Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Skrik 2 (1997)

Originaltittel: Scream 2

Etter å ha overlevd massakren i Woodsborough, flytter Sydney til California for å studere ved universitetet. Her vil hun starte et nytt liv, langt borte fra det morderiske vannviddet, som heldigvis et tilbakelagt kapittel.

Omtale

Sidney Prescott (Neve Campbell) fra den forrige filmen er sjeleglad for å ha flyttet fra det blodige hjemstedet sitt i California. Der skal hun gå på college og prøve å legge marerittet bak seg. Men det begynner å skje merkelige ting også her og hun får inntrykk av at noen forfølger henne - noen som vil fullføre jobben som ble påbegynt i lille Woodsborough.

(Filmtilsynet)


B-film for entusiaster

En slags meta, meta film. Reporteren Gale Weathers (Cox) her skrevet bok om hendelsene i forrige film. Under premieren på filmatiseringen av boken, Stab, med Tori Spelling i hovedrollen, blir to tilskuere knivdrept av en person iført Skrikmaske. Og dermed er det på'n igjen. Nærmest alle som overlevde Scream er tilbake for å bli utsatt for nye splatterscener, denne gangen lagt til et college hvor hovrdpersonen Sidney Prescott (Neve Campbell) studerer. Og som den skrekkfilmkyndige Randy (Jamie Kennedy) sier; oppfølgere er alltid dårligere enn originalene. Handlingen er grei nok den, men regissør Craven bruker altfor lang tid på å etablere karakterer og situasjoner. Det virker som om han her glemt at de fleste som ser denne har sett den første samt en haug andre firmer i samme sjanger. Med denne redsel for at nye seere skal bli forvirret har han også tydelig glemt at referansene og harselaser med sjangeren er et av de elementene som gjorde den første til en godbit. Referansene er der fortsatt, men det virker som om de fleste er til Scream. Heldigvis tar Scream 2 seg opp mot slutten, både når det gjelder spenning og humor, men det er en smule for sent. Craven her alltid vært en ytterst ujevn regissør, til tross for sin status som en av skrekksjangerens mestre. Sjekker man filmografien hans får man inntrykk av at han trives dårlig under press. Hans to tidligere store hits (The Hills Have Eyes, A Nightmare on Elm Street) er fulgt av produkter av heller tvilsomme kvaliteter (fem). Det ser ut til at hans styrke ligger i å komme med overraskende klassikere akkurat når det ser ut til at han er glemt. Undertegnede må innrømme at filmen ble sett under dårlige forhold. En film som dette, god eller dårlig, er uansett avhengig av responsen i salen for å kunne virke. Derfor må det innrømmes at en pressevisning om morgenen i en sal befolket av mutte filmkritikere og kinosjefer absolutt ikke gir den rette stemning. En film som dette må sees sammen med et entusiastisk publikum.

Karakter: 3

Atle H. Boysen

FilmMagasinet nr. 2 - 1998


Hva sa pressen?

Oppfølger til skrekkfilmparodien "Skrik". "Drapene er strengt tatt så klovnete og teatralsk utført at man ikke burde bli skvetten. Men det blir man." (B. B. Dagbl. 4 poeng). "Oppfølgeren til "Skrik" er imidlertid ingen skrekkfilm, men en sjangerlek bestående av ironi, metahumor og innforstått parodi som langt på vei gjør det samme for skrekkfilmen som "Hjelp vi flyr!"-filmene en gang gjorde med katastrofefilmen." (A. G. Dagsav.) "Det kan lette nervepresset i salen, men det kan ikke gi hjerne til genre _." (E. M. S. VG, 4 poeng). "Personlig led jeg meg gjennom to timer med noe jeg for min egen del betrakter som infantil, men rå, grufull skrekk og fjollete humor_" (E. B. Aft.)

Film & Kino


I 1997 bragte veteran Wes Craven skrekkfilm til et nytt nivå med Skrik - en film som maktet å parodiere genren og samtidig være like skummel som filmene den refererte til. Historien var i all enkelhet at en serie brutale mord begås i en amerikansk småby. Ofrene blir gjerne oppringt på forhånd og utesket om sine skrekkfilmkunnskaper. Noen har tilsynelatende latt interessen for denne typen film gå for langt. Manuset til Skrik lekte seg med det forutsigbare, og klarte å gjøre de fleste karakterene mistenkelige i løpet av handlingen.

I Skrik 2 følger vi de få overlevende. Sidney Prescott (Neve Campbell) er sjeleglad for å ha flyttet fra det blodige hjemstedet sitt. Når de fleste av vennene hennes er drept er det befriende å komme til California for å gå på college og legge marerittet bak seg - tror hun. Naturligvis begynner mistenkelige hendelser å skje også her, og Sidney får inntrykk av at noen forfølger henne - noen som vil fullføre jobben som ble påbegynt i lille Woodsborough...

Wes Craven her etablert seg som den kanskje fremste regissøren av grøssere. Blant hans blodige produkter finner vi The Hills Have Eyes (1977) og flere A Nightmare on Elm Street-filmer. Foran kamera i Skrik 2 finner vi Neve Campbell og Courteney Cox, kjent fra TV for henholdsvis Party of Five og Venner for livet.

SF Norge AS


Det er to år siden de tragiske hendelsene i den lille byen Woodsborough. Etter å ha overlevd massakren flytter Sidney til California for å gå på universitetet. Her vil hun starte et nytt og fredelig liv. I hjembyen er det skrevet bok om hendelsene, som også er filmatisert. Men når filmpremieren nærmer seg, begynner serien med mord på nytt. Dette er oppfølgeren til en av de største grøsser-suksesser noensinne, og det er igjen Wes Craven som er regissør.

Release nr. 7 1998


Sidney Prescott (Neve Campbell) overlevde morderen i den første "Skrik"-filmen, og har nå flyttet til California for å begynne på college. TV-journalisten Gale Weathers (Courteney Cox) har på sin side skrevet bok om hendelsene, en bok som også har blitt filmet. På premieren blir to tilskuere brutalt myrdet av en person med maske. Snart oppdager Sidney at det er noen som forfølger henne, en person som vil fullføre jobben som ble påbegynt i "Skrik 1".

TV3


Skrekkelig og parodisk

"Drapene er strengt tatt så klovnete og teatralsk utført at man ikke burde bli skvetten. Men det blir man.", skriver Dagbladet om skrekkparodien.

I 1997 brakte veteran Wes Craven skrekkfilm til et nytt nivå med "Skrik". Craven ville parodiere genren og samtidig være like skummel som filmene den refererte til. Historien var i all enkelhet at en serie brutale mord ble begått i en amerikansk småby. Craven klarer i løpet av filmen å gjøre bortimot alle til mistenkte.

Flytter I "Skrik" 2 følger vi de få overlevende. Sidney Prescott (Neve Campbell) er sjeleglad for å ha flyttet fra det blodige hjemstedet sitt. De fleste av vennene hennes er drept, og det er befriende å komme til California for å gå på college og legge marerittet bak seg - tror hun. Naturligvis begynner mistenkelige hendelser å skje også her, og Sidney får inntrykk av at noen forfølger henne - noen som vil fullføre jobben som ble påbegynt i lille Woodsborough.

Fra Venner for livet Wes Craven her etablert seg som den kanskje fremste regissøren av grøssere. Blant hans blodige produkter finner vi The Hills Have Eyes (1977) og flere "A Nightmare on Elm Street"-filmer. Foran kamera i "Skrik 2" finner vi Neve Campbell og Courteney Cox, kjent fra TV for henholdsvis "Party of Five" og "Venner for livet".

TV2

Alle bilder av Skrik 2

Skrik 2 (1997)

Produsent: Marianne Maddalena
Regi: Wes Craven
Manus: Kevin Williamson
Sjanger: komedie, skrekk, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 1 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

David Arquette
Dewey Riley
Neve Campbell
Sidney Prescott
Courteney Cox
Gale Weathers
Sarah Michelle Gellar
Cici Cooper
Jamie Kennedy
Randy Meeks
Laurie Metcalf
Debbie Salt
Elise Neal
Hallie
Jerry O'Connell
Derek
Timothy Olyphant
Mickey
Jada Pinkett Smith
Maureen Evans
Vis alle roller
Jesse Bradford
Jesse Bradford
Kylie Minogue
Kylie Minogue
Bruce McDonald
Bruce McDonald
Irwin Winkler
Irwin Winkler
Johannes Meyer
Johannes Meyer
John Karlen
John Karlen