Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Niagara, Niagara (1997)

Originaltittel: Niagara, Niagara

Ingen synopsis har blitt skrevet enda.

Omtale

Kjærlighet mot alle odds

”Niagara, Niagara” er en uvanlig kjærlighetshistorie som forteller historien om to mislykkede butikktyver. Seth er en småkjeltring og Marcy en impulsiv mistilpasset kvinne med Tourettes syndrom, en sjelden forstyrrelse i hjernen som gjør at en person blir besatt av tvangspregede tanker og handlinger.

I denne tilstanden bestemmer Marcy (Robin Tunney) seg for å få tak i en sjelden dukke, bare til salgs i nærheten av Toronto. Etter at hun dumper borti Seth (Henry Thomas) for andre gang den dagen, overtaler Marcy ham til å bli med henne på turen.

Uforglemmelig klimaks Etter å ha besøkt den første av mange brennevinsbutikker på veien, skjeller Marcy ut en ung parkeringsvakt. Den kvelden innrømmer hun overfor Seth at hun har Tourettes syndrom, og at hun drikker alkohol i stedet for å ta medisinen sin. Seth oppdager at han holder på å forelske seg i Marcy, og overtaler henne til å ta medisin igjen. Men Marcy har med hensikt lagt resepten igjen hjemme, og forsøket på å få tak i medisinen er mislykket.

Alkohol hjelper ikke mot Marcys lidelse, og oppførselen hennes blir verre. Etter flere dramatiske hendelser kommer de imidlertid endelig til Toronto, bare for å oppdage at den aller siste etterlengtede dukken er lenket fast til utstillingsvinduet. Parets kombinerte desperasjon, hennes forstyrrede oppførsel og hans følelsesmessige utmattelse, leder til et uforglemmelig klimaks og et siste offer.

NRK2

Niagara, Niagara (1997)

Produsent: David L. Bushell
Regi: Bob Gosse
Manus: Matthew Weiss
Sjanger: romantikk og drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 33 minutter

Kritikk

Dagsavisen: Terningkast 4

Rollebesetning

Robin Tunney
Marcy
Henry Thomas
Seth
Michael Parks
Walter
Stephen Lang
Pharmacist
John MacKay
Seth's Father