Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Swingers (1996)

Originaltittel: Swingers

Mike har nylig reist fra hjembyen New York til Los Angeles i håp om å få flere jobber som skuespiller. Sålangt har han ikke vært særlig heldig, resultatet har kun vært en bitteliten rolle i en film, samt en opptreden som konferansier for en komikveld på en nattklubb. Nå er han deprimert og savner kjærsten Michelle voldsomt, bedre blir ikke tilværelsen av å tenke på at han faktisk gjorde det slutt med henne like før han reiste til L.A. Mikes fire venner Trent, Rob, Sue og Charles bestemmer seg for å ta saken i egne hender og skaffe Mike litt kvinnelig selskap. De får ham ut fra den lille leiligheten hans, inn i bilen til Trent og kjører til Las Vegas, for at Mike skal få prøve å finne drømmepiken.

Omtale

Premiere 26. september 1997 Felix, Oslo


Advarsel: Kvinneforbud!

En pratefilm for gutter. Det høres kanskje ut som en selvmotsigelse for enkelte kvinner. Men Swingers er en film om gutter og for gutter. Den handler om jakten på kvinnen, irritasjonsmomentet kvinnen og mysteriet kvinnen. Ikke det at vi blir noe klokere gjennom å følge en gjeng kjempende skuespillerjyplinger som kjekker seg på bar og fest.

Guttas håpløse taktikker gir nok bedre resultater i denne filmen enn i virkeligheten. Likevel fortelles det en og annen sannhet med krystallklart blikk for menns svakheter. Sjekkeren, hissigproppen og den kjærlighetssyke klarer alle å dumme seg ut etter noter. Med påfølgende kostelige scener. Åstedet er barer i Los Angeles og et spillekasino i Las Vegas.

Nettopp humoren holder denne dialogdrevne filmen oppe på et solid underholdningsnivå. Og til alle menn: dette er filmen du ikke skal ta med kvinnelige bekjente på.

4 Arne Svingen

FilmMagasinet nr. 2 - 1997


-

Det handler om en gruppe unge menn som driver rundt i Hollywood, bruker "coffee shops" som møtesteder, og som drømmer om å slå igjennom i underholdningsindustrien. Mike vil gjerne bli stand up-komiker, men det er lite med jobb å få, med unntak av å være Langbein i Disneyland. Mike har forlatt "dama si", Michelle, og er urolig på grunn av det. Hans beste venn Trent forteller ham at hun kan ikke komme tilbake før Mike har glemt henne, og da spiller det jo ingen rolle om hun kommer tilbake. Mike, Trent og vennene "cruiser" caféer og fester på jakt etter spenning og jenter, men Mike blir mer og mer fraværende. Trent tar ham med til Las Vegas, for å redde ham ut av angsten og savnet av gamlekjæresten. Doug Liman og vennene hans har laget en film om et miljø de selv kjenner, og debuterer med det. Swingers er en uformell liten amerikansk komedie som har fått godt besøk i USA.

(Film & Kino)


Hva sa pressen?

Komedie om unge, håpefulle skuespillere som cruiser omkring i Hollywood på jakt etter jenter og roller. "Her er prøvende sjekking, lette nevroser, gjennomskuelig posering, både i prat og kroppsspråk. Alt er pent dandert, personlig sett og berettet med lun humor." (P.H. Aft.) "En kjapp, intelligent dialog, fine rolletyper med utpreget forståelige særmerker, presis klipping... En virkelig underholdende sak, bare ørlite avmagret av det knappe budsjettet." (J.S. VG 5 poeng)

Film & Kino


å trynet i Hollywood

Sammen med en håndfull skuespillerspirer skal vi i denne filmen ut på nattlig trip rundt om i L.A., Las Vegas og til Hollywoods bakgateklubber. ”Swingers” er spekket med våget nightclubbing og pulserende swing dance – ikke å forveksle med nordlandsswing og vestlandsswing. Damer får gjerne henge med på moroa!

Mike og Trent drømmer om å bli skuespillere i Hollywood. Men så mister Mike både dama og taket på drømmen. Trent tilkaller kameratgjengen. De koker opp noe som skal få Mike ut av den mørke tunnelen – og han blir tatt med til L.A., til Las Vegas og Hollywood.

Dry martinis med overdoser av gin nytes uavbrutt sammen med filterfrie magedrag, det swing dances og det er et party-liv. Men Hollywood, som aldri har fart pent med “c´mon Barbie, let´s go party”-mennesker, får Mike og Trent til å drite atskillig på draget og nattklubb-plysjen.

Regissøren Doug Liman har satt filmen effektivt i scene – MTV kåret ham i 1996 til årets regissør for sitt håndlag med ”Swingers” som er bygget på skuespilleren Jon Favreaus eget manus (han spiller selv den deprimerte Mike).

NRK2

Alle bilder av Swingers

Trailer

Link til denne traileren

Swingers (1996)

Produsent: Victor Simpkins
Regi: Doug Liman
Manus: Jon Favreau
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 36 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Jon Favreau
Uspesifisert rolle
Vince Vaughn
Uspesifisert rolle
Ron Livingston
Uspesifisert rolle
Patrick Van Horn
Uspesifisert rolle
Alex Desert
Uspesifisert rolle
Heather Graham
Uspesifisert rolle
Deena Martin
Uspesifisert rolle
Katherine Kendall
Uspesifisert rolle
Brooke Langton
Uspesifisert rolle
Blake Lindsley
Uspesifisert rolle
John Goodman
John Goodman
John Mahoney
John Mahoney
Martin Landau
Martin Landau
András Kovács
András Kovács
Josef Kemr
Josef Kemr
Larry Riley
Larry Riley