Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Napoleon (1995)

Originaltittel: Napoleon

Napolen er en liten golden retriver-valp som en dag kommer vekk fra mammaen sin. han bor hos en familie som denne dagen har stort bursdagsselskap, og Napoleon blir svært nysgjerrig når han får øye på en luftballong. han går opp i kurven, og før han vet ordet av det svever han avsted i ballongen. Etter mange spennende opplevelser og møter med flere rare dyr, kommer han i kontakt med en dingofamilie, men selv om Napoleon får god kontakt med dingoen Birdo, begynner han å tenke på sin egen familie. Birdo hjelperham med på ferden tilbake til familien sin.

Omtale

Napoleon - er egentlig slett ikke hans navn - hans mor har døpt ham Påsan, men det er Jo ikke noe navn for en så "stor og farlig" hund. Napoleon er en 10 uker gammel Golden Retriever valp som er mye mer nysgjerrig enn hva han har godt av.

Under et bursdagsselskap havner Napoleon uheldigvis i en ballongkurv som river seg løs - og tar med seg Napoleon ut i den store ukjente verden. Under sin farefulle reise møter Napoleon mange venner, men også mange farlige og lumske dyr.

Et magisk eventyr om en farefull reise - farlige, ville dyr og om hvor godt det er å komme hjem til mor igjen.

BV-Film


Napoleon er en liten golden retriever-hvalp som i en alder av bare ti uker bruker nesa for å snuse på den store virkeligheten der ute. Som en uforsiktig smårolling havner han i en svært luftig ballongferd, og fraktes langt ut i den australske villmarken. Hans møte med "den nye verden" er befolket av både venner og fiender.

En barnefilm med dyr i alle rollene, her snakker man om hele 38 dyreslag på birollestadiet. Storslått natur og sjarmerende og truende dyr om hverandre. Filmer følger i tradisjonen til japanske Historien om Chatran og Poosky, samt Disney-filmene Den utrolige reisen, og selvfølgelig australske Heldiggrisen Babe.

Film & Kino


NAPOLEON ER EN liten golden-retriever-valp som en dag kommer vekk fra mammaen sin. Han bor hos en familie som denne dagen har stort bursdagsselskap, og Napoleon blir svært nysgjerrig når han får øye på en luftballong. Han går opp i kurven, og før han vet ordet av det svever han av sted i ballongkurven. Han havner etter hvert langt ute i den australske villmarka, og der er det mange farer og mye spennende som lurer! Heldigvis får han raskt kontakt med kakaduen Birdo Lucci som hjelper Napoleon på ferden. Han er helt bestemt på å finne den australske villhunden dingo som han er fjernt i slekt med. Han har liten lyst til å finne veien hjem til menneskefamilien. Etter mange spennende opplevelser og mange møter med mange rare dyr, kommer han i kontakt med en dingofamilie og han redder til og med en av ungene fra drukningsdøden. Selv om Napoleon får god kontakt med dingoene, begynner han å tenke på sin egen familie. Birdo hjelper ham med på ferden tilbake til familien sin.

Dette er en ny film hvor dyr har hovedrollene og selv om den ikke har den spesielle animasjonsteknikken med munnbevegelser som i "Heldiggrisen Babe", kan den godt betraktes som en film i samme klasse når det gjelder dyras prestasjoner. Tematisk og formmessig er den beslektet med Disneys "Den utrolige reisen" som åpnet Barnefilmfesten i 1993.

(Barnefilmfest Haugesund 1997)


Hva sa pressen?

Familiefilm om retrievervalpen Napoleon som legger ut på oppdagelsesferd i Australia, med bare dyr i rollene. "Det er en søt historie med enkel og god moral." (L.J. Dagbl. 3 poeng) "Det sørgelige er at filmen blir snakket og sunget ihjel. Bildene får ikke tale for seg selv... " (E.B. Aft.) " - en enkel film med forholdsvis rolige scener. Litt skummelt blir det av og til, men ikke mer enn at mindre barn, sittende trygt ved siden av voksne, vil ha utbytte av en slik film." (G.H. Vårt L.)

Film & Kino


Ut på tur - og hjem til mor

Napoleon er egentlig ikke navnet hans, hans mor har døpt ham Påsan, men det er jo ikke noe navn for en så ”stor og farlig” hund. Napoleon er en 10 uker gammel Golden Retriever-valp som er mye mer nysgjerrig enn han har godt av.

Under et bursdagsselskap havner Napoleon uheldigvis i en ballongkurv som river seg løs – og tar med seg Napoleon ut i den store, ukjente verden. Under sin reise møter Napoleon mange venner, men også mange lumske dyr.

Filmen er et magisk eventyr om en farefull reise, farlige, ville dyr og om hvor godt det er å komme hjem til mor igjen.

Alle dyrene i filmen snakker norsk, og vi treffer blant annet en slange, en pingvinfamilie, et pinnsvin, en øgle, noen kenguruer og en frosk.

NRK1 2002


Napoleon er en liten golden retriever-hvalp som i en alder av bare ti uker bruker nesa for å snuse på den store virkeligheten der ute. Som en uforsiktig smårolling havner han i en svært luftig ballongferd, og fraktes langt ut i den australske villmarken. Hans møte med den nye verden" er befolket av både venner og fiender."

TV2 Filmkanalen 2008

Alle bilder av Napoleon

Napoleon (1995)

Produsent: Michael Bourchier
Regi: Mario Andreacchio
Manus: Mario Andreacchio
Sjanger: familiefilm og barnefilm
Nasjonalitet: AUS, JPN
Spilletid: 1 time, 22 minutter

Kritikk

Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Jamie Croft
Napoleon
Philip Quast
Birdo
Carole Skinnner
Cat
Dame Edna Everage
Kangaroo
Frank Whittle
Koala
Anne Lambert
Earless Wallaby/Spider
David Argue
Frill-Necked Lizard
Joan Rivers
Mother Penguin
Steven Vidler
Turtle/Snake
Brandan Little
Owl/Wombat
Vis alle roller