Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Tatt på senga (1997)

Originaltittel: Nothing to Lose

Nick er lykkelig gift med den vakre Ann og har en god jobb i reklamebransjen. Stor er derfor hans overraskelse og fortvilelse når han en dag kommer tidlig hjem fra jobben og finner henne til sengs med en annen mann. dypt sjokkert setter han seg i bilen og kjører avgårde uten egentlig tenke over hvor han skal. han ender tilslutt opp på "feil" side av Los Angeles, der det ikke er så trygt å ferdes dersom man er hvit. Når han stopper for et trafikklys hopper plutselig en fyr inn i blien hans: T-Paul er biltyv, og har plukket Nick ut som sitt første offer. Dettevat ikke et bra valg, for, Nick snur likegodt hele situasjonen på hodet og tar T-Paul som gissel! Som Nick sier til T-Paul: You pivked the wrong guy on the wrong day...

Omtale

Nick Beams liv faller i grus da han tar kona på fersken med en annen mann. I sjokktilstand, ventende på grønt lys blir han forsøkt robbet av en pratmaker. Nick setter saken på hodet og tar raneren som gissel....

(Filmtilsynet)


DVD-utgivelsen Nick Beam (Tim Robbins fra "Kortslutning" og "Spilleren") er en stresset reklamemann som en dag kommer hjem og finner sin kone i seng med sin sjef.

Nedslått og sjokkert kaster han seg ut i trafikken og ender opp i en bilkø som byr på nok en nedslående overraskelse - en helsprø raner som kaller seg T. Paul (Martin Lawrence fra "Bad Boys").

I sin desperasjon kidnapper Nick raneren og drar ham med seg på en mildt sagt komisk reise, fylt med ran, biljakter og en serie utrolige hendelser. På veien begynner tanken om hevn å melde seg i Nicks hode.

Det hele ender opp i en vanvittig komedie i et rasende tempo.

Buena Vista


Hva sa pressen?

Komedie om en reklamemann som kommer hjem og finner kona i seng med sjefen - i sin fortvilelse drar han av gårde med bilen, der han overmannes av en raner. «- her er det flust med bilkjøring, ran og kjeltringer, men dessverre lite morsomt alt sammen.» (G.H. Vårt L.) «Tim Robbins, en av Hollywoods mest sympatiske og talentfulle skuespillere og regissører har... bevist at han besitter et betydelig komisk talent, et talent som dessverre kastes bort i denne harmløse, men svært konvensjonelle og ikke særlig morsomme krysningen av roadmovie, buddyfilm og forviklingskomedie.» (A.G. Arb.)

Film & Kino


Nick Beam kommer en dag hjem og finner sin kone i seng med sin sjef. Han "kaster" seg ut i trafikken hvor hen treffer en helsprø raner. I sin desperasjon kidnapper Nick raneren og tar ham med seg ut på en reise fylt med ran og biljakter. På veien begynner tanken om hevn å melde seg.

Release Nr. 1 1998


Tim Robbins spiller Nick, en stresset reklamemann med et hektisk liv. En dag kommer han overraskende tidlig hjem fra jobben, og finner kona (Kelly Preston) i seng med sjefen. Rasende og fortvilet kaster Nick seg i bilen. Han har ikke kommet mange meterne før T. Paul, i Martin Lawrences skikkelse, stopper bilen og forsøker å rane han. T. Paul er for det meste kun tøff i trynet, og Nick overmanner han og tar han som gissel. Den videre kjøreturen blir ikke helt som tenkt, og eskalerer til å omfatte både ran og råkjøring. Nick begynner også å tenke på hevn.

TV3 2001


Bedratt mann på biltur To menn uten noenting felles blir et merkelig par i denne komedien. Reklamemannen Nick Beame får dagen ødelagt når han kommer hjem fra jobben og oppdager at kona Ann står i med en annen mann. Det gjør ikke saken bedre at mannen viser seg å være sjefen hans, Phillip Barrow. I fortvilelse setter Nick seg i bilen og drar av sted.

Han stopper i et litt skummelt nabostrøk, hvor en biltyv, T. Paul, trekker fram en revolver og hopper inn i bilen. Nick setter av gårde inn i ørkenen til T. Paul protester. Nick finner ut T. Paul egentlig er en familiemann som har begynt med kriminalitet fordi han ikke klarer å skaffe seg en jobb.

Nick tilbyr seg å hjelpe T. Paul selv om ikke kriminalitet er hans sterkeste side. Situasjonen ser imidlertid ikke lysere ut for de to vennene når de blir forfulgt av to skurker, Rig og Charlie.

NRK2 2004


Ingenting å tape

Høyhastighetskomedie med en forsmådd ektemann, og en hurtigsnakkende biltyv.

Livet kunne ikke vært stort verre for reklamemannen Nick Beam (Tim Robbins) når han plutselig oppdager sin kone in flagrante sammen med hans sjef. I sjokk kjører han av gårde uten å ha grep på annet enn rattet. Så, mens han sitter forvirret og venter på grønt lys, river en hurtigsnakkende bilraner ved navn T. Paul (Martin Lawrence) plutselig opp døren og dytter et våpen i ansiktet på ham. Ettersom Nick allerede er hinsides å bry seg, og med ingenting å tape, kaster han all fornuft over bord. Han snur situasjonen og tar tyven til fange. Men etter hvert utvikler det seg et odde vennskap mellom disse to taperne gjennom høyhastighets-biljakter, hevn og forviklinger.

TV2 Zebra 2008

Alle bilder av Tatt på senga

Tatt på senga (1997)

Produsent: Martin Bregman
Regi: Steve Oedekerk
Manus: Steve Oedekerk
Sjanger: action, komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 38 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Martin Lawrence
T. Paul
Tim Robbins
Nick Beame
John C. McGinley
Davis (Rig) Lanlow
Giancarlo Esposito
Charlie Dunt
Kelly Preston
Ann
Michael McKean
Phillip Barrow
Rebecca Gayheart
Danielle
Susan Barnes
Delores
Irma P. Hall
Bertha
Patrick Cranshaw
Henry
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood