Logg inn | Opprett brukerkonto

Anaconda (1997)

Originaltittel: Anaconda

Produsent: Verna Harrah
Regi: Luis Llosa
Manus: Hans Bauer
Sjanger: action, eventyr, skrekk
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 29 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 1
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Ice Cube
Danny Rich
Jennifer Lopez
Terri Flores
Jon Voight
Paul Sarone
Eric Stoltz
Dr. Steven Cale
Owen Wilson
Gary Dixon
Jonathan Hyde
Warren Westridge
Kari Wuhrer
Denise Kalberg
Vincent Castellanos
Mateo
Danny Trejo
Poacher

Et antropologi-team ledet av Steve Cale og resisør Terri Flores resier på en elv for å finne en mystisk indianerstamme, og spille inn en dokumentar om dem. De redder en mann som kaller seg for Paul Sarone fra en synkede båt. Han tilbyr seg til å hjelpe dem å finne stammen, men han har andre planer i bakhodet. Sarone er egentlig en slangejeger og leter etter en legendarisk Anaconda slange av gigantisk størrelse! Jakten er i gang!

Omtale

Tenk deg en enorm Anacondaslange, en gruppe med mennesker på smaragjakt i Amazonas. Båten går i stykker. Plutselig blir det hele til et grønt helvete..

(Filmtilsynet)


SOMMERENS KJÆLEDEGGE

Hadde jeg vært i skikkelig grinete humør ville jeg glatt definert dette som et skikkelig makkverk av en uoriginal monsterfilm. Jeg kunne sutret over hvordan hver eneste film som omhandler illsint kjempefauna er like, og stort sett bygger på samme gamle Jaws (Haisommer)-lesten. Denne sytingen ville vært berettiget. Men, sommeren er her og jeg er i en lys, imøtekommende stemning og jeg vet akkurat hvor fint det kan være å se en monsterfilm på stort lerret i en kjølig kino om sommeren. Vi er jo ikke akkurat bortskjemte når det gjelder den slags folkelige gleder. Og selv om Anaconda på ingen måte bringer nye høydepunkter til sjangeren, er den kompetent laget, spennende og vil garantert gi den ønskede effekt. Som selvfølgelig er å få din utvalgte kinopartner til å krype inn i en beskyttende armkrok eller omvendt. Hva mer kan man ønske seg av en monsterfilm? Hva mer er det meningen å få ut av en monsterfilm? Intet mer, spør du meg.

Handlingen utspiller seg i Amazonas på en elvebåt med noen naturfotografer (Lopez, Stoltz, Cube) og et par slangefangere (deriblant Voight) og en stor olm kvelerslange som sniker seg rundt i buskaset. Anaconda leverer noen skvett, et par grøss, litt gørr samt pene mennesker, med unntak av Voight som er skurk, har arr og overspiller til den store gullmedaljen. Her mangler bare treben, øyelapp og papegøye. Har du eller kinopartneren slangefobi vil nok ting bli riktig så skummelt. Monstereffektene er greie nok, en stor del av dem computerskapt. Det hele tar selvfølgelig av på slutten med eksplosjoner og fanfarer.

4 poeng Atle H. Boysen

FilmMagasinet Nr. 4 1997


Hva sa pressen?

En gruppe antropologer i Amazonas-jungelen møter på slangeuhyret Anaconda. «Når slangen slynger seg rundt dem, knuses knoklene før blodtrykket sprenger kroppen. Så svelger slangen offeret helt og rått, før det spyttes ut igjen, ufordøyd. Det redegjøres grundig for prosedyren.» (P.H. Aft.) «- hva kunne tjent som et bedre bilde av situasjonen i dagens Hollywood?» (O.K. Arbl.) «I den grad historien i det hele tatt går fremover, skriker filmens manus flere nødsrop enn karakterene som en etter en forsvinner ned i slangens mage.» (K.A. Klassek.) «Så later da også regissør Llosa til å gi fullstendig blaffen etterhvert, før han kjører det rett over i parodien. Et par av scenene mot slutten kaller åpenlyst på rå latter. Så pass må han ha sett selv. Det spiller for så vidt ingen rolle.» (S.V.S. Morgenbl.)

Film & Kino


Et filmteam reiser innover Amazonas-jungelen på jakt etter en bortgjemt folkestamme. Underveis støter de på Paul Sarone, en mann som er villig til å gjøre det meste i jakten på den livsfarlige anacondaslangen. Anacondaen har varmesensorer, slik at en varm menneskekropp er lett å finne. Med Jon Voight og Jennifer Lopez i hovedrollene.

(Release nr. 3 - 1997)


En gruppe antroploger og filmskapere (Ice Cube, Jennifer Lopez og Eric Stoltz) er på vei inn i Amazonas' jungel på jakt etter en bortgjemt stamme. Underveis treffer de på den eksentriske slangejegeren Paul Sarone (Jon Voight), som blir med dem i båten. Når båtfører Dr. Steven Cale (Stoltz) blir satt ute av spill etter et insektsbitt, tar Sarone over styringen. Det blir fort klart at han er på jakt etter den livsfarlige anaconda-slangen, et monster som knuser sine ofre før de blir slukt og fortært. Ettersom vegetasjonen stadig blir tettere, blir det vanskeligere og vanskeligere å holde oversikt over hva som skjuler seg i buskaset. Før de vet ordet av det stifter de bekjentskap med anacondaen.

TV3 2001

Alle bilder av Anaconda

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon