Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

Alene hjemme 3 (1997)

Originaltittel: Home Alone 3

8-årige Alex Pruitt er alene hjemme. Ikke på grunn av uhell eller feil, men fordi han har brennkopper som han muligvis har fått med seg hjem fra en reise. Uheldigvis er det ikke det eneste han har fått med seg hjem! For i et stykke leketøy befinner det seg nemlig et mikrokort som kan endre verdens militære maktbalanse for all fremtid. Og det kortet er det en bande terrorister som svært gjerne vil ha fingrene i... Men selv om Alex er syk, er han ikke blitt blind av den grunn. Han oppdager temmelig omgående de nokså farlige typene og bestemmer seg for å forsvare sitt hjem. Og selv om de er bevæpnet med siste nytt i overvåkingsteknikk og bevæpnet til tennene, kommer de likevel til å måtte erkjenne at man ikke skal undervurdere en liten gutt på 8 år...

Omtale

Nå kommer det kjipe nyheter for kjipe tyver - igjen. Det er nemlig en ny gutt i byen - 8 år gamle Alez Pruitt. Og når en gjeng med kultne kjeltringer invandrer nabolaget hans, er Alex den eneste som kan ordne opp.

(Filmtilsynet)


IKKE NOE FOR POLITISK KORREKTE FORELDRE

Hva skal man si? Dette er stort sett nøyaktig det samme som før. En liten gutt som er alene hjemme, må forsvare seg selv og sin families hjem mot illgjerningsmenn. De forrige filmenes tomsete innbruddstyver er denne gangen byttet ut med tomsete agenter på jakt etter en mikrochip.

Skurkene blir utsatt for et variert utvalg av feller og andre nedverdigende ting. Og sannsynligvis vil de fleste unger synes at dette er hylende morsomt. Intet er som å se skumle voksne bli torturert og ydmyket på det groveste.

Politisk korrekte foreldre programmert av Vibeke Sæter vil muligens ha problemer med filmens moral, hvis de ikke villige til å svelge ideen om at skytevåpen er fy-fy, mens det å slippe vektløfterutstyr i hodet på folk er helt greit.

Det beste med denne er at ekle Macaulay Culkin ikke er med, han er heldigvis blitt for gammel. Hans innbytter Alex D. Linz har utvilsomt noe mer sjarme, og gir ikke den samme følelsen av å være en broilerunge laget på fabrikk. Ellers er det lite annet å si om denne enn at den leverer det den skal og det er det.

4 poeng Atle H. Boysen

FilmMagasinet Nr. 8 1997


Hva sa pressen?

Tredje film om 8-åringen som etterlates alene hjemme og hamler opp med skurker som stjeler datakort fra det militære. "Det tar en tid før den tar av, men da blir det en ganske fornøyelig barne- eller familiefilm." (E.B. Aft.) " - mangler helt den spontane sjarmen spesielt nummer én hadde. Det er ikke lille Linz' feil. Han er søt nok." (L.J. Dagbl. 2 poeng) "Men det er likevel en kraftig snev av fresk sjarm... " (B.M. VG 4 poeng)

Film & Kino


8-år gamle Alex har brennkopper og er alene hjemme. Det han ikke vet er at det i en av hans leker befinner seg et mikrokort som kan endre verdens militære maktbalanse! En gjeng terrorister er på jakt etter denne. Men med bruk av mye teknisk fiksfakseri og en mengde oppfinnsomhet tar Alex opp kampen mot skurkene.

Release nr. 8 1998


Forbryternes skrekk Igjen er det grunn for slemme kjeltringer til å skjelve i buksene. Det er nemlig en ny gutt i byen - åtte år gamle Alez Pruitt (Alex D. Linz). Når en gjeng med slemme terrorister invaderer nabolaget hans, er Alex den eneste som kan ordne opp. Åtte år gamle Alex har brennkopper og er alene hjemme. Det han ikke vet, er at det i en av hans leker befinner seg et mikrochip som kan endre verdens militære maktbalanse! En gjeng farlige terrorister har imidlertid funnet dette ut, og nå er de på jakt etter mikrochipen.

Helt alene må lille Alex prøve å forsvare seg selv og sin families hjem mot de farlige terroristene. Ved hjelp av en mengde oppfinnsomhet og finurlige tekniske fiksfakserier, tar Alex opp kampen mot skurkene.

Liten storsjarmør Det er duket for en ellevill komedie for hele familien i "Alene hjemme 3", som er oppfølgeren til suksessfilmene med Macaulay Culkin - denne gang med den lille sjarmøren Alex D. Linz i hovedrollen.

TV2 2003


Alex D. Linz har overtatt rollen fra Culkin som i denne tredje serien om skøyeren og vidunderbarnet Alex Pruitt. Alex er i den syvende himmel da han finner en ny lekebil, men bilen skal vise seg å by på problemer. En skurkebande har nemlig gjemt en viktig datachip i bilen, og nå vil de ha den tilbake! Det tar ikke lang til dør Alex får hele banden på døren, og han må ta i bruk alle de skøyerstrekene han kan for å bli kvitt dem.

Viasat 2006

Alle bilder av Alene hjemme 3

Alene hjemme 3 (1997)

Produsent: John Hughes
Regi: Raja Gosnell
Manus: John Hughes
Sjanger: familiefilm, komedie, barnefilm
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 42 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Alex D. Linz
Alex
Olek Krupa
Beaupre
Rya Kihlstedt
Alice
Lenny Von Dohlen
Jernigan
David Thornton
Unger
Haviland Morris
Karen
Kevin KiIner
Jack
Marian Seldes
Mrs. Hess
Seth Smith
Stan
Scarlett Johansson
Molly
Christopher Curry
Agent Stuckey
Baxter Harris
Police Captain
Chris Farley
Chris Farley
Emma Thompson
Emma Thompson
Emma Watson
Emma Watson
John Baragrey
John Baragrey
Jorunn Groth
Jorunn Groth
Josiane Balasko
Josiane Balasko
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid