Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Antz (1998)
20:30 - TVN
Dolores Claiborne (1995)
21:00 - FEM
Mission: Impossible 2 (2000)
21:25 - TV4
Ildens herskere (2002)
21:30 - Viasat 4
Den perfekte stormen (2000)
21:30 - TV3
Control (2007)
21:45 - NRK2

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 17. desember

Armin Mueller-Stahl
Wes Studi
Bill Pullman
Eugene Levy
Joan Woodbury
André Hugon
Leo Leipziger
Marilyn Hassett

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Tron: Legecy har premiere i hele Norge utenom Oslo
Videoklipp
Av: Montecristo, 15. desember 23:46

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Elias og jakten på havets gull
Norsk film
Av: Montecristo, 6. desember 10:24

I fleste laget (1996)

Originaltittel: Multiplicity

Produsent: Trevor Albert
Regi: Harold Ramis
Manus: Chris Miller
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 57 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Michael Keaton
Doug Kinney
Andie MacDowell
Laura Kinney
Harris Yulin
Dr. Owen Leeds
Richard Masur
Del King
Eugene Levy
Vic
Ann Cusack
Noreen
John de Lancie
Ted
Brian Doyle-Murray
Walt
Julie Bowen
Robin
Katie Schlossberg
Jennifer Kinney
Zack Duhame
Zack Kinney

Doug Kinney har bruk for et mirakel. Han har en vakker kone, en flott familie og en jobb han trives med. Kort sagt har han alt han kan ønske seg, bortsett fra tid. All tiden hans går med til å tilfredsstille de han har rundt seg, og behovet for å bruke litt tid på seg selv begynner virkelig å bli skrikende. Når gen-forskeren Dr. Oven Leeds tilbyr ham den elegante løsningen på hans problem, tror han det hele er en gave fra oven.

Dr. Leeds driver nemlig med klone-eksperimenter, og ganske snart har Doug 3 andre karer som ser akkurat ut som han selv - som kan ta seg av de kjedelige oppgavene som å gå på jobben eller vaske bilen. Men hva skjer når de tre andre karene begynner å like seg i rollen som Doug, og slett ikke er fornøyd med bare å gjøre de kjedelige oppgavene? Eller hva skjer når en av klonene virkelig begynner å få sansen for Doug´s kone.

Omtale

Doug (Keaton) er gift med en vakker kvinne og har en topp jobb - bortsett fra tid nok til å pleie det. Løsningen - send in klonene. Desto flere like menn, jo mer moro.

(Filmtilsynet)


For mange avtaler og bindinger, og altfor liten tid er problemet for Doug Kinney. Når arbeidet, familien og personlige behov skriker etter oppmerksomhet, blir Dougs personlighet splittet, bokstavelig talt, i flere deler. Han kloner seg selv for å få 24 timer til å være et døgn, og da blir det virkelig problematisk, ikke minst for kona som etter hvert får et kobbel av ektemenn å hanskes med.

En fantasifull komedie om den moderne mann i 90-åra...

Film & Kino


Doug Kinney har en vakker kone, en flott familie og en jobb han trives med. Kort sagt, alt en mann kan ønske seg - bortsett fra tid til å nyte det hele. Med alt for mye å gjøre er Doug nærmest på sammenbruddets rand når han møter genforskeren Dr. Oven Leeds som tilbyr ham nettopp det han trenger - flere av seg selv.

(program Haugesund 1996)


Ghostbuster-regissøren Harold Ramis har i sin nye komedie laget en intrige som på papiret høres svært så banal ut. Den ambisiøse to-barnspappaen Dough Kinney (Keaton) sliter hardt på jobben, og har ikke tid hverken til familien eller hobbyene sine, langt mindre til å slappe av og nyte livet. Ved en tilfeldighet støter han på genforskeren Owen Leeds og går med på å delta i et kloningseksperiment. Snart finnes det tre kopier av Dough. Det blir om å gjøre å forhindre at konen Laura (McDowell) får greie på det, men det er lettere sagt enn gjort. For å få dreis på en fjærlett forvekslingskomedie av denne typen, kreves det adskillig av en skuespiller. Med små midler må han kunne fremstille de utseendemessig identiske kopiene med helt ulike personligheter. Jeg hadde aldri trodd ar Michael Keaton skulle klare det så elegant Ansiktsuttrykkene hans og kroppsspråket er så levende at det holder at han viser seg i bildet, så vet du nøyaktig hvilken Dough-kopi du har med å gjøre. Dough-kopi nr. 1 er orginalen, kopi nr. 2 er den tøffe arbeidsnarkomanen, nr. 3 er den huslige og feminine Dough'n, og nr. 4 er den barnslige og mislykkede sutrekoppen. Når det gjelder Andie McDowells innsats skilder den seg ikke nevneverdig fra hennes tidligere prestasjoner. Hun er en stabil og pålitelig skuespiller, men som kollega Ann Archer har hun etterhvert stivnet i prektige, lite overraskende "hjemmefrue"-roller, som igrunnen bare eksisterer for å komplimentere den mannlige hovedrollen uten selv å drive handligen videre. Det er ikke mulig å få særlig mer ut av rollefiguren Laura enn det McDowell gjør, men i virkeligheten ville hun vel ha reagert sterkere på mannens merkelige "personlighetsforestyrrelser". Men som to timer morsom underholdning fungerer filmen utmerket. Manus er velskrevet, spesialeffektene forbløffende bra utført, og rollebesetningen gjennomtenkt ned til den minste birolle. Dette må være den mest vellykkede komedien på kinoene akkurat nå!

Terningkast 4 LOTTA SVEDBERG

FilmMagasinet Nr. 7 - 1996


-

Noen ganger hadde det vært ganske kjekt å være to. Ikke to som i "kjærestepar" men som i "klone". Da kunne du både gå på den kjedelige familiemiddagen,og på den festen du har gledet deg til. Hvis du var tre stykker, kunne du få med deg en runde fotball på løkka samtidig. Hvis du var fire - mulighetene ville bli nesten uendelige!

Doug (Michael Keaton) multipliseres i Harold Ramis nye komedie. Jobben hans tar så mye tid, at han hverken har tid til familien, venner, hobbyer eller avslappning. Helt tilfeldig møter Doug genforskeren Owen som tilbyr seg å hjelpe. Etter hvert finnes det fire Douger - Doug 1, orginalen, Doug 2, den tøffe arbeidsnarkomane, Doug 3 den huslige og Doug 4 den barnslige. Men konemor (Andie McDowell) bør helst ikke oppdage multipliseringen og dermed er forviklingene i gang.

Et så både komplisert og banalt eventyr kunne lett ha falt flatt til jorden, men Michael Keaton har gummifjes nok til å få oss til å foreta hvilken Doug vi til en hver tid har med å gjøre - spesialeffektene er strømlinjeformede, manus velskrevet og rollebesetningen gjennomtenkt ned til den minste I birolle. Med andre ord er det duket for en liten komedieperle i høstmørket.

På kino

Desember 1996


Hva sa pressen?

Forviklingskomedie om en stresset famliefar som lar seg klone for å få tid til både jobb og kone og barn. "Michael Keaton får her sjansen til å spille på mange strenger, og behersker de forskjellige rollene med stor bravour." (G.H. Vårt L.) "Keaton er en komediant med en gnist av geni." (H.K. Arb.) "En komedie i godlune, med en stjerne som tåler å fremstå i flere utgaver samtidig." (P.H. Aft.)

Film & Kino


Doug Kinney (Michael Keaton) kunne trenge et mirakel. Han er en hengiven ektemann, far og forretningsmann, gift med en nydelig kone, men har alt for liten tid i hverdagen til å kunne nyte både familien, fritid og jobben. Med alt for mye å gjøre og ikke nok tid til å få alt unna, er Doug på grensen til sammenbrudd når han en dag møter den anerkjente forskeren dr. Owen Leeds. Doktor Leeds gir ham muligheten til å igjen få full kontroll på livet sitt og bli den ultimate splittede personligheten – ved å la seg selv bli klonet. Men var ikke livet komplisert nok med én Doug så bare vent til han multipliseres! Filmen uttrykker den vitenskapelige muligheten for kloning og hvilken hysterisk katastrofe det en dag kan bli.

TV3 2000


Løsning på tidsklemma? Doug Kinney er en hengiven ektemann, far og forretningsmann. Men han har liten tid, og synes kloning er en grei løsning på tidsklemma.

Med altfor mye å gjøre og altfor liten tid til å gjøre det på, er det like før Doug møter veggen. Men så dukker den internasjonalt anerkjente genetikeren Dr. Owen Leeds opp. Dr. Leeds tilbyr ham en sjanse til å få kontroll over livet sitt ved å bli en bokstavelig talt splittet personlighet – nemlig ved å la seg klone.

Hvis livet tidligere var komplisert med bare én Doug, er det ingenting mot hva som skjer når flere Doug’er ser dagens lys.

NRK1 2006

Alle bilder av I fleste laget

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon