Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Flubber (1997)

Originaltittel: Flubber

Professor Phillip Brainard er en nokså distré fyr. Han har altfor mye å tenke på. Sammen med assistenten sin WEEBO, en flygende amorøs robot, jobber han nå med å finne formelen til et nytt stoff. Denne vil ikke bare være en revolusjonerende ny energikilde, men vil også være med på å redde Medfield College. Skolen der hans kjære Sara jobber som rektor har nemlig lenge hatt finansielle problemer. Han strever lenge og vel, men til slutt, på dagen da han skal gjøre sitt tredje forsøk på å gifte seg med Sara, får professoren det til: han klarer å skape et mirakuløst og klebrig stoff, som, dersom det smøres på f.eks. biler, mennesker, dyr og andre ting, så vil det kunne fly bemerkelsesverdig fort. Stoffet trosser gravitasjon, og ser ut som gummi. Professor Phillip gir det nye stoffet navnet FLUBBER.

Omtale

En familiekomedie med Robin Williams i hovedrollen som professor Philip Brainard. Han har oppfunnet et nytt stoff med utrolige egenskaper. Det ser ut som slim, er grønt og kan fly. Fremfor alt kan stoffet (Flubber) bety redningen for en dårlig økonomi ved professorens universitet. Men en kveld stjeles stoffet fremfor nesen til hans robot Webo, som har fått i oppdarg å passe på Flubber.

Release nr. 4 - 1998


Robin Williams spiller hovedrollen som professor Philip Brainard. Han har oppfunnet et nytt stoff med utrolige egenskaper: Det ser ut som slim, er grønt og kan fly. Brainard velger å kalle det for Flubber. Det er vanskelig å se den umiddelbare nytten ved stoffet, men det kan bety redningen for en dårlig økonomi ved professorens universitet. Men en kveld stjeles stoffet fremfor nesen til hans robot Weebo, som har fått i oppdrag å passe på Flubber.

TV3


Grønt flubber, flyvende slim

"Flubber" er en familiekomedie med Robin Williams i hovedrollen som genial professor med grønn, flygende, slimete oppfinnelse.

"Flubber" er en Disney-film med norsk tale, denne gang om professor Brainard (Lars Sørbøs stemme) som er så hensunket i egne tanker at det ofte virker som han ikke følger med. Brainard har allerede glemt å komme i sitt eget bryllup med kjæresten Sara (Liv Bernhoft Osas stemme). To ganger!

Flubbers jordfedre Men så har han også mye å tenke på. Nå strever Brainard sammen med sin hurtige, stadig forelskede robot-assistent Weebo etter å finne formelen til en revolusjonerende ny energisubstans som kan redde Medfield-universitetet fra å gå konkurs. Der er Sara direktør.

Så en ettermiddag da Brainard har glemt å gifte seg for tredje gang, skjer det. Grønt flubber blir skapt.

Her blir det flygende energi i massevis – kanskje nok til å få professoren i kjerka på tid!

NRK1

Alle bilder av Flubber

Flubber (1997)

Produsent: John Hughes
Regi: Les Mayfield
Manus: John Hughes
Sjanger: familiefilm, komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 35 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Robin Williams
Prof. Phillip Brainard
Marcia Gay Harden
Sara Jean Reynolds
Christopher McDonald
Wilson Croft
Raymond J. Barry
Chester Hoenicker
Clancy Brown
Smith
Ted Levine
Wesson
Wil Wheaton
Uspesifisert rolle
Edie McClurg
Uspesifisert rolle
Jodi Benson
Uspesifisert rolle
Scott Martin Gershin
Uspesifisert rolle
Julie Morrison
Uspesifisert rolle
Lars Sørbø
Uspesifisert rolle
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood