Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Georgias dagbok - Bekjennelser om gutter, katter og klining

Georgia Nicolson er 14 år og strever med gutter, kyssing, venner og familie.

Hele saken (394 ord)

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

Kodenavn: Mercury (1998)

Originaltittel: Mercury Rising

Den tidligere FBI-agenten Art Jeffries kjemper mot hensynsløse føderale agenter for å beskytte Simon, en ni år gammel autistisk gutt som har knekket regjeringens mest hemmelige, uløselige, militærkode. Hans evne til å knekke militære koder som om det var tekst skrevet baklengs, gjør den topphemmelige koden sårbar. Spesielt hvis fiender av USA skulle få vite om Simons evner og ta ham til fange.

Oberstløytnant Nick Kudrow gir ordre om å drepe gutten - og dermed eliminere sikkerhetsrisikoen. Men han hadde ikke regnet med at Jeffries skulle bli involvert. Jeffries skjønner at han ikke kan stole på noen, og når tiden begynner å renne ut - skjønner han at deres eneste sjanse til å overleve er å benytte seg av Simons spesielle evner - og la fienden få akkurat det de fortjener...

Omtale

B.W. spiller en utstøtt FBI-agent som får til oppgave å finne en 9-år gammel autistisk gutt. Gutten er i livsfare etter å ha knekket en topp-hemmelig kode.

(Filmtilsynet)


Art Jefferies, en desillusjonert og utstøtt FBI-agent, er den eneste som kan beskytte en foreldreløs autistisk niåring, som trues med likvidasjon etter at han tilfeldigvis har klart å knekke en topp hemmelig sikkerhetskode. Nicholas Kudrow er sikkerhetsagenten som har fått i oppdrag å oppspore kilden til den svært uheldige lekkasjen. Ettersom den autistiske niåringen er under kontinuerlig fare, og den trygghet som samfunnet er pliktig til å gi svikter, må Jeffries egenhendig ta hånd om den unge gutten. Harold Becker har laget et par spennende thrillere før, bl.a. Al Pacino-filmen Sea of Love.

Film & Kino


Hva sa pressen?

Konspirasjonsaction der en 9-årig autist har løst en topp hemmelig militær kode og utsettes for forfølgelse. En degradert FBI-agent gir ham sin beskyttelse. "I denne filmen er ikke Bruce Willis på sitt mest inspirerte, men spenningen har en besk smak av hverdagsrealisme midt oppe i det fantastiske_" (P. H. Aft.). "Feilen med "Kodenavn Mercury" er at den til tross for skyting, action og kaskader av knust glass mangler energi og sprut i tillegg til all troverdighet." (L. J. Dagbl. 2 poeng). "Han [Becker] utfører alle sjangerens velkjente rutinegrep greit og sikkert, men gnisten mangler i hans regi_" (H. K. Dagsav.). "- kort sagt "the good guys" og "the bad guys" er slik de er i utallige filmer av samme kaliber." (B. M. VG, 3 poeng). "Ett lite pluss med filmen er Simons innsats. /_/ Han har definitivt talent." (M. G. Klassek.).

Film & Kino


Ungt talent

Willis, i kjent stil, spiller en uortodoks FBI-agent som blir degradert på grunn av sin voldsomme adferd. Han får i oppgave å finne den lille gutten Simon (Hughes), hvis foreldre er drept på mystisk vis. Det viser sea at gutten er autist med et spesielt talent for å 1øse koder. Når hen løser en oppgave i et pusleblad og ringer inn svaret, skaper han panikk hos den amerikanske etterretningen; han her nemlig klart å knekke en hemmelig militær superkode som var trykket i bladet for å teste dens uløselighet. Dermed er skumle agenter på jakt etter guttungen. Willis får sin fulle hyre med å beskytte Simon, samtidig som han desperat prøver å bli trodd av sine overordnede i denne høyst ordinære konspirasjonsthrilleren (basert på romanen "Simple Simon" av Ryne Douglas Pearson).

Det eneste som peker seg ut er Miko Hughes' overbevisende innsats som autistiske Simon. Som toåring debuterte han i rollen som et ondsinnet zombiebarn i Pet Sematary (Mary Lambert, 1989); siden har han dukket opp i en rekke filmer og imponerer stadig. Miko er i dag 12 år gammel (han ser yngre ut) og burde ha muligheter til å gjøre det stort, om ikke all den elendigheten som ofte vederfares barnestjerner knekker ham.

Karakter 3 Atle H. Boysen

FilmMagasinet nr. 3 - 1998


Bruce Willis spiller en politimann som har fått i oppdrag å beskytte en autistisk gutt som har klart å knekke regjeringens hemmelige kode. Med Alec Baldwin i en av de øvrige rollene.

Release nr. 5 1998


FBI agenten Art Jeffries (Bruce Willis) er på randen av nervøst sammenbrudd. Etter at en undercover aksjon gikk galt, fikk han skylden og sitt har han blitt satt til å gjøre rutinearbeid. Han ble lurt og bedratt av det føderale byrået som han hadde ofret sitt liv til. Så får i oppdraget å etterforske forsvinningen av en liten gutt, hvis foreldre er blitt myrdet. Art Jeffries oppdager snart at dette ikke er snakk om et rutineoppdrag. Under undersøkelser av mordstedet oppdager Jeffries en liten gutt som har gjemt seg. Gutten Simon, som er autistisk, er i sjokk og ute av stand til å fortelle hva som har skjedd. Jeffrey føler intuitivt at gutten er i fare, og han krever politiovervåkning av sykehuset hvor han legges inn.

Overvåkningen blir uforklarlig avblåst og Jeffrey flykter med Simon i et forsøk på å beskytte han. Simon blir utsatt for et drapforsøk og det viser at FBI står bak. Årsaken er at Simon har klart å bryte et hemmelig militær kode som beskytter amerikanske spionasjeoperasjoner omkring i verden. Den koden er designet av sikkerhetsrådets løytnant Nicholas Kudrow (Alec Baldwin) og skulle være umulig å bryte. Både FBI og sikkerhetsrådet er villige til å bruke alle makt for å få tak i gutten og sørge for at han aldri røper koden.

Jeffrey blir ansett av FBI som en forræder da han rømmer med guttungen og de to er alene, uten mulighet for å søke hjelp fra politiet.

Bruce Willis (Art Jeffries) har et spekter av roller bak seg , inklusive taxisjåfør i "Det femte element", tidsreisende i "Twelve Monkeys", slåsskjempe i den Oscarnominerte "Pulp Fiction", entreprenør i "Nobody´s Fool" og ikke minst som detektiv i "Die Hard" triologien. Tidligere i vinter så vi han i "Sjakalen". Bruce Willis slo igjennom med tv-serien "Moonlightning", hvor hans innsats ble premiert med både Emmy- og Golden Globe pris. På samme tid spillefilmdebuterte han i komedien "Blind Date". Andre filmer inkluderer "Color of Night", "Forfengelighetens fyrverkeri", "Billy Bathgate", "Hudson Hawk", "Døden kler henne", "Innen rekkevidde", "The Player", samt stemmene i filmene "Se, han snakker" og "Se, hun snakker også". Senere i sommer blir han å se i "Armageddon".

Alec Baldwin (Nicholas Kudrow) startet sin karriere i tv-serier som "The Doctors" og "Knot´s Landing". Han mottok nylig en Emmy nominasjon for tv-produksjonen "A Streetcar Named Desire". I tillegg til tv-serier har han også spilt i en rekke teateroppsetninger, også her har han mottatt priser. Hans tidligere filmer inkluderer "She´s Having a Baby", "Beetlejuice", "Married to the Mob", "Talk Radio", "Working Girl", og "Great Balls of Fire". Nyere filmer han har medvirket i inkluderer "Jakten på rød oktober", "Alice", "The Getaway", "The Shadow", "The Juror", "Heaven´s Prisoners" og "Ghosts of Mississippi". Han blir snart å se sammen med Anthony Hopkins i "The Edge".

Harold Becker (regissør) regisserte filmene "The Onion Field", "Sea of Love" og "City Hall". Han har et skarpt øye for nye talenter og det var han som introduserte Tom Cruise, Sean Penn, Ted Danson og Linda Fiorentino. Becker er født i New York City og startet sin kariere som fotograf. Deretter regisserte han flere reklamefilmer, kortfilmer og dokumentarer før han debuterte med filmen "The Ragman´s Daughter". Han har også lagd filmene "The Black Marble", "Taps", "Vision Quest", "The Boost" og "Malice".

UIP


Bruce Willis spiller en uortodoks FBI-agent som blir degradert på grunn av sin voldsomme adferd. Så får han oppdraget å etterforske forsvinningen av en liten gutt, hvis foreldre er blitt myrdet. Art Jeffries oppdager snart at dette ikke er snakk om et rutineoppdrag. Under undersøkelser av mordstedet oppdager Jeffries en liten gutt som har gjemt seg. Gutten Simon, som er autistisk, er i sjokk og ute av stand til å fortelle hva som har skjedd.

TVN 2003


Art Jeffries er en utstøtt FBI-agent som får i oppdrag å passe på Simon Lynch, en 9 år gammel autistisk gutt. Simon har leiemordere i hælene etter at han knekket regjeringens topphemmelige kode. Etter at Simons foreldre blir drept, er det bare Jeffries som kan beskytte Simon mot morderne.

Viasat 2009

Alle bilder av Kodenavn: Mercury

Trailer

Link til denne traileren

Kodenavn: Mercury (1998)

Produsent: Brian Grazer
Regi: Harold Becker
Manus: Lawrence Konner
Sjanger: thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 52 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Bruce Willis
Art Jeffries
Alec Baldwin
Nicholas Kudrow
Miko Hughes
Simon
Chi McBride
Tommy B. Jordan
Kim Dickens
Stacey
Robert Stanton
Dean Crandell
Bodhi Pine Elfman
Leo Pedranski
Carrie Preston
Emily Lang
L.L. Ginter
Peter Burrell
John Carroll Lynch
Martin Lynch
Vis alle roller
Melissa Joan Hart
Melissa Joan Hart
Avery Brooks
Avery Brooks
Eric Roberts
Eric Roberts
James Woods
James Woods
André Calmettes
André Calmettes
John James
John James
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid