Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 4. januar

Julia Ormond
Julian Sands
John Warwick
Ann Magnuson
Lee Curreri
Leonid Tráuberg
Liane Linden
Lionel Newman

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:40

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:39

Departures
Film generelt
Av: Montecristo, 15. desember 07:24

New York, I Love You
Film generelt
Av: Montecristo, 12. desember 11:33

Notting Hill (1999)

Originaltittel: Notting Hill

Produsent: Duncan Kenworthy
Regi: Roger Michell
Manus: Richard Curtis
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: GBR, USA
Spilletid: 2 timer, 3 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Julia Roberts
Anna Scott
Hugh Grant
William Thacker
Hugh Bonneville
Bernie
Emma Chambers
Honey
James Dreyfus
Martin
Rhys Ifans
Spike
Tim McInnerny
Max
Gina McKee
Bella
Richard McCabe
Tony
Alec Baldwin
Anna’s boyfriend
Vis alle roller

Anna Scott er verdens desidert mest kjente kvinnelige filmstjerne. Ansiktet hennes pryder all verdens magasiner og skandalepressen er etter henne konstant. Hun er overvåket 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, og beskyttes etter beste evne av et antall agenter, sikkerhetsvakter og pressetalsmenn. Privatliv? Glem det! men kan hun falle for mannen i gata?

Omtale

Hugh Grant spiller en separert bokhandler, som ikke har særlig tro på at den store kjærligheten skal ramme han en gang til. En dag må Anna Farrell (Julia Roberts), verdens mest populære filmstjerne søke tilflukt i butikken hans for å slippe unna de plagsomme paparazzienes blitzlamper, og slik starter en kjærlighetsfabel i kjent engelsk stil.

(Filmtilsynet)


Hva sa pressen?

Romantisk komedie om en høyst vanlig mann som ved en tilfeldighet dumper inn i livet til en verdensberømt filmstjerne. "Eventyr, selvsagt. Men slikt svært mange vil høre. Og med en upåklagelig kosefaktor." (P.H. Aft) "- Roberts har en utvilsom utstråling… Til gjengjeld gjennomfører Grant sin n-te forestilling som klomsete engelskmann." (L.J. Dagbl. Terningkast 4) "Oppskrift og atter oppskrift - men som man sier, det funker." (H.K. Dagsav.)

Film & Kino


En skilt bokhandler bor i Notting Hill i London, hvor han deler leilighet med en rotete og håpløs venn. Will lever et enkelt og ikke altfor lykkelig liv mellom reiselitteraturen i butikken sin. Men en dag blir alt snudd på hodet, da den kjente skuespillerinnen Anna Scott vandrer inn i hans lille bokverden. De utveksler noen høflighetsfraser før Anna forlater butikken. En tid senere løper han ved en tilfeldighet på henne igjen. Og slik starter en romanse mellom en helt vanlig mann og en verdenskjent stjerne. Men Will oppdager snart at livet med en kvinne som er konstant i rampelyset, ikke er enkelt. Deler av teamet som sto bak suksessen Fire bryllup og en gravferd har slått seg sammen med regissør Roger Michell i nok en romantisk komedie. Michell har sin bakgrunn fra både teater og tv-miljø, og sto blant annet bak filmatiseringen av Jane Austen romanen Overtalelse fra 1995 og fjorårets Titanic Town.

Film & Kino


Endelig er den her, den etterlengtede nye filmen til deler av teamet bak Fire bryllup og en gravferd, tidenes største britiske kinosuksess. Notting Hill er uten tvil årets store romantiske komedie, med Hugh Grant og Julia Roberts i hovedrollene.

Anna Scott er verdens desidert mest kjente kvinnelige filmstjerne. Ansiktet hennes pryder all verdens magasiner og skandalepressen er etter henne konstant. Hun er overvåket 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, og beskyttes etter beste evne av et antall agenter, sikkerhetsvakter og pressetalsmenn. Privatliv? Glem det!

William Thacker er hennes rake motsetning. Som han uttrykker det er det bare såvidt hans egen mor husker hva han heter. Han driver en unnselig liten reisebokhandel like ved leiligheten han eier i Notting Hill i London, er skilt, og må dele leiligheten med den mildt sagt lite hygieniske waliseren Spike. Butikken går i likhet med privatlivet ikke særlig bra, og fremtidsutsiktene er ikke særlig lyse.

Under en av de få pausene hun har spaserer Anna gjennom Notting Hill en dag, og ved et tilfelle stikker hun nesen inn i Williams lille bokhandel. En forbløffet William prøver etter beste evne å konversere henne, og kort tid etter at hun har forlatt bokhandelen møtes de igjen. William braser inn i henne og søler appelsinjuice over dem begge, med det resultat at han låner henne badet sitt slik at hun får skiftet. Før hun går gir hun ham et overraskende kyss på munnen. Selv om ingen av dem hadde romantikk i tankene oppstår her den første gnisten mellom dem, men med to så forskjellige liv som de fører kan det da ikke bli noe mellom dem? Eller...?

Etter braksuksessen med Fire bryllup og en gravferd var det spesielt Hugh Grants stjerne som ble sikret. Men også manusforfatter Richard Curtis og produsent Duncan Kenworthy tjente godt på filmen. Nå er trioen endelig tilbake, fem år senere, med en ny romantisk komedie som vil slå knockout på sine konkurrenter. Med superstjernen Julia Roberts i den kvinnelige hovedrollen og den dyktige regissøren Roger Michell, samt et utsøkt knippe karakterskuespillere i en rekke herlige biroller, er det dermed duket for atter en vidunderlig film, velskrevet og intelligent, med en lun humoristisk holdning til et alvorlig tema, hvordan kjærlighet kan eksistere eller ikke eksistere på tvers av status og bakgrunn.

"Når jeg lå søvnløs om nettene hendte det at jeg tenkte på hvordan det ville være om jeg bare dukket opp hos mine venner der jeg ble invitert til middag en gang i uken, med den mest berømte personen i verden på den tiden, det være seg Madonna eller hvem som helst. Alt sprang videre derfra. Hvordan ville vennene mine reagere? Hvem ville prøve å være kul? Hvordan skulle man komme seg gjennom middagen? Hva ville de si til deg etterpå?

Det var utgangspunktet, ideen om en helt normal person som går ut med en ubegripelig berømt person og hvordan det påvirker livene deres." RICHARD CURTIS, manusforfatter

ROGER MICHELL har i løpet av kort tid etablert seg som en av Storbritannias fremste yngre regissører. Etter en rekke suksesser innen teater og fjernsyn, har han regissert et knippe filmer som gjorde ham til en soleklar kandidat til jobben med å regissere Notting Hill. Han har regissert Persuasion, den første av de senere års mange Jane Austen-filmatiseringer. Likeledes sto han bak TV-serien The Buddha Of Suburbia, basert på Hanif Kureishis roman, og han har også regissert filmversjonen av sitt eget prisbelønte teaterstykke My Night With Reg. Han har nylig regissert spillefilmen Titanic Town med Julie Walters og skal snart gi seg i kast med en filmatisering av Louis de Berniers roman Kaptein Corellis mandolin.

Produsenten DUNCAN KENWORTHY er amerikaner og jobbet nært med Muppet-sjefen Jim Henson fra 1979 til hans død i 1990. Han har først og fremst TV-bakgrunn, men har også produsert noen spillefilmer, blant annet Gullivers reiser og Lawn Dogs, i tillegg selvsagt til Fire bryllup og en gravferd.

Manusforfatteren RICHARD CURTIS er blant Storbritannias aller vittigste og skarpeste tunger. Hans første jobb etter at han forlot Oxford University i 1978 var som manusforfatter på det klassiske TV-showet Not The Nine O´Clock News, noe som igjen førte til den legendariske serien Sorte Orm med Rowan Atkinson i tittelrollen. Hans første filmmanus var til den svært intelligente komedien The Tall Guy med Jeff Goldblum og Emma Thompson. Hans neste skulle bli braksuksessen Fire bryllup og en gravferd. Curtis skapte også Mr. Bean-figuren sammen med Rowan Atkinson og skrev også manus til Bean-filmen.

JULIA ROBERTS er, akkurat som sin rollefigur Anna Scott, planetens udiskutabelt største kvinnelige filmstjerne. Etter to beskjedne suksesser med roller i Mystic Pizza og Blomster av stål, eksploderte det for Roberts med rollen i Pretty Woman. Siden den gang har hun vært å se i blant annet Flatliners, Sleeping With The Enemy, Dying Young, Hook, Pelikanrapporten, Michael Collins, Everybody Says I Love You, Min beste venns bryllup, Conspiracy Theory og Stepmom.

HUGH GRANT har ligget lavt i terrenget de siste årene, men det betyr ikke at den mannlige stjernen i Notting Hill er glemt. Sitt store gjennombrudd fikk Grant selvsagt med rollen i Fire bryllup og en gravferd, men han har gjort flere andre minnerike roller både før og etter. Blant Grants filmer er Resten av dagen, Bitter Moon, Ni måneder, Engelskmannen som gikk opp en ås og kom ned et fjell, Fornuft og følelser, Impromptu, Extreme Measures og Restoration. Senere i år dukker han opp i mafiakomedien Mickey Blue Eyes som er produsert av hans berømte kjæreste, Elizabeth Hurley.

HUGH BONNEVILLE spiller den ikke så vellykkede aksjemegleren Bernie. Han debuterte på film i en rolle i Mary Shelley´s Frankenstein, og han har også spilt i James Bond-filmen Tomorrow Never Dies. Han har dessuten spilt i en rekke TV-produksjoner og har bred teaterbakgrunn.

EMMA CHAMBERS debuterer på filmlerretet i sin rolle som Hugh Grants eksentriske søster Honey. Senere i år vil hun bli å se i filmen The Clandestine Marriage. I Storbritannia er hun til nå mest kjent for sin rolle i TV-serien The Vicar Of Dibley, skrevet av ingen ringere enn Richard Curtis. Hun har også spilt i en rekke andre TV-produksjoner og har solid teatererfaring.

Om ikke RHYS IFANS en gang for alle blir berømt etter rollen som Hugh Grants leieboer fra helvete, Spike, i Notting Hill, skjønner vi ingenting. Han er forut for denne rollen mest kjent som en av de to tvillingbrødrene i den walisiske filmen Twin Town, og har også spilt i et knippe andre filmer som Dancing At Lughnasa, The Sin Eater og August. Ifans har også teater- og TV-bakgrunn.

TIM McINNERNY spiller Hugh Grants bestevenn Max. Han filmdebuterte i Wetherby, og har siden vært observert i blant annet Erik The Viking, Richard III og 101 dalmatinere. McInnerny har lang teatererfaring og blant annet vært tilsluttet The Royal Shakespeare Company.

GINA McKEE spiller Max´ lamme kone Bella. Til nå er hun utvilsomt mest kjent for sin rolle i Mike Leighs kritikerroste og bejublede film Naked og snart dukker hun opp i Luc Bessons storfilm Jeanne D´Arc. Hun har vært å se i flere andre filmer og TV-produksjoner.

ECT


Anna Scott er verdens desidert mest kjente kvinnelige filmstjerne. Ansiktet hennes pryder all verdens magasiner og skandalepressen er etter henne konstant. Hun er overvåket 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, og beskyttes etter beste evne av et antall agenter, sikkerhetsvakter og pressetalsmenn. Privatliv? Glem det! men kan hun falle for mannen i gata?

Anmeldelse Etter å ha gjennomgått en smertefull skilsmisse prøver William Thacker å leve et fredfullt liv i Notting Hill. Her driver han en bokhandel med reiselitteratur. En dag dukker Anna Scott opp i butikken på leting etter en bok om Tyrkia. Hun er en amerikansk, meget populær skuespillerinne. Det utvikles en felles tiltrekning mellom disse to, som til slutt resulterer i et komplisert kjærlighetsforhold. Manusforfatter RICHARD CURTIS (Fire bryllup og en gravferd) og regissør ROGER MICHELL har lykkes i å skape en meget sjarmerende film om forholdet mellom "den vanlige mann" og den berømte kvinnen. Julia Roberts og Hugh Grant gjør meget troverdige roller. I tillegg er Rhys Ifans uforglemmelig i rollen som Spike, Williams romkamerat. Alt i alt en meget god film som kun har som hensikt å underholde.

Videonett


Storfilmen Notting Hill Kan verdens mest berømte filmstjerne falle for en helt vanlig mann? Julia Roberts og Hugh Grant gjør definitivt jobben sin i storfilmen Notting Hill. For ikke å glemme "Spike"(Rhys Ifans) som er Grants samboer. Anna Scott er verdens desidert mest kjente kvinnelige filmstjerne. Ansiktet hennes pryder all verdens magasiner og skandalepressen er etter henne konstant. Hun er overvåket 24 timer i døgnet, sju dager i uken, og beskyttes etter beste evne av et antall agenter, sikkerhetsvakter og pressetalsmenn. Privatliv? Glem det!

William Thacker er hennes rake motsetning. Som han uttrykker det er det bare såvidt hans egen mor husker hva han heter. Han driver en unnselig liten reisebokhandel like ved leiligheten han eier i Notting Hill i London, er skilt, og må dele leiligheten med den mildt sagt lite hygieniske waliseren Spike. Butikken går i likhet med privatlivet ikke særlig bra, og fremtidsutsiktene er ikke særlig lyse.

Under en av de få pausene hun har spaserer Anna gjennom Notting Hill en dag, og ved et tilfelle stikker hun nesen inn i Williams lille bokhandel. En forbløffet William prøver etter beste evne å konversere henne, og kort tid etter at hun har forlatt bokhandelen møtes de igjen. William braser inn i henne og søler appelsinjuice over dem begge, med det resultat at han låner henne badet sitt slik at hun får skiftet. Før hun går gir hun ham et overraskende kyss på munnen. Selv om ingen av dem hadde romantikk i tankene oppstår her den første gnisten mellom dem, men med to så forskjellige liv som de fører kan det da ikke bli noe mellom dem? Eller...?

Notting Hill er en romantisk komedie om en høyst vanlig mann som ved en tilfeldighet dumper inn i livet til en verdensberømt filmstjerne. Selvsagt er det et eventyr, men et slikt mange vil høre. Og Roberts utstråling og Grants klomsete stil gjør den bare enda mer underholdende.

En drøm Etter braksuksessen med Fire bryllup og en gravferd var det spesielt Hugh Grants stjerne som ble sikret. Men også manusforfatter Richard Curtis og produsent Duncan Kenworthy tjente godt på filmen.

- Når jeg lå søvnløs om nettene hendte det at jeg tenkte på hvordan det ville være om jeg bare dukket opp hos mine venner, der jeg ble invitert til middag en gang i uken, med den mest berømte personen i verden på den tiden, det være seg Madonna eller hvem som helst. Det var starten på dette manuset. Hvordan ville vennene mine reagere? Hvem ville prøve å være kul? Hvordan skulle man komme seg gjennom middagen? Hva ville de si til deg etterpå?, forteller manusforfatteren Richard Curtis

Curtis er blant Storbritannias aller vittigste og skarpeste tunger. Hans første jobb etter at han forlot Oxford University i 1978 var som manusforfatter på det klassiske TV-showet Not The Nine O´Clock News, noe som igjen førte til den legendariske serien Sorte Orm med Rowan Atkinson i tittelrollen. Hans første filmmanus var til den svært intelligente komedien The Tall Guy med Jeff Goldblum og Emma Thompson. Hans neste skulle bli braksuksessen Fire bryllup og en gravferd. Curtis skapte også Mr. Bean-figuren sammen med Rowan Atkinson og skrev også manus til Bean-filmen.

Notting Hill er en romantisk komedie om en høyst vanlig mann som ved en tilfeldighet dumper inn i livet til en verdensberømt filmstjerne. Selvsagt er det et eventyr, men et slikt mange vil høre. Og Roberts utstråling og Grants klomsete stil gjør den bare enda mer underholdende.

Så har du til hensikt å la deg underholde i kveld er det bare å ta plass.

TV2 2002


Innhold: William (Hugh Grant) er nyskilt og bor sammen med en rottelignende fyr ved navn Spike. Han forelsker seg i superstjernen Anna (Julia Roberts) som helt tilfeldig kommer innom bokhandelen hvor Will jobber. Og jammen forelsker ikke Anna seg William også. Problemet er bare at vakre Anna allerede har en kjekk kjæreste. • Grunn til å glede seg: Dette er oppfølgeren til Fire bryllup og en gravferd, og den var da ganske morsom og romantisk? • Grunn til å grue seg: Har fått blandet kritikk av engelsk presse. En film du enten elsker eller hater, med andre ord.

FilmMagasinet Nr. 4 - 2000


Samspillet mellom Julia Roberts og Hugh Grant slår gnister i storfilmen Notting Hill – hvor handlingen er tett knyttet til deres egen hverdag som store stjerner. For hva skal man egentlig si når man plutselig står ansikt til ansikt med et av de mest berømte menneskene i verden? William Thacker er en nyskilt bokhandler fra London, som en dag plutselig settes i denne bisarre situasjonen. Anna Scott er nemlig verdens desidert mest kjente filmstjerne, og da hun spaserer inn døra til Williams bokhandel, klarer han med sin tilbakelente stil og britiske humor å sjarmere den amerikanske stjernen. De møtes flere ganger og blir stadig mer fascinert av hverandre, men er det noen fremtid for dem når de lever i to helt forskjellige verdener?

Viasat 2004

Alle bilder av Notting Hill

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon