Logg inn | Opprett brukerkonto

Buddy (1997)

Originaltittel: Buddy

Produsent: Steve Nicolaides
Regi: Caroline Thompson
Manus: Caroline Thompson
Sjanger: eventyr, familiefilm, komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 24 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Rene Russo
Trudy Lintz
Robbie Coltrane
Dr. Lintz
Alan Cumming
Dick
Irma R. Hall
Emma
Peter Elliott
Buddy
Spatz Paul Reubens
Professor
Mak Wilson
Uspesifisert rolle
Lynn Robertson Bruce
Uspesifisert rolle
Mark Sealey
Uspesifisert rolle
Rob Tygner
Uspesifisert rolle
Vis alle roller

Rene Russo er den helsprø Gertrude Linz - damen som har fylt opp huset sitt med drøssevis av ville dyr - til ektemannens store besvær. Denne filmen er basert på livet til den virkelige Trude Linz - en mentalt forstyrret kvinne med hjertet på det rette stedet - når det gjelder ville dyr og deres skjebne.

Omtale

Den eksentriske millionøsen Gertrude Linz (Rene Russo) sjokkerte New Yorks gode borgere pa 30-tallet ved å innrede huset sitt som zoologisk hage. Særlig oppsikt vakte gorillaen Buddy, som ble utkledt som butler og lærte seg å servere. Dette er historien om Buddys mildt sagt merkelige liv i Gertruds hus.

· Grunn til å glede seg: Rene Russo er jo pen... · Grunn til a grue seg: Menn i apedrakter lurer ingen og når filmen i tillegg skal forsøke å lære oss noe om «respekt for dyrene» bør man ha sterk mage...

FilmMagasinet Nr.6 1997


I New York på 1930-tallet bodde det en eksentrisk og svært velholden frue ved navnet Gertrude Linz (Rene Russo). Hun sjokkerte mange av byens ellers frisinnede innbyggere ved å innrede huset sitt som en zoologisk hage. Spesielt oppsikt fikk gorillaen Buddy, som ble utkledd som butler og opplært til å servere. Alt så ut til å gå bra med Buddy inntil han går berserk på en dyreutstilling.

Viasat 2004

Alle bilder av Buddy
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon