Logg inn | Opprett brukerkonto

Drømmenes verden (1998)

Originaltittel: What Dreams May Come

Produsent: Stephen Simon
Regi: Vincent Ward
Manus: Ron Bass
Sjanger: eventyr, romantikk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 53 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Robin Williams
Chris Nielsen
Cuba Gooding Jr.
Albert
Annabella Sciorra
Annie Nielsen
Max von Sydow
The Tracker
Jessica Brooks Grant
Marie Nielsen
Josh Paddock
Ian Nielsen
Rosalind Chao
Leona
Lucinda Jenney
Mrs. Jacobs
Maggie McCarthy
Stacey Jacobs
Wilma Bonet
Angie
Vis alle roller

Chris og hans kone er tvillingsjeler. Når de plutselig mister sine barn i en tragisk bilulykke, settes deres ellers så sterke ekteskap på en alvorlig prøve. Senere omkommer også Chris i en bilulykke. I neste sekund befinner han seg i himmelen, et paradis skapt etter hans egen personlighet, og ikke helt ulik et vakkert maleri.

Annie, som er ensom og dypt deprimert, orker ikke mer og begår selvmord. Når Chris får rede på dette får han hjelp av skytsengelen Albert for å lete etter sin elskede i himmelriket. Fast besluttet på å finne sin Annie, blir det en lang reise gjennom himmel og helvete.

Omtale

Hvor går mennesket etter døden? Til himmel eller helvete? Og hva er i såfall det? Dette er temaer som tas opp i Vincent Wards film. Chris Nielson dør i en ulykke, og etterlater sin kone Annie i dyp sorg. Chris havner ikke i en himmel med myke skyer og harpespillende engler, men inn i et gigantisk maleri Annie har laget i et håpefullt øyeblikk. "Himmelen" er de innerste og dypeste ønskene i mennesket. Senere tar Annie livet av seg, og blir som alle andre selvmordskandidater sendt "et annet sted". Chris ser det som sin hovedoppgave å skape en gjenforening mellom de to voksne menneskene som elsker hverandre så høyt. Vincent Ward kommer opprinnelig fra New Zealand, der han laget den oppsiktsvekkende filmen The Navigator (1988) og den svært ambisiøse Map of the Human Heart (1992). Dette er hans første film produsert i USA. Filmen spiller på temaer som har lang tradisjon i amerikansk film, om et mulig liv etter døden og hva man kan forvente der. Ghost er en film som er nevnt i samme åndedrag som denne.

Film & Kino


Chris og hans kone er tvillingsjeler. Når de plutselig mister sine barn i en tragisk bilulykke, settes deres ellers så sterke ekteskap på en alvorlig prøve. Senere omkommer også Chris i en bilulykke. I neste sekund befinner han seg i himmelen, et paradis skapt etter hans egen personlighet, og ikke helt ulik et vakkert maleri. Annie, som er ensom og dypt deprimert, orker ikke mer og begår selvmord. Når Chris får rede på dette får han hjelp av skytsengelen Albert for å lete etter sin elskede i himmelriket. Fast besluttet på å finne sin Annie, blir det en lang reise gjennom himmel og helvete.

Videonett


Robin Williams spiller rollen som doktor Chris Nielsen. Chris og hans hustru Annie (Annabella Sciorra) har gått igjennom mange sorgfulle stunder etter at barna, Maria og Ian, ble drept i en bilulykke. Selv om sorgen i sin tid nesten ødela ekteskapet, har Chris og Annie gjenoppbygget forholdet til hverandre, og de lever nå et komfortabelt liv. Men en natt blir Chris selv utsatt for en bilulykke, og blir drept. Når han våkner opp er han forvirret og vet ikke hvor han er. Da møter han Albert (Cuba Gooding Jr.), en åndelig leder som hjelper Chris til å forstå at han er død. Det går etterhvert opp for Chris at paradis er akkurat slik man forestilte seg det. Tilbake på jorden er Annie knust over at Chris er borte, noe som til slutt får tragiske konsekvenser. Hun tar sitt eget liv, og havner i helvete. Men Chris gir ikke opp håpet om å finne henne og bringe henne til paradis…

Viasat


Drama fra det hinsidige Store deler av ukas Nattkino foregår i det hinsidige, himmelen – og helvete. Vi møter Chris Nielsen som er lege, og som sammen med sin kone Annie må han takle sorgen etter å mistet sine to barn i en bilulykke.

Annie går inn i en altoppslukende depresjon etter tapet av barna, noe som truer med å ødelegge ekteskapet deres. Etter hvert klarer de å bygge opp forholdet igjen, og som middelaldrende er de igjen ete lykkelig ektepar. Da slår ulykken slår til på nytt; Chris blir kjørt ned og drept.

I det hinsidige Først skjønner ikke Chris hvor han er, men så møter han Albert, en åndelig guide som hjelper ham til å forstå at han er død. Chris prøver å kommunisere med den fortvilte Annie, men lykkes ikke i det. Han bestemmer seg for å nyte livet i paradiset, og vente tålmodig på den dagen da Annie vil komme og være sammen med ham igjen. Han møter også igjen barna sine.

Men – så slår tragedien til igjen. Annie er utrøstelig. Hun orker ikke mer, begår selvmord og ender i helvete. Chris bestemmer seg for å dra dit, selv om han risikerer å miste sin evige sjel. Men han vil redde kvinnen han elsker, og begir seg ut på leting. Albert og en sjaman kalt "Sporfinneren" følger med Chris et stykke på veien.

Om filmen Filmen er basert på en metafysisk roman fra 1978. Den er et romantiske fantasidrama som vant Oscar for visuelle effekter.

NRK1 2005

Alle bilder av Drømmenes verden

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon