: Vladimir Grammatikov
Manus: William Aldridge
Sjanger: familiefilm, barnefilm
Nasjonalitet: SWE, SUN, NOR, DNK
Spilletid: 1 time, 44 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 4

Rollebesetning

Timothy Bottoms
kongen
Susannah York
veversken
Christopher Lee
Rider Kato
Nicholas Pickard
Bo Wilhelm Olsson, "Bosse" / Mio
Christian Bale
Benke / Jum-Jum
Sverre Anker Ousdal
sverdsmeden
Igor Isulovitsj
Eno
Gunilla Nyroos
tante Edla
Linn Stokke
tante Lundin
Stig Engström
Benkes far
Geoffrey Staines
ånden
Jimmy Lydon
Jimmy Lydon
Keir Dullea
Keir Dullea
Anna Proclemer
Anna Proclemer
Lawrence Roman
Lawrence Roman
Louis Daquin
Louis Daquin
Louise Campbell
Louise Campbell