Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

The Mod Squad (1999)

Originaltittel: The Mod Squad

De var på vei til fengsel. En sort, en hvit og en blond - tre ungdommer med kun en ting felles; 1.betjent Adam Greer, trenger dem til noe politiet ikke kan, å infiltrere ungdomskulturen i L.A.s lurvete og narkoinfiserete gater og natteliv - blande seg med den kule gjengen og ta knekken på parasittene som livnærer seg på andres elendighet. De blir The Mod Squad. Når narkotika forsvinner fra politiets bevislager og Greer blir funnet død overstrødd med kokain, drar The Mod Squad ut i L.A. jungelen. Totalt uten politibeskyttelse vil de løse saken på sin egen måte - uten å vite om de kommer fra oppgaven i live...

Omtale

Mod Squad er kaptein i LAPD Adam Grees ansvar. Han tror på tanken med å få kriminelle til å avsløre andre kriminelle på en måte politiet ikke har adgang til.

(Filmtilsynet)


Tre unge, en svart, en hvit og en blond, står overfor et opphold innenfor murene. En for ildspåsettelse, en for ran og en for overfall. Lincoln Hayes (Omar Epps) "from the hood", Pete Cochrane (Giovanni Ribisi) med velstående foreldre, og Julie Barnes (Claire Danes); rett fra gata. Tre unge med intet felles utenom Kaptein Adam Greer (Dennis Farina), som trenger dem til et oppdrag der vanlige politibetjenter ikke har adgang. De skal infiltrere Los Angeles´ nattlige narkotikainfiserte klubbmiljø og blande seg med den hippe mengden, undercover, for å få has på parasittene som utnytter de unge og usikre. De har noen få regler; intet politiskilt, ingen våpen og...de selger ikke sine egne.Det er bare et problem. En mengde narkotika har forsvunnet fra politiets bevisoppbevaring, og alle spor leder tilbake til politiet. Alle regnes som mistenkte, og ungdommene er "outsidere" i sitt eget distrikt. Nå er det opp til ungdomspatruljen å løse saken. På sin egen måte.Claire Danes (Julie) har bergtatt en hel filmverden med sin naturlige skjønnhet og sitt utrolige skuespillertalent. Hun har blitt Golden Globe- og Emmy-nominert for sin rolle i "My So-Called Life", og ble kåret til ShoWest Female Star of Tomorrow i 1997. Danes er aktuell med Jonathan Kaplans "Brokedown Palace" i tillegg til "The Mod Squad" i år. Danes fikk sitt store gjennombrudd med rollen som Juliet i Baz Luhrmanns "William Shakespeare´s Romeo and Juliet" med Leonardo DiCaprio i 1996, og har ellers medvirket i blant annet "Little Women", "Regnmakeren", "Polish Wedding", "Les Miserables" og "U-Turn". Danes er født og oppvokst i New York, og bestemte seg tidlig for å bli skuespiller. Hun begynte derfor på Lee Strasberg Theatre Institute som tiåring.Omar Epps (Linc) var senest å se i "Skrik 2". I tillegg til hans karriere som skuespiller, er han også kjent som rapper og regissør av musikkvideoer. I år vil Epps bli å se i "Breakfast of Champions" med Bruce Willis og Nick Nolte, og han har nylig avsluttet innspillingen av "The Wood" og "In Too Deep". Epps ble kritikerrost for sin rolle i "First Time Felon" regissert av Charles Dutton, og har ellers medvirket i blant annet "Higher Learning", "Juice" og "Daybreak". Bak kameraet har han regissert musikkvideoer for Heather B, Special Ed og sin egen rap duo; Wolf Pack. Epps er født og oppvokst i Brooklyn og tok sin utdannelse i New York City.Giovanni Ribisi (Pete) spilte senest i "Redd menig Ryan" mot Tom Hanks som regisserte ham i "That Thing You Do!". Han avsluttet nylig innspillingen av "The Other Sister" med Diane Keaton og Juliette Lewis, og brukte sommeren på innspillingen av "The Boiler Room" og "All the Rage". Andre av hans roller inkluderer "Lost Highway", "The Grave", "Scotch and Milk", "subURBIA" og "The Postman". I tillegg husker vi ham for rollen som Frank Jr, Phoebes bror i Tv-serien "Venner for livet". Ribisi har ellers medvirket i Tv-seriene "X-files", "NYPD Blue" og "Chicago Hope".

UIP


Hva sa pressen?

Tre kriminelle ungdommer slipper fengsel om de samarbeider med politiet, og blir uskyldig mistenkt for å ha stjålet beslaglagt narkotika. "Det suggererende fotoet er en langt bedre film verdig." (P.H. Aft.) "- en stilsikker film basert på meget dårlig manus." (E.M.S. VG Terningkast 3) "- som actionkomedie lider den av to svakheter: Ikke er den morsom og ikke er den spennende." (A.W. Dagbl. Terningkast 2)

Film & Kino Nr. 5/6 - 1999


Kul og hip actionfilm med Claire Danes og Omar Epps! De var på vei til fengsel. En sort, en hvit og en blond - tre ungdommer med kun en ting felles; 1.betjent Adam Greer, trenger dem til noe politiet ikke kan, å infiltrere ungdomskulturen i L.A.s lurvete og narkoinfiserete gater og dens urbane natteliv - blande seg med den kule gjengen og ta knekken på parasittene som livnærer seg på andres elendighet. Kun bevæpnet med gatas kunnskaper blir de The Mod Squad!...

Videonett


Julie, Pete og Lincoln er tre ungdommer med kriminell bakgrunn. De får en siste sjanse til å rette opp sine handlinger når politisjefen Adam Greer (Dennis Farina) hyrer dem som spioner. Isteden for fengselsstraff blir de tre ungdommene satt til å spionere på Los Angeles narkotikamiljø. Men snart blir “The Mod Squad” satt på en prøve som er tøffere enn det de noen gang hadde forestilt seg. Politisjef Greer blir myrdet, og et stort narkotikaparti som politiet hadde beslaglagt blir stjålet. Men det verste av alt er at ungdommene blir mistenkt for å stå bak det hele! Ungdommene har ikke noe annet valg enn å ta saken i egne hender. Bare slik kan de finne de skyldige og renvaske seg selv. Men det blir ikke lett, spesielt ikke når politiet også jobber mot dem. Det finnes nemlig noen i politiets egne rekker som vil gi ungdommene skylda for en handling de selv står bak… Claire Danes spiller rollen som Julie. Hun er aktuell med flere filmer til høsten, ikke minst med “The Hours”, der hun spiller mot Nicole Kidman, Julianne Moore og Meryl Streep. For øyeblikket holder hun på å spille inn “Terminator 3: Rise of the Machines”, med blant andre Arnold Schwarzenegger. Til tross for sin unge alder har Danes har rukket å være med i en rekke kjente filmer, blant andre “Les Misérables”, “Regnmakeren” og “Romeo og Julie”. Giovanni Ribisi spiller rollen som Pete. Han er for tiden aktuell med filmen “Heaven”, der han spiller mot Cate Blanchett. Omar Epps spiller Lincoln. Epps har nettopp spilt inn “Against the Ropes” med blant andre Meg Ryan.

Viasat

Alle bilder av The Mod Squad

The Mod Squad (1999)

Produsent: Ben Myron
Regi: Scott Silver
Manus: Scott Silver
Sjanger: krim, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 34 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Claire Danes
Julie Barnes
Giovanni Ribisi
Pete Cochrane
Omar Epps
Linc Hayes
Dennis Farina
Capt. Adam Greer
Josh Brolin
Billy Waites
Steve Harris
Detective Briggs
Richard Jenkins
Detective Mothershed
Larry Brandenburg
Eckford
Lionel Mark Smith
Lanier
Sam McMurray
Tricky
Vis alle roller
Olivia Hussey
Olivia Hussey
Sean Bean
Sean Bean
William Holden
William Holden
Jennifer Garner
Jennifer Garner
Josef Rovensky
Josef Rovensky
Kaare Knudsen
Kaare Knudsen
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid