Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

TV-oversikt for fredag den 30 januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (1265 ord)

Bolt

For superhunden Bolt er hver dag full av eventyr, farer og intriger, i hvert fall helt til kameraene skrus av.

Hele saken (135 ord)

Seven Pounds

Oscarvinneren Will Smith gjenforenes med regissøren og produsenten av Jakten på lykke.

Hele saken (64 ord)

Nord

Jomar legger ut på en lang ferd med snøscooter og hjemmebrent for å treffe sin ekskjæreste og sønn.

Hele saken (363 ord)

New York i et nøtteskall

Regi-debuten til den særdeles kreative manusforfatteren Charlie Kaufman.

Hele saken (298 ord)

Et sommereventyr (1996)

Originaltittel: Conte d'été

Conte d'eté utspiller seg på et feriested på nord-vestkysten av Frankrike. Gaspard har reist dit, noen dager i forkant av sin venninne Lena. Gaspard har lovet å skrive en sang til henne, og han blir inspirert av det maritime miljøet i den byen han har havnet i. Mens han venter på Lena treffer han Margot, en student som har tatt seg sommerjobb på en restaurant, og som på sin side understreker sin tro til sin kjæreste som befinner seg på den andre siden av kloden. Margot tar med Gaspard til et diskotek der skjønnheten Solène fatter interesse for ham. Gaspard, som har erklært at han er en dårlig sjekker, har plutselig tre vakre kvinner i sin nærhet når Lena endelig kommer til byen, og han liker dem alle sammen.

Omtale

Gaspard venter på sin kjæreste i en fransk badeby. Hun dukker ikke opp, han treffer to andre "kjærester". Tre kjærester på en gang blir litt for meget. Han blir nødt til å finne en lur løsning. (Filmtilsynet)

Premiere 19. juli 1996 Saga, Oslo.


-

Det finnes vel ingen som mer konsekvent, gjennom en lang karriere, har skildret usikre følelsladede øyeblikk hos unge mennesker enn det Eric Rohmer har gjort. Og alder spiller ingen rolle, for Rohmers filmer har fremdeles en direkte utstråling i form av sin dialog, og sin visuelle eleganse i forhold til små detaljer. Conte d'eté utspiller seg på et feriested på nord-vestkysten av Frankrike. Gaspard har reist dit, noen dager i forkant av sin venninne Lena. Gaspard har lovet å skrive en sang til henne, og han blir inspirert av det maritime miljøet i den byen han har havnet i. Mens han venter på Lena treffer han Margot, en student som har tatt seg sommerjobb på en restaurant, og som på sin side understreker sin tro til sin kjæreste som befinner seg på den andre siden av kloden. Margot tar med Gaspard til et diskotek der skjønnheten Solène fatter interesse for ham. Gaspard, som har erklært at han er en dårlig sjekker, har plutselig tre vakre kvinner i sin nærhet når Lena endelig kommer til byen, og han liker dem alle sammen.

Slike valgets kvaler har Rohmer beskjeftiget seg med tidligere, og Rohmer skildrer frustrerte følelser i dagboksform til fryd og irritasjon for alle nysjerrige.

Film & Kino


-

Hva sa pressen?

Fransk sommerflørt. " - fjærlett, og tidvis ganske fornøyelig, takket være troverdig spill av Melvil Poupaud." (KB. VG 4 poeng.) "kanskje det ligger en god film under her, men gud hjelpe meg hvor lenge to timer kan føles som.»

(E.W.A. Dagbl. 2 poeng.)


Sommerferie i Normandie Eric Rohmers Et sommereventyr er en "liten" og udramatisk, nesten oppsiktsvekkende ikke-spektakulær film om en ung mann som drar til et feriested i nordvest-Frankrike for å tilbringe ferien sammen med kjæresten sin. Mens han venter på henne, møter han to andre jenter, og han faller for begge. Og dermed, når kjæresten hans dukker opp, har han et pent lite problem. Det er nemlig ikke så mye som "skjer" i denne filmen på det ytre planet; det er slentrende og hverdagslig, heltene er uheroiske og filmen er fattig på konfliktfylte, tilspissede situasjoner. Det ser så enkelt ut, så simpelt og tilforlatelig, men likevel er dette den aller, aller vanskeligste typen film å lage. Her er overhodet ingen billige tricks som Rohmer kan gjemme seg bak. Her er kun personene, nakne og famlende, og alt står og faller på at de er troverdige og interessante. Og de er det - paradoksalt nok er gamlingen Rohmer (nå over 80) den av dagens filmskapere som forstår unge mennesker aller best.

jl

Cinemateket - Våren 2002

Et sommereventyr (1996)

Produsent: Françoise Etchegaray
Regi: Eric Rohmer
Manus: Eric Rohmer
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: FRA
Spilletid: 1 time, 53 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Melvil Poupaud
Gaspard
Amanda Langlet
Margot
Aurelia Nolin
Lena
Gwenaëlle Simon
Solene
Aimé Lefèvre
Seaman
Alain Guellaff
Alain
Evelyne Lahana
Maiwen
Yves Guerin
Akkordeonplayer
Franck Cabot
Cousin
Vanessa Redgrave
Vanessa Redgrave
Christian Bale
Christian Bale
Gene Hackman
Gene Hackman
André Bjerke
André Bjerke
John Ireland
John Ireland
Julie McCullough
Julie McCullough