Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 4. desember

Marisa Tomei
Tyra Banks
Jeff Bridges
John Kitzmiller
Mark Frechette
Mark Robson
Maurice Bessy
Michael Bates

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Pinnsvinets hemmelighet
Film generelt
Av: Montecristo, 1. desember 15:48

Due Date (2010)
Film generelt
Av: Montecristo, 29. november 08:09

Hjertebank
Film generelt
Av: Montecristo, 24. november 09:15

Machete
Film generelt
Av: Montecristo, 23. november 09:18

Devil
Film generelt
Av: Montecristo, 22. november 08:08

Sleepers (1996)

Originaltittel: Sleepers

Produsent: Barry Levinson
Regi: Barry Levinson
Manus: Barry Levinson
Sjanger: thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 21 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Brad Pitt
Michael
Robert De Niro
Father Bobby
Dustin Hoffman
Danny Snyder
Billy Crudup
Tommy
Kevin Bacon
Sean Nokes
Jason Patric
Lorenzo, aka Shakes
Minnie Driver
Carol
Ron Eldard
John
Bruno Kirby
Shakes' Father
Terry Kinney
Ferguson
Vis alle roller

En guttegjeng i Hell's Kitchen, New York, forårsaker en dødsulykke og blir sendt på en anstalt for uregjerlige barn. Vokterne mishandler barna. Vi møter dem igjen som voksne; En er advokat, en er jouranlist og to er kriminelle. De to sistnevnte møter sjefsvokteren på en restaurant, og bestemmer seg for at han skal få sin rettferdige straff - selv om de må sone. De to andre legger et komplott for en alternativ rettferd, hvor morderne er de minst skyldige.

Omtale

En guttegjeng i Hell's Kitchen, New York, forårsaker en dødsulykke og blir sendt på en anstalt for uregjerlige barn. Vokterne mishandler barna. Vi møter dem igjen som voksne; En er advokat, en er journalist og to er kriminelle. De to sistnevnte møter sjefsvokteren på en restaurant, og bestemmer seg for at han skal få sin rettferdige straff - selv om de må sone. De to andre legger et komplott for en alternativ rettferd, hvor morderne er de minst skyldige.

(Filmtilsynet)


Handlingen tar sitt utgangspunkt i bydelen Hell's Kitchen i New York, og følger en guttegjeng på fire som tilbringer så lite tid som mulig i hjemmet, og heller ser opp til farsfigurer i nabolaget, som presten Father Bobby eller restauranteieren og gangsterlederen King Benny. I bydelen lever man etter strenge koder som skal forsvare de som bor der, og for de fire vennene er det en særskilt episode som snur opp-ned på deres tilværelse. Guttene sendes på en anstalt for gutter, der de misbrukes seksuelt og drives inn i en voldsspiral. Filmens andre del utspiller seg 15 år senere, guttene er voksne, men tanken om hevn er ikke død.

Barry Levinson har basert sin film på en selvbiografisk roman av Carcaterra. Det er en stor episk fortelling om vennskap og uskyld, om forbrytelse og straff, om lidelse og hevn.

(Film & Kino)


Stjernelagets hevn

Fire unge gutter vokser opp i New Yorks Hell's Kitchen på midten av 60-tallet. Etter et mislykket ran av en pølsekiosk (! ) blir kvartetten satt på Wilkinsons ungdomshjem der de mishandles og voldtas av vokterne...

I voksen alder treffer to av guttene som nå er yrkesmordere - igjen en av vokterne (en skikkelig drittsekk, utmerket spilt av Kevin Bacon). De dreper ham og det blir innledningen til at også de andre to guttene får en mulighet til å hevne seg på overgriperne.

Brian Levinson har samlet store deler av den amerikanske skuespillereliten til innspillingen av Sleepers. Og det er fremfor alt ensemblet som gjør filmen severdig. Det man husker best er Dustin Hoffmans lille, men Iysende rolle som den alkoholiserte forsvarsadvokaten Snyder. Han stjeler all oppmerksomhet i det øyeblikk han viser seg på lerretet.

Brad Pitt er alltid bra, og Kevin Bacon utmerket som følelseskald og vemmelig fangevokter. Uromomentet er Robert De Niro. De siste par årene har han vært veldig ujevn i sine rolleprestasjoner. Noen karakterer spiller han bare på rutinen, uten interesse eller innlevelse, og rollen som fader Bobby er en slik innsats. Det er ikke avskrekkende dårlig, men Bob kan bedre.

Sleepers er et sterkt og flertydig drama. Godt fortalt ved hjelp av to helt ulike filmsjangere. I første akt skildres de fire guttenes oppvekst og fengselsopphold i tilbakeblikk, mens annen akt er et rettssalsdrama i nåtid. Levinson lykkes til dels med å få de to enhetene til å fungere sammen og til dels gir han disse to fortellergrepene en ny friskhet. Levinson lar det aldri bli kjedelig, men gir hele tiden publikum nye følelsesmessige opplevelser å fordøye og små tråder å nøste opp.

Selv om Disclosure ble en økonomisk suksess, har Levinson hatt vanskeligheter med å leve opp til forventningene etter megasuksessen Rainman. Men Sleepers er definitivt et skritt i riktig retning.

Terningkast 4 Tomas Skagerlind

FilmMagasinet nr. 1 - 1997


Hva sa pressen?

Kompisfilm om fire kamerater i New Yorks slum som sendes på guttehjem. Noen år senere er en blitt advokat, en pressemann og to har gått i hundene, og alle fire pønsker ut hevn over tidligere plageånder. "Problemet er at regissørem ikke har klart å begrense seg. Historien er ikke akkurat utfordrende, til det er både karakterene og problemstillingen for grovt tegnet. Men den er kraftfull nok til at den kunne ha blitt en god film, om det ikke var for den enorme mengden teskjeer vi får den servert med." (Ø.D.V. Mbl.) " - en uhyggelig sterk fortelling om amerikanske skjebner... Det er på mange måter en klassisk tragedie; en kunstnerisk behandling av livets mørkeste sider, der man ikke lyver om noe... Robert De Niro som prest og Dustin Hoffman som forfyllet advokat er sterkt medvirkende til å gi filmen høyde og bredde i to strålende biroller. Anbefales - sterkt og voldsomt!" (J.S. VG 5 poeng.)

Film & Kino


En guttegjeng i Hell's Kitchen, New York, forårsaker en dødsulykke og blir sendt på en anstalt for uregjerlige barn. Vokterne mishandler barna. Vi møter dem igjen som voksne; En er advokat, en er journalist og to er kriminelle. De to sistnevnte møter sjefsvokteren på en restaurant, og bestemmer seg for at han skal få sin rettferdige straff - selv om de må sone. De to andre legger et komplott for en alternativ rettferd, hvor morderne er de minst skyldige.

TV3 2001


En guttegjeng i Hell's Kitchen, New York, forårsaker en dødsulykke og blir sendt til en anstalt for uregjerlige barn. På anstalten blir de mishandlet av vokterne, både fysisk og seskuelt. Vi møter igjen barna som voksne; en er advokat, en er journalist og to er kriminelle. De to sistnevnte møter sjefsvokteren på en restaurant, og bestemmer seg for å hevne seg seg én gang for alle. Etter hevnaksjonen havner de i fengsel, men advokaten og journalisten legger en plan for hvordan de skal få barndomsvennene ut av fengselet - og la sannheten komme for en dag. Barry Levinson har basert sin film på en selvbiografisk roman av Carcaterra. Det er en stor episk fortelling om vennskap og uskyld, om forbrytelse og straff, om lidelse og hevn. I rollene treffer vi blant andre Kevin Bacon, Robert De Niro, Minnie Driver, Dustin Hoffman og Brad Pitt. Med denne filmen ble John Williams nominert til Oscar for beste original-musikk

Viasat 2003


Hevn over en ødelagt barndom Fire unge gutter vokser opp i New Yorks Hell`s Kitchen på midten av 60-tallet. Etter et mislykket ran av en pølsekiosk, blir kvartetten satt på Wilkinsons ungdomshjem der de mishandles og voldtas av vokterne. Når guttene møtes igjen i voksen alder, er det tid for hevn. Vi møter guttene igjen i voksen alder. En har blitt advokat, en er journalist og to er kriminelle. De to sistnevnte møter tilfeldigvis igjen en av vokterne fra ungdomshjemmet, Nokes - en tvers igjennom ond mann spilt av Kevin Bacon.

De dreper Nokes og det blir innledningen til at også de andre to guttene får en mulighet til å hevne seg på overgriperne.

"Sleepers" bygger på en bok av Lorenzo Carcaterra og er en gripende historie om vennskap, lojalitet og hevn.

Regissør Brian Levinson samlet store deler av den amerikanske skuespillereliten til innspillingen av Sleepers. I rollene treffer vi blant andre Robert De Niro, Minnie Driver, Dustin Hoffman og Brad Pitt. Med denne filmen ble John Williams nominert til Oscar for beste originalmusikk.

TV2 2004


Fire unge gutter vokser opp i New Yorks Hell's Kitchen på midten av 60-tallet. Etter et mislykket ran av en pølsekiosk blir kvartetten satt på Wilkinsons ungdomshjem der de mishandles og voldtas av vokterne... 15 år senerer møtes de fire igjen. En er advokat, en er journalist og to er blitt kriminelle. De to sistnevnte har funnet vokteren som gjorde livet deres til et helvete, og bestemmer seg for at han skal få sin rettferdige straff.

TVN 2008


Tense, gritty drama based on Lorenzo Carcaterra's book about four teenaged friends from Hell's Kitchen who get into trouble and wind up being sent to a reform school, where they're brutalized by guards. John (Eldard) and Tommy (Crudup), who grow up to be hit men, recognize their chief abuser (Bacon) years later and kill him. Their trial is prosecuted by Michael (Pitt), another of the gang, who's now the assistant DA. It's supposed to be a true story (the book is published as non-fiction) but doubt has been cast on Carcaterra's veracity (his character is the fourth member, journalist Lorenzo, played by Patric). De Niro and Hoffman excel in relatively minor, but pivotal, roles.

MovieGoods.com

Alle bilder av Sleepers

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon