Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

Seks dager syv netter (1998)

Originaltittel: Six Days Seven Nights

Han er den tøffe piloten som avskyr turister. Hun er den kyniske ukebladredaktøren fra New York som må avbryte sin kjærlighetsferie for å arbeide. Piloten Quinn takker motvillig ja til å fly Robin til Tahiti, men en uventet stormbyge tvinger dem til å nødlande på en øde øy. Med et ødelagt fly og ingen telefonforbindelse er det eneste håpet tilfeldig forbipasserende skip. De påfølgende dagene og nettene blir en hard prøve for begge to, både fysisk og psykisk. Etter en uke i dette paradiset trenger de virkelig ferie...

Omtale

EN ØLDRIKKENDE flyver hater turister og foretrekker en ukomplisert tilværelse i Paradis. Dit kommer imidlertid New Yorkeren Robin Monroe (Anne Heche) en skarp magasinredaktør pa ferie med sin forlovede. Når det dukker opp en sak som gjør at hun burde ha vaert på Tahiti, overtaler hun Harris til å fly henne dit. En storm gjør imidlertid at de to strander på en øde øy, og tvinges til et uønsket forlenget samvær. Forhåndsomtalen lokker med eventyr hinsides det man finner i feriebrosjyrene og spår den til å bli sommerens komedie.

Six Days, Seven Nights er en romantisk komedie av underholdningskongen Ivan Reitman. En regissør med filmer som Ghostbusters, Kindergarden Cop, Twins, og sist To pappaer for mye, bak seg. En mann hvis evne er å gjøre actionhelter til komedianter; denne gangen har han satt Harrison Ford til å være Quinn Harris.

Film & Kino Nr. 3 - 1998


Hva sa pressen?

Action-komedie om en pilot som må nødlande, og sammen med sin kvinnelige passasjer blir tvunget til å tilbringe seks dager og syv netter på en øde øy. "Fort sett og glemt før man er ute av kinostolene." (P.H. Aft.) "Det er ikke spennende, det er ikke morsomt, du har sett veldig mange scener før." (L.J Dagbl. Terningkast 2) "… en dæsj Indiana Jones blandes med Working Girl og MacGyver. /…/ Styr unna! (J.S. VG Terningkast 2) "Filmens eneste redning blir således Heche, som er sjarmerende - til tross for at hun kanskje jobber litt vel intenst med saken." (M.S.N. Dagsav.) "Det er verre å svelga at Heche som er 29 år skulle sjå noko i Ford som er 27 år eldre enn ho. Ford sin 'guteaktige' sjarm byrjar å bli ganske gråhåra no…" (G.K. Klassekamp.)

Film & Kino


Han er en tøff flyger som hater turister. Hun er en kynisk journalist som er på sin store drømmeferie. Det er de siste menneskene som kunne tenke seg å strande sammen på en øde øy. Ingen av dem hadde planer om det romantiske eventyret som utfolder seg.

(Filmtilsynet)


Kjæresteparet Robin (Anne Heche) og Frank (David Schwimmer) drar på en ukes ferie til en øde øy. De har allerede vært sammen i tre år, og når Fank frir til Robin svarer hun ja. Robin arbeider som redaktør for et magasin, og bestemmer seg for å leie en pilot som kan fly henne over Tahiti mens hun tar bilder av landskapet fra luften. Hun drar avgårde på en dagstur sammen med flygeren Quinn Harris (Harrison Ford). Alt ser lovende ut, helt til et stormkast tar tak i flyet, og tvinger dem til å nødlande med et ødelagt fly. Robin og Quinn overlever landingen, men strander på en øde øy. Her må de stå sammen i kampen om å overleve, mens romantiske undertoner stadig presses til overflaten.

Viasat 2005


Forbudt kjærlighet på øde øy

Harrison Ford, David Schwimmer og Anne Heche spiller hovedrollene i den stjernespekkede romantiske komedien "Six days, seven nights". Magasinredaktøren Robin (Heche) og hennes kjæreste Frank (Schwimmer) har endelig fått en ukes sårt tiltrengt ferie, og drar til en paradisøy for å dyrke kjærligheten. Når Frank går ned på kne og frir, virker lykken å være fullkommen.

Men en dags arbeidsinnsats i ferien får skjebnesvangre følger for Robin. Hun hyrer inn den lokale piloten Quinn (Ford) for å ordne et fotooppdrag for magasinet sitt, men småflyet deres havarerer underveis. Robin og Quinn er fanget på en øde øy. Frank og Quinns kjæreste setter i gang en redningsaksjon, men til ingen nytte. Robin og Quinn satser på at de skal komme seg bort fra øyen ved hjelp av deler fra et gammel japansk krigsfly. Samtidig oppstår det både søt musikk mellom de to.

TV2 Zebra 2007

Alle bilder av Seks dager syv netter

Trailer

Link til denne traileren

Seks dager syv netter (1998)

Produsent: Roger Birnbaum
Regi: Ivan Reitman
Manus: Michael Browning
Sjanger: komedie, romantikk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 43 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Harrison Ford
Quinn Harris
Anne Heche
Robin Monroe
David Schwimmer
Frank Martin
Jacqueline Obradors
Angelica
Temuera Morrison
Jager
Allison Janney
Marjorie
Douglas Weston
Phillippe
Cliff Curtis
Kip
Danny Trejo
Pierce
Ellen Barkin
Ellen Barkin
John Halas
John Halas
John Hodiak
John Hodiak
Jon Cryer
Jon Cryer
Joseph Burke
Joseph Burke
Kareem Abdul-Jabbar
Kareem Abdul-Jabbar
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid