Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

På TV i kveld: One Hour Photo (2002)

Robin Williams i en rolle du garantert ikke er vant å se ham i. På TV i kveld.

Hele saken (16 ord)

På TV i kveld: Million Dollar Baby (2004)

Nominert til fem Golden Globe-priser inkl. beste film i 2005.

Hele saken (294 ord)

Madeline (1998)

Originaltittel: Madeline

Madeline, som aldri lar seg kue, bor sammen med sine 11 venner i et lite barnehjem i Paris der Frøken Clavel er bestyrerinne. Den lille rødtoppen Madeline er den minste av alle sammen, men samtidig er hun både den modigste og den mest eventyrlystne. En dag bestemmer den snerpete Lord Covington at skolen skal selges. Men det er en han har glemt å spørre om lov: Madeline...

Omtale

Hva sa pressen? Barnefilm om en foreldreløs jente på et barnehjem i Paris. "Fine kostymer og kulisser er ikke nok til å holde interessen for denne stive og sjarmløse filmatiseringen av Ludwig Bemelmans barnebok 'Madeline' oppe." (P.H. Aft.) "…den ligner på noe svært gammeldags med sin Mary Poppins-idyll." (J.S. VG Terningkast 3) "Å høre skuespillere som Nigel Hawthorne og Frances McDermond snakke norsk, er å se dem bli fratatt halve personligheten. Og skal man først legge på norske stemmer, så får man jaggu gjennomføre det." (L.J. Dagbl. Terningkast 2) "Filmversjonen er bokstavelig talt blitt en levende versjon av en nydelig illustrert barnebok, full av diverse utsøkte detaljer som kan viderebroderes i fantasien." (O.K. Dagsav.)

Film & Kino


Madeline er en liten pike som bor sammen med elleve veninner på en privatskole i Paris. Madeline er den minste av dem, men den mest ertelystne. De finner på mange sprell, og har et godt øye til sønnen til ambassadøren i nabohuset, lille Pepito. Men da huseieren dør står skolen i fare for å bli nedlagt, og våre venner slår seg sammen for å finne en plan for å forhindre salget.

(Filmtilsynet)


Den ustyrlige Madeline og hennes 11 venninner bor på en skole drevet av Frøken Clavel i et gammelt hus i Paris. Madeline er den yngste av alle jentene, og hun er også den mest eventyrlystne. Hun må operere vekk blindtarmen, men får til gjengjeld et imponerende arr, ramler ut i Seinen og blir reddet av en hund jentene senere adopterer og kaller Genevieve, og måler intelligensen mot Pepito, den utspekulerte sønnen av den spanske ambassadøren i nabohuset.

Når deres beskytter Lady Covington dør, står skolens fremtid i fare da Lord Covington brått bestemmer seg for å selge det gamle huset. Madeline utarbeider en slu plan sammen med Pepito for å skremme vekk potensielle kjøpere.

Når Pepitos upålitelige huslærer Léopold tar ham med på sirkus, oppdager Madeline en plan om å kidnappe ham med hjelp av de klossete sirkusartistene som går under navnet Idiotene Popopov. Etter en spennende jakt gjennom skogen, med frøken Clavel og deres trofaste hund Genevieve hakk i hæl, klarer Madeline og Pepito til slutt å rømme. De vender hjem til familie og venner i triumf.

Med barnlig klarhet ser Madeline så inn i hjertet til Lord Covington og gjør en rørende, siste innsats for å redde skolen. Madeline er basert på Ludwig Bemelmans´ barnebok fra 1939, en klassisk barnefortelling om den rødhårede lille heltinnen som har solgt i mer enn 15 millioner eksemplarer verden over. Filmversjonen vekker nå endelig Madelines eventyr til liv med skuespillere som Frances McDormand, Nigel Hawthorne og ikke minst nykommeren Hatty Jones i tittelrollen.

Regissør DAISY VON SCHERLER MAYER debuterte med den kritikerroste filmen Party Girl, som hun også var med å skrive manus til, og fikk med den en suksess på Sundance-festivalen med filmen som også avstedkom en egen TV-serie. Hennes karriere startet imidlertid i kulissene både innenfor fjernsyn, film og teater. Hun har regissert en lang rekke teaterstykker, og hevder å ha vært fan av Madeline helt siden hun var liten pike.

FRANCES McDORMAND er nok aller mest kjent for sin prisbelønte rolle som Marge Gunderson i brødrene Coens Fargo, men hennes portefølje er langt større enn som så. Blant hennes mange roller er opptredener i Mississippi Burning, Paradise Road, Lone Star, Primal Fear, Darkman, Short Cuts og de to første Coen-filmene Blood Simple og Arizona Junior. Hun er for øvrig gift med Joel Coen, og sammen har de sønnen Pedro.

Den britiske skuespilleren NIGEL HAWTHORNE er et kjent fjes fra TV-skjermen gjennom rollen som Sir Humphrey i Javel, statsminister, men hans filmarbeid er også betydelig. Mest berømt er han nok for tittelrollen i den kritikerroste Kongens galskap, og han har også spilt i filmer som Gandhi, Demolition Man, Amistad, Richard III, Twelfth Night og Mannen i mitt liv. Hans teaterroller er uendelig mange.

Den ni år gamle HATTY JONES har hovedrollen som Madeline. Hun er født og oppvokst i London der hun bor med foreldrene og sine to yngre brødre. Hun går på St. James Church og England Primary School der hun spilte i en skoleoppsetning av Alice i Eventyrland. Hun går på dramakurs etter skoletid, og det var her hun først hørte om Madeline, gjennom læreren som foreslo at hun skulle prøvespille. Hun danser også ballett, synger i kirkekor og er en ivrig speider.

ECT


Madeline er en rødhåret liten pike som stadig havner i problemer, men hun har allikevel evnen til å komme seg helskinnet ut av dem igjen. En dag møter hun sin største utfordring, da lord Covington bestemmer seg for å selge skolen hennes.

Viasat

Alle bilder av Madeline

Madeline (1998)

Produsent: Pancho Kohner
Regi: Daisy von Scherler Mayer
Manus: Mark Levin
Sjanger: komedie, barnefilm, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 30 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Frances McDormand
Miss Clavel
Nigel Hawthorne
Lord Covington
Hatty Jones
Madeline
Ben Daniels
Leopold the Tutor
Arturo Venegas
Mr. Spanish Ambassador
Stéphane Audran
Lady Covington
Katia Caballero
Mrs. Spanish Ambassador
Chantal Neuwirth
Helene the Cook
Kristian de la Osa
Pepito
Siri Nilsen
Uspesifisert rolle
Vis alle roller
Rod Steiger
Rod Steiger
Sarah Michelle Gellar
Sarah Michelle Gellar
Adrien Brody
Adrien Brody
Joan Darling
Joan Darling
John Gielgud
John Gielgud
John Howard
John Howard
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid