Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 11. desember

Anne Heywood
Lynda Day George
Maj-Britt Nilsson
Marie Windsor
Martin Linge
Arild Nybakken
Arne Svendsen
Pare Lorentz

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Elias og jakten på havets gull
Norsk film
Av: Montecristo, 6. desember 10:24

Skyline
Film generelt
Av: Montecristo, 4. desember 09:02

Pinnsvinets hemmelighet
Film generelt
Av: Montecristo, 1. desember 15:48

Superman II - Det store oppgjøret (1980)

Originaltittel: Superman II - The Adventure Continues

Produsent: Pierre Spengler
Regi: Richard Lester
Manus: Mario Puzo
Sjanger: sci-fi
Nasjonalitet: GBR
Spilletid: 2 timer, 4 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Christopher Reeve
Uspesifisert rolle
Margot Kidder
Uspesifisert rolle
Gene Hackman
Uspesifisert rolle
Ned Beatty
Uspesifisert rolle
Jackie Cooper
Uspesifisert rolle
Sarah Douglas
Uspesifisert rolle
Jack O'Halloran
Uspesifisert rolle
Valerie Perrine
Uspesifisert rolle
Susannah York
Uspesifisert rolle
Clifton James
Uspesifisert rolle
Vis alle roller

Supermann er på farten igjen. Til daglig er han den fredelige journalisten Clark Kent i avisen Metropolis. Men når farlige skurker fra det ytre rommet truer Jorda, blir han Supermann, den uovervinnelige.

Supermann klarer så vidt å avverge at en H-bombe sprenges i Eiffeltårnet. I kjølvannet av dønningene fra H-bombens sprengning i ytre rom kommer skurker fra hans egen planet, Krypton, til jorden for å overta verdensherredømmet. De vet ikke at Supermann er sønnen til deres erkefiende, som en gang sendte dem i fengsel.

Omtale

Tre Krypton-skurker (Terence Stamp, Sarah Douglas og Jack O’Halloran) med superkrefter slipper uforvarende løs fra fangenskap i Phantom Zone, og planlegger å legge Jorden under seg – akkurat samtidig med at Supermann (Christopher Reeve) bestemmer seg for å vise Lois Lane (Margot Kidder) en mer romantisk side av seg selv. Gene Hackman (Lex Luthor) er også tilbake fra den første filmen. Og med et skuespillergalleri i toppklasse, snedig regi av Richard Lester og spesialeffekter som skaper spenning og fryd, redder Superman II en hvilken som helst dag!

Warner Bros Entertainment


Supermann er på farten igjen. Til daglig er han den fredelige journalisten Clark Kent, men når farlige skurker fra det ytre rommet truer Jorda, blir han Supermann, den uovervinnelige.

NRK


Tegneseriehelten Supermann på vingene igjen, som vanlig med dobbelttilværelse som journalist i Metropolis. Denne gangen får han sin Lois Lane, etter først å ha avverget at en H-bombe sprenges i Eiffeltårnet, samt å ha reddet USA fra overtagelse av skurker fra det ytre rom.

.. Jo, ta Dem gjerne en luftetur med Supermann.

Bjørn Granum Publikumspanel: 7,0 av 10

Film-Nytt 3/81 side 43


Amerikansk science fiction fra 1980 om journalisten og superhelten Clark Kent alias Supermann. Supermann er på farten igjen. Til daglig er han den fredelige journalisten Clark Kent i avisen Metropolis. Men når farlige skurker fra det ytre rommet truer Jorda, blir han Supermann, den uovervinnelige. Supermann klarer så vidt å avverge at en H-bombe sprenges i Eiffeltårnet. I kjølvannet av dønningene fra H-bombens sprengning i ytre rom kommer skurker fra hans egen planet, Krypton, til jorden for å overta verdensherredømmet. De vet ikke at Supermann er sønnen til deres erkefiende, som en gang sendte dem i fengsel.

TVN 2001


En gruppe terrorister har tatt over Eiffeltårnet og truer med å utslette Paris fra jordens overflate. Heldigvis klarer Supermann å kaste bomben ut i verdensrommet, hvor den eksploderer. Eksplosjonen fører til at universets største skurker unnslipper det intergalaktiske fengselet hvor de holdes fanget. Sammen med den onde Lex Luthor planlegger de å ta over makten på jorden. Samtidig har Supermann mistet superkreftene sine…

Viasat 2010

Alle bilder av Superman II - Det store oppgjøret

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon