Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Clay Pigeons (1998)

Originaltittel: Clay Pigeons

Clay Bidwell lever en sorgløs tilværelse i Mercer, en søvnig liten by i Montana, hvor han til daglig betjener den lokaqle bensinstasjonen.

Han har dame uten forpliktelser og er veldig fornøyd med det. Det later til å spille mindre rolle at dama faktissk er bestekameraten Earls kone, Earl planlegger sitt livs hevnaksjon, hvor han i konfrontasjon med Clay tar sit eget liv og den naturlige skyldige og eneste vitne til dete hele blir Clay. Han mister interessen for enken og for å glemme episoden drar han sammen med sin nye venn, Lester Long, på fisketur. Lik av unge kvinner begynner etter hvert å dukke opp og FBI-agent Dale Shelby retter søkelyset mot Clay. Jo mer Clay prøver å jobbe seg ut av mistanke, jo dypere sitter han i det.

Omtale

Clay Bidwell lever en sorgløs tilværelse i Mercer, en søvnig liten by i Montana, hvor han til daglig betjener den lokaqle bensinstasjonen. Han har dame uten forpliktelser og er veldig fornøyd med det. Det later til å spille mindre rolle at dama faktissk er bestekameraten Earls kone, Earl planlegger sitt livs hevnaksjon, hvor han i konfrontasjon med Clay tar sit eget liv og den naturlige skyldige og eneste vitne til dete hele blir Clay. Han mister interessen for enken og for å glemme episoden drar han sammen med sin nye venn, Lester Long, på fisketur. Lik av unge kvinner begynner etter hvert å dukke opp og FBI-agent Dale Shelby retter søkelyset mot Clay. Jo mer Clay prøver å jobbe seg ut av mistanke, jo dypere sitter han i det.

Videonett


Clay er ingen heldig fyr. Først tar hans beste venn selvmord, deretter skyter den sørgende enken Clays nye venninne, og så dukker det ene liket etter det andre opp. Og Clay får selvsagt skylda. Problemet er bare at Clay er uskyldig. Så hvem er det da som dreper?

Dette er en smal film av regidebutanten David Dobkin. Han gjør en nybegynnerfeil som mange begår; han dreper så mye at filmen nærmest dreper seg selv. Overkill, på godt norsk. Det er synd, for det er en god historie inne i alt dette. I hovedrollen ser vi Joaquin Phoenix, som sedvanlig både er sjarmerende og fjern. Vince Vaughn spiller den slemme fremmede, men dessverre ikke særlig overbevisende. Janeane Garofalo er som alltid morsom. Filmen er kategorisert som en komedie, men den er vel mer en spenningsfilm. Clay Pigeons er helt grei underholdning på en kjedelig onsdag, men ikke noe mer.

FilmMagasinet Nr. 3 - 2000


Clay Bidwell lever en sorgløs tilværelse i Mercer, en søvnig liten by i Montana, hvor han til daglig betjener den lokale bensinstasjonen. Det faktum at Clays uforpliktende kjæreste er bestekameratens kone, er også uproblematisk, helt frem til kameraten tar sitt eget liv i konfrontasjon med Clay. Og jo mer Clay prøver å jobbe seg ut av mistanke, jo dypere sitter han i det.

TV2 Zebra 2006


Uskyldig mistenkt

Det ene liket etter det andre dukker opp og Clay blir mistenkt, men er uskyldig. Hvem er det da som dreper? Clay Bidwell lever en sorgløs tilværelse i Mercer, en søvnig liten by i Montana, hvor han til daglig betjener den lokale bensinstasjonen. Han har kjæreste, men uten forpliktelser, og er veldig fornøyd med det. Det later til å spille mindre rolle at dama faktisk er bestekameraten Earls kone.

Hevnaksjon Men Earl planlegger sitt livs hevnaksjon, hvor han i konfrontasjon med Clay tar sit eget liv. Det ser ut som drap, og den naturlige skyldige og eneste vitne til det hele er Clay. Han mister interessen for enken, og for å glemme episoden, drar han sammen med sin nye venn, Lester Long, på fisketur.

Nye lik Lik av unge kvinner begynner etter hvert å dukke opp og FBI-agent Dale Shelby retter søkelyset mot Clay. Jo mer Clay prøver å jobbe seg ut av mistanke, jo dypere sitter han i det.

TV2 2006

Alle bilder av Clay Pigeons

Clay Pigeons (1998)

Produsent: Ridley Scott
Regi: David Dobkin
Manus: Matt Healy
Sjanger: komedie og thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 44 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4

Rollebesetning

Vince Vaughn
Lester Long
Janeane Garofalo
Dale Shelby
Joaquin Phoenix
Clay Bidwell
Georgina Cates
Amanda
Phil Morris
Reynard
Scott Wilson
Sheriff Mooney
Vince Vieluf
Deputy Barney
Nikki Arlyn
Gloria
Monica Moench
Kimberly
Joseph D. Reitman
Glen
Vis alle roller