Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Honey (2003)
12:20 - TV3
Nacho Libre (2006)
16:10 - TV4
Billy Madison (1995)
19:45 - TV3
Paranoia (2003)
21:00 - FEM
Rocky Balboa (2006)
21:25 - TV4
Livet med Helen (2004)
21:30 - TVN

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 16. januar

Mona Seilitz
Jesse Dizon
Jim Stafford
Joan Maude
John Carpenter
John Hamilton
Josh Evans
Juliet Berto

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Til Huttetuenes land
Film generelt
Av: Montecristo, 14. januar 06:48

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

The Replacement Killers (1998)

Originaltittel: The Replacement Killers

Produsent: Brad Grey
Regi: Antoine Fuqua
Manus: Ken Sanzel
Sjanger: action, krim, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 28 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Chow Yun Fat
John Lee
Mira Sorvino
Meg Coburn
Michael Rooker
Stan (Zeedo) Zedkov
Jürgen Prochnow
Michael Kogan
Kenneth Tsang
Terence Wei
Til Schweiger
Ryker
Danny Trejo
Collins
Clifton Gonzalez Gonzalez
Loco
Randall Duk Kim
Alan Chan

John Lee er en kinesisk emigrant i USA som skylder en tjeneste til den hensynsløse gangsteren Wei.Tjenesten består i at han skal skyte den lille sønnen til politimannen Stan Zedkov, fordi Stan har drept sønnen til Weis. Men Lee kan ikke få seg til å trykke på avtrekkeren! Det kan til gjengjeld svermen av avløsere som Wei omgående sender etter ham. Deres problem er bare at de ikke har regnet med Lees ufattelige evne til å holde seg i live. Eller den evnen han har til å slukke lyset for andre. Dessuten får han hjelp av den skjønne Mira Sorvino som til en avveksling spiller en skikkelig tøff merr!

Omtale

Når den profesjonelle leiemorderen John Lee (Chow Yun-Fat) trosser ordrene til Mr. Wei, en hensynsløs, kinesisk gangsterboss, vet han at det ikke bare er hans eget liv som er i fare, men familien i Kina er også i livsfare. Lee må straks til Kina, men har ikke pass, noe som fører ham til den vakre dokumentfalskneren Meg Coburn (Oscar-vinner Mira Sorvino; 1995, Beste kvinnelige birolle,Frodige Afroditee ), som hjelper ham med å unnslippe Weis menn – en armé med leiemordere som ingenting kan stanse før de har sett Lee død. Når de to kjempende sidene møter hverandre i et ultra-voldelig klimaks, er det bare én av dem som kommer til å forlate åstedet i live.

Sony


Når den profesjonelle leiemorderen John Lee (Chow Yun-Fat) trosser ordrene til Mr. Wei, en hensynsløs, kinesisk gangsterboss, vet han at det ikke bare er hans eget liv som er i fare, men familien i Kina er også i livsfare. Lee må straks til Kina, men har ikke pass, noe som fører ham til den vakre dokumentfalskneren Meg Coburn (Oscar®-vinner Mira Sorvino; 1995, Beste kvinnelige birolle,Frodige Afroditee ), som hjelper ham med å unnslippe Weis menn – en armé med leiemordere som ingenting kan stanse før de har sett Lee død. Når de to kjempende sidene møter hverandre i et ultra-voldelig klimaks, er det bare én av dem som kommer til å forlate åstedet i live.

Universal


Kill - or be replaced

John Lee (Chow Yun-Fat), en en av USAs mange kinesiske immigranter. Han er leiemorder hvis siste arbeidsgiver er den hensynsløse gangsterbossen Mr. Wei, som ikke nøler med å utslette Lees familie om han ikke følger alle hans vink. Lee tvinges til å igangsette en dødelig vendetta mot politimannen Stan Zedkov (Michael Rooker), som skjøt og drepte Weis sønn i selvforsvar under en arrestasjon. Men oppdraget er for brutalt selv for John, som trosser Mr. Wei vel vitende om hva det innebærer. Nå er Johns egen familie i livsfare, og Lee må straks til Kina for å bringe dem i sikkerhet, noe som krever et falskt pass. Dette fører ham til dokumentfalskneren Meg Coburn (Mira Sorvino) som gjennom å hjelpe Lee selv blir et mål for Mr. Weis armé av leiemordere.

Dermed havner de to på vill flukt samtidig som de forsøker å skåne Lees opprinnelige målskive Stan Zedkov fra leiemorderne. Han er på sin side lykkelig uvitende om komplottet mot ham og havner uforvarende i skuddlinjen. John og Meg kjemper seg så gjennom et smått futuristisk urbant landskap, hvor døden lurer bak hvert hjørne og i alle mørke bakgater.

The Replacement Killers kombinerer mange av musikkvideoens virkemidler med "Hong Kong-måten" å lage actionfilm på, i USAs herjede storbymiljøer, med skuespillere av en rekke nasjonaliteter. Filmen er i sin helhet innspilt i Los Angeles, der et antall kondemnerte bygninger, et bilverksted og en historisk teatersal er blant opptaksstedene. Som i de fleste Hong Kong-inspirerte actionfilmer sitter skyterne løst, og kulene hagler kontinuerlig filmen gjennom. Selv om Chow Yun-Fat har massiv erfaring med dette fra hjemlandet og sitt lange samarbeide med bl.a. regissør John Woo, ble det i overkant selv for ham. Under innspillingen av en av filmens nattscener avfyrte han hele 546 runder med to pistoler, en i hver hånd. Dette ble så drøyt selv for en gammel ringrev som Fat at han måtte bandasjere hendene som fikk så mye juling at de ble fulle av blemmer. Snakk om gnagsår.

ANTOINE FUQUA er førstegangsregissør av spillefilm. Han er tidligere regissør av musikkvideoer og er som sådan mest kjent for sin prisbelønte video for Coolios "Gangsta´s Paradise". Blant hans andre oppdragsgivere finner vi Arrested Development, Prince, Zhane, Al B. Sure, Toni Braxton, Ce Ce Peniston og Stevie Wonder. Fuquas neste film blir thrilleren Entrapment med Sean Connery og Catherine Zeta Jones i hovedrollene.

CHOW YUN-FAT er blant Hong Kongs aller største filmstjerner, og takket være sine mange hovedroller i John Woos filmer er han også godt kjent i Vesten. Han ble i år tildelt prisen for "Tiårets Stjerne" av organisasjonen Cineasia, som består av Asias største kinokjeder og distributører. Yun-Fats første store rolle var i den 128 episoder lange TV-serien Hotel som startet i 1976. Året etter begynte han å opptre i spillefilmer, men det var ikke før han dukket opp i Ann Huis The Story Of A Woo Viet i 1982 at han fikk sitt gjennombrudd. Den endelige stjernestatusen ble sikret i 1986, da han spilte helten i John Woos A Better Tomorrow. Blant hans andre filmer for Woo er The Killer, Hard-Boiled og Once A Thief. Han har også spilt i et par filmer av en annen kjent actionregissør, Ringo Lam, også han nå etablert i USA. The Replacement Killers er Chow Yun-Fats første amerikanske film, de neste blir mot Mark Wahlberg i The Corruptor samt John Woos oppfølger til Face/Off, King´s Ransom.

MIRA SORVINO vant både en Oscar-statuett og en Golden Globe for sin rolletolkning i Woody Allens Frodige Afrodite. Hun har også vært å se i filmer som Beautiful Girls, Quiz Show, Barcelona, Amongst Friends og Blue In The Face, og er også aktuell i science fiction-thrilleren Mimic. Hennes far er den kjente karakterskuespilleren Paul Sorvino, og kjæresten er en annen berømthet, Quentin Tarantino.

MICHAEL ROOKER fengslet sitt publikum en gang for alle med tittelrollen i Henry: Portrait Of A Serial Killer, men er kjent fra en rekke andre filmer. Disse inkluderer Cliffhanger, Streets Of Fire, Mallrats, Tombstone, JFK, Sea Of Love, Spilledåsen, Mississippi Burning og Days Of Thunder.

JÜRGEN PROCHNOW ble kjent gjennom Wolfgang Petersens mektige epos Ubåten. Han har spilt i adskillige tyske filmproduksjoner, men også i mange internasjonale storfilmer, blant annet Judge Dredd, Den engelske pasienten, Beverly Hills Purk II, Body Of Evidence og A Dry, White Season.

ECT


John Lee (Yan-Fat) arbeider som leiemorder hos gangsterbossen Mr. Wei som truer med å utslette Lees familie om han ikke følger ordre.

(Filmtilsynet)


BLAM, BLAM, BLAM. RATATATATA.......

Scenario: Yrkesmorderen John Lee (Yun-Fat) massakrerer en rekke skumle individer på et diskotek; blam, blam, blam. Politimannen Stan Zedlov (Rooker) skyter en mistenkt i en narkotikasak; blam, blam, blam. Faren til den døde mistenkte er triadebossen Terence Wei (Tsang), som gir Yun-Fat i oppdrag å drepe Zedlovs lille sønn. Yun-Fat er god på bunnen og vil ikke drepe små barn. Dermed får han triaden etter seg, og må komme seg til Kina for å redde sin familie. Til det trenger han et pass som falsknersken Meg Coburn (Sorvino) kan skaffe han. Akkurat når alt ser ut til å ordne seg for John Lee dukker skyteglade skurker opp - og resten dreier seg selvfølgelig om en masse skyting.

Dette er Hong Kong-superstjernen Chow Yun-Fats (Hard Boiled, Full Contact m.m.) debut i amerikansk film, og rollen som yrkesmorder med samvittighet er av samme type som han har spesialisert seg på i sin hjemby. Dessverre er rollen denne gangen totalt strippet for de mer emosjonelle sider. Man har tydeligvis ikke turt å gi mannen særlig mye dialog, så han går for det meste rundt og skuler. Riktignok er ikke Yun-Fats engelsk perfekt, men hans talenter som skuespiller overgår langt visse andre relativt frittalende actionhelter med horribel aksent og diksjon. Derfor er det synd at han ikke får lov til å si noe. Mira Sorvino er tydeligvis hentet inn for å ta seg av pratingen.

