Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Den fantastiske historien om Benjamin Button

Benjamin Button blir født som en svak, eldre mann og "aldres baklengs". Se trailer og intervju.

Hele saken (321 ord)

TV-oversikt for lørdag 17. januar og søndag 18. januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen.

Hele saken (2055 ord)

TV-oversikt for fredag den 16. januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (599 ord)

Chandni Chowk to China

Bollywoods første kung fu-komedie

Hele saken (417 ord)

Gå med fred Jamil

En fortelling om kjærlighet, avstraffelse, skyld og tilgivelse.

Hele saken (145 ord)

Mimic - ute av kontroll (1997)

Originaltittel: Mimic

Når en ukjent, dødelig epedemi, som bare rammer barn, plutselig sprer seg på Manhatten, kontakter myndighetene insektforskere Susan Tyler. Smittebæreren viser seg nemlig å være vanlige kakkerlaker, og Susan får i oppdrag å finne en løsning på problemet før epidemien utrydder en hel generasjon. Hun lykkes å genmanipulere insekter slik at en ny art angriper og utrydder kakkerlakker. Dessuten sørger hun for at mutantene er sterile og kun lever et år. Tror hun.

Omtale

En forskers manipulering med insekter tre år tidligere gjør at naturen nå har funnet tiden moden til at noe fryktelig begynner å skje i New Yorks undergrunn.

Filmtilsynet


INSEKTSOMMER

Mira Sorvino fikk i alle fall noe positivt ut av det havarerte forholdet til Quentin Tarantino. Hun kunne ha dukket opp i «seriøse» roller, som det sømmer seg for en Oscarvinner, men med den tidligere videobutikk-nerden som rådgiver har hun i stedet fått betydelig street-cred med en serie førsteklasses B-filmer. Her spiller hun en forsker som aler fram en rase «Judas»-insekter for å utrydde en dødelig barnesykdom - men kuren viser seg å være kilden til en like alvorlig epidemi. Krypene ble skapt for å leve en begrenset tid, men de har mutert, og tre år senere begynner de forvokste kakerlakkene å slafse i seg folk i New Yorks T-banesystem. Det sier sea selv at Mira og politi-ektemannen Northam (en brite som sliter mer med den amerikanske aksenten sin enn han gjør med insektene) blir fanget i undergrunnen under et forsøk på å rette opp tabben...

Meksikanske Guillermo del Toro gjorde seg internasjonalt bemerket med vampyrfilmen Cronos (1992), og har klart overgangen til Hollywood uten å miste særpreget. Selv om handlingen er godt plantet i klassisk, amerikansk B-film-tradisjon, har han preget Mimic med sin egen, distinkte stil. Alt fra de atmosfæriske, gotiske bybildene til karakterene er presentert med latinsk temperament, og ungår dermed at klisjeene helt tar overhånd - fram til de siste ti minuttenes håpløse antiklimaks.

Helt greit at Del Toro her bygget opp Mimic ved å naske inspirasion fra andre filmer, men under den fantasiløse og sentimentale slutten har han dessverre valgt å stjele de bitene som lokker fram hånlatteren. Mangelen på selvironi er langt fra filmens eneste problem. Ikke alle data-effektene overbeviser, og flere øyeblikk blir mer fjollete enn skremmende. Men som sjangerfilm er Mimic slett ikke dum. Eller rettere sags, den er dum - men på en veldig elegant måte. Går du på kino for å se en skrekkis om gigantiske, menneskeetende mutant imnsekter, har du ingen grunn til å forvente deg noe annet enn det du får. I dette tilfellet får du langt på vei et stilig, effektivt og grundig underholdende eventyr for voksne - laget med B i stil. En bra deal, spør du meg!

Karakter 3 Espen Svenningsen Rambøl

FilmMagasinet nr. 4 - 1998


Science-fiction skrekk-thriller om manipulering av kakerlakker som går ut av kontroll. "Et stykke på vei er den ganske godt bygget opp, rene naturfagstimen i deler av innledningen." (L. J. Dagbl. 3 poeng). "Mimic fell mellom to stolar. Han blir ei bleik utgåve av tematikk og visuell stil frå Cronos, samstundes som han ikkje fungerer som ein amerikansk shocker/horror-film." (G.K. Klassek.). "Men det gjør liksom ikke allverden. Skrekkfilmer er pr. definisjon spekulative, det avgjørende er hvor god spekulasjonen er." (J. S. VG, 4 poeng). "Filmskaperne har åpenbart latt seg inspirere av filmer som "Seven" og "Nattsvermeren", men må se seg slått med flere poeng av dem begge." (K. N. Aft.). "..satte meg i en transe av kjedsomhet og avsmak." (H. K. Dagsav.).

Film & Kino


New York er invadert av smittebærende kakkerlakker. Vitenskapskvinnen Susan Tyler utvikler mutante insekter, som dør etter kort tid. Men noe gruoppvekkende ulmer under overflaten. Med Mira Sorvino i hovedrollen.

Release nr. 7 1998


Uhyggelig science fiction

I New York City har den dyktige vitenskapskvinnen Dr. Susan Tyler og mannen hennes, nestkommanderende i Senteret for sykdomskontroll, Dr. Peter Mann lykkes i å utrydde en epidemi som truet mange av byens barn. Noen år senere skjer det noe skremmende.

Dr. Tyler (Mira Sorvino) har laget et vellykket mottiltak for å knekke sykdommen., ved å sette sammen DNA fra forskjellige arter. Hun kaller den nye arten ”Judas yngel”, og får hjelp av sin mann (Jeremy Mortham) til å spre det gjennom New Yorks biosystem.

Tre år senere viser det seg at ekteparets geniale genetiske ingeniørkunst kommer tilbake for å hevne seg. ”Medisinen” har fått et eget liv. Menneskene har forandret på balansen i naturen, og nå slår naturen tilbake.

Kamuflasje En av naturens kjente forsvarsmekanismer mot fiender er å kamuflere seg slik at de ligner på sine jegere. Sommerfuglens vinger ligner ofte på en ugles øyne, og en kålorm ligner på en slange. Nå har ekteparets skapning fra laboratoriet begynt å etterligne det største rovdyret av alle – mennesket. Alt er snudd på hodet. Jegeren er plutselig den som blir jaktet på, og de eneste som kan stoppe den grusomme katastrofen, er det samme ekteparet som ved et uhell startet det hele.

”Mimic – ute av kontroll” er en science fiction-thriller fylt av action og skremmende konsekvenser.

NRK2

Alle bilder av Mimic - ute av kontroll

Mimic - ute av kontroll (1997)

Produsent: Bob Weinstein
Regi: Guillermo del Toro
Manus: Guillermo del Toro
Sjanger: action, sci-fi, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 45 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Mira Sorvino
Susan Tyler
Jeremy Northam
Peter Mann
Josh Brolin
Josh
Giancarlo Giannini
Manny
Charles S. Dutton
Leonard
Alexander Goodwin
Chuy
Alix Koromzay
Remy
F. Murray Abraham
Dr. Gates
Lorenzo Lamas
Lorenzo Lamas
David Lynch
David Lynch
Kolbjørn Buøen
Kolbjørn Buøen
Leon Ames
Leon Ames
Anne Tonietti
Anne Tonietti
Mae Busch
Mae Busch