Som Yun-Fats rolle er også filmen nokså flat; plankete og lite involverende i sin handling. Dette kompenseres for til en viss grad med stil og actionscener. Filmen er en fest for øyne og ører, men det holder som kjent ikke i lengden. Det hele grenser etter hvert mot å være kjedelig og repeterende. Regissør Fuqua har, som så mange andre action-debutanter laget musikkvideoer og reklamefilm tidligere. Om Yun-Fats amerikanske karriere kommer til å få et løft med denne filmen er tvilsomt, men den vil nok heller ikke skade ham. Håpet er selvfølgelig at hans gamle regissør John Woo vil bruke ham i en av sine stadig mer vellykkede og populære amerikanske produksjoner.

3 poeng Atle H. Boysen

FilmMagasinet Nr. 4 1998


Actionthriller i Hong Kong-format. "Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i The Replacement Killers. Hver eneste scene, hvert eneste drap - og dem er det mange av - er utstudert." (K. N. Aft.). "Øst-Asias action-idol over alle, Chow Yun-Fat, gjør med dette et nytt forsøk på å vinne stjernestatus også i USA. Jeg tror ikke han vil lykkes bedre denne gang enn ved tidligere anledninger. For hva har han å by på?" (H. K. Dagsav.). "Replacement Killers er kuleregn hele veien. Handlingen tjener bare til å geleide oss gjennom det" (L. J. Dagbl. 3 poeng). "I det hele tatt: En perle for entusiastene. Et hatobjekt for moralistene. (J. S. VG, 3 poeng).

Film & Kino


En kinesisk emigrant i USA skylder en tjeneste til en hensynsløs gangster. Gangsteren ber han om å skyte den lille sønnen til en politimann som har drept hans sønn. Men dette klarer han ikke å utføre, og får i stedet gangsterens gjeng etter seg. I en av hovedrollene møter vi Mira Sorvino. Bak kamera finner vi John Woo.

Release nr. 8 1998


DVD

Dette er USA-debuten til Chow Yuen Fat, men er ikke blant hans beste acton-filmer. Han spiller en kinesisk immigrant som har en fortid som leiemorder. Fortiden gir ham samvittighetsgnag, og det vet andre å utnytte. Han blir tvunget til å gjøre en siste jobb av en asiatisk gangstersjef mot at familien hans skal få være i fred. Jobben er å drepe en politietterforsker. Men når han ser politimannen sammen med sin sju år gamle sønn angrer han seg og plutselig har han en haug med drapsmann etter seg i stedet. Den beste rollen spilles av Mira Sorvino, en passforfalsker som blir hans allierte. Innholdsmessig er det nok action for de som vil ha det, men karakterfremstillingene blir flate. Men Mira Sorvino er god.

Extra goodies: Høydepunket med denne dvd'en er tilleggene som er både mange og gode med regissørkommentarer; hvordan effektene er laget, featurette med Chow Yuen Fat goes Hollywood og scener som ikke kom med i filmen, alternativ slutt og trailer i tillegg til filmografier.

Film 3 Extra 5

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet nr. 3 - 2002


John Lee er en leiemorder som står i gjeld til den asiatiske bandelederen Terence Wei. Wei presser Lee til å reise til Manhattan for å ta livet av den syv år gamle sønnen til en politimann. Attentatet er en hevnaksjon fra Weis side, siden politimannen skjøt sønnen hans under en narkohandel. Men Lee er for samvittighetsfull til å skyte gutten. Dermed setter han både sitt eget og familiens liv i fare. Han legger en plan for å reise tilbake til familien i Shanghai, og kontakter forfalskeren Meg Coburn for å få ordnet et falskt pass. Men før passet er ferdig angriper Weis menn, og Lee og Coburn må legge ut på en lang og farefull flukt i New York…

Viasat 2003


Tøffe tak i kinesisk mafia

Den profesjonelle morderen John Lee tar jobb hos den mektige mafialederen Mr. Wei. Dette gjør han for å beskytte familien sin i Kina.

Mr. Wei vil at John skal starte en vendetta mot en politietterforsker, men oppdraget er så motbydelig at han heller vil ta sjansen på Mr. Weis hevn enn å fullføre det. Med hjelp av dokumentfalskneren Meg Coburn, som dermed havner i livsfare, må John Lee kjempe mot tiden for å ligge foran og være smartere enn Weis armé av mordere. Denne banden har fått i oppdrag å drepe ham, og fullføre jobben han nektet å gjøre.

I tillegg må John avverge at mord skjer nær familiens hjem i Kina.

NRK2 2007

Alle bilder av The Replacement Killers

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon