Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

På TV i kveld: One Hour Photo (2002)

Robin Williams i en rolle du garantert ikke er vant å se ham i. På TV i kveld.

Hele saken (16 ord)

På TV i kveld: Million Dollar Baby (2004)

Nominert til fem Golden Globe-priser inkl. beste film i 2005.

Hele saken (294 ord)

På TV i kveld: Faster Pussycat! Kill! Kill! (1966)

Myke bryster og knivskarpe kinnben – gjør deg klar til å bli forført!

Hele saken (449 ord)

Aliens (1986)

Originaltittel: Aliens

Fortsettelse av "Alien". En science-fiction thriller om offiser Ripley som blir funnet som eneste overlevende fra romskipet Nostromo etter møte med et dødelig vesen fra en fremmed planet. Sammen med et team forskere drar hun tilbake til planeten for å utforske den nærmere.

Omtale

Fortsettelse av "Alien". En science-fiction thriller om offiser Ripley som blir funnet som eneste overlevende fra romskipet Nostromo etter møte med et dødelig vesen fra en fremmed planet. Sammen med et team forskere drar hun tilbake til planeten for å utforske den nærmere.

(Filmtilsynet)


"The bitch is back!"

Slik lyder presseskrivet, og om det siktes til Ripley (Weaver) eller alien-mamma skal være usagt. Uansett, den andre filmen i Alien-trilogien er en berg-og-dalbane-tur du ikke vil være foruten.

For ikke å ødelegge for de av dere som har tenkt å se eneren, skal vi ikke røpe for mye av handlingen. Vi kan likevel si så mye at det handler om at Ripley, etter å ha blitt funnet drivende gjennom rommet, bringes tilbake til jorden og "Firmaet". Det blir hun fortalt at det er blitt etablert en nybyggerkoloni på den planeten hvor hun og kollegene hennes fant den opprinnelige alien. Disse har drevet mineralleting i mange år uten å rapportere noe uvanlig. Ikke så merkelig da kanskje, at Firmaet ikke tror på Ripleys hårreisende historie. Først når mennene i dress begynner å miste kontakten med nybyggerne der ute, begynner de å lure på om noe er galt likevel. Svært motvillig blir Ripley med en tropp soldater tilbake til planeten for å sjekke hva som foregår. Og moroa er i gang.

Da jeg første gang så Aliens hadde jeg ikke sett Alien. Sammen med gode venner hadde jeg spist en god og stor porsjon middag, mens vi psyket oss opp på hva vi hadde i vente. Da vi satte oss godt til rette, ganske langt framme foran flere hundre andre publikummere, ante jeg lite hva jeg gikk til. I takt med de mer og mer energiske bevegelsene i Ripleys mage, ble hylene fra de bak meg stadig hyppigere. Og jeg må innrømme det var øyeblikk jeg vurderte avstanden bort til midtgangen. Det var noe i magen min som også ville ut. Slik innebar Aliens for meg en meget fysisk opplevelse av ubehag og frykt. Frykt for det jeg ennå ikke hadde sett. Og det er denne edle kunsten James Cameron behersker så bra. Plante spor, bygge opp forventninger, holde oss der på pinebenken en liten stund, før han slipper ut hele posen av gørr, slemme udyr og annen goodies. Du sitter nok litt på kanten av stolen akkurat da, men det gjør faktisk litt godt.

ys

Cinemateket 1996


Uhyret er tilbake Offiser Ripley (Sigourney Weaver) var den eneste som overlevde møtet med det dødbringende romvesenet i "Alien - den åttende passasjer". I oppfølgeren "Aliens" må Ripley tilbake til planeten hvor hun første gang kom over monsteret. Her oppdager hun at det slimete monsteret lever i beste velgående og har fått både barn og barnebarn. Avkommet er minst like farlig som det opprinnelige uhyret. Etter 57 år i en nedfrosset, søvnlignende tilstand våkner offiser Ripley opp i trygghet på en amerikansk romstasjon. Ripleys lettelse går over i gru når får hun høre at planeten hvor hun kjempet en hard kamp mot et fryktinngytende og blodtørstig vesen, nå er kolonisert av sivile mennesker. Hennes bange anelser blir bekreftet når hun får høre at "firmaet", som styrer hele denne fremtidsverdenen, har mistet all kontakt med beboerne på monster-planeten. Hun går med på å være kjentmann på en ekspedisjon til planeten, og med seg har hun et titalls topptrente, profesjonelle soldater.

Vrimler av "aliens"

Selv elitesoldater bevæpnet med de nyeste våpen er ikke nok når det viser seg at monsteret har formert seg siden sist. Nå formelig vrimler de nådeløse vesenene på den ugjestmilde planeten. De ulykksalige kolonistene har gått en ublid skjebne i møte. Det er ikke tegn til menneskelig liv noe sted - bortsett fra en liten jente som har klart å holde monstrene på en armlengdes avstand...

Engasjert regissør

Kombinasjonen science fiction og grøss viste seg å være meget effektiv i den første "Alien"-filmen, og gav filmen en plass på listen over de femti mest sette filmer i filmhistorien. Oppfølgeren kom først i 1986. Grunnen til at det tok så lang tid, var at filmselskapet strevde med å finne riktig regissør til prosjektet. Valget falt på James Cameron, regisør av "Terminator"-filmene, og "Abyss". Ikke minst på grunn av Camerons innsats ble oppfølgeren "Aliens - den åttende passasjer" en like populær, og enda mer skremmende grøsser en forgjengeren. James Cameron er selv en stor beundrer av den første "Alien"-filmen, men ønsket å gjøre film nummer to litt annerledes. Løsningen ble først og fremst å øke antall monstre, og de fleste filmkritikere var enige om at spenningen økte proposjonalt.

TV2 2000


Ripley, den eneste overlevende fra den første ”Alien”-ekspedisjonen, våkner opp 57 år etter marerittet, men alle tror historiene hennes er oppspinn. Det er nå trodd at planeten hvor Ripley og resten av det originale mannskapet kjempet mot de morderiske vesenene er under total kontroll. Dette viser seg snart å være en redselsfull feiltagelse. Når jorden mister kontakten med planeten frykter Ripley det verste. Da Ripley og mannskapet ankommer planeten viser deg seg at de bange anelsene hennes var riktige. Denne filmen er av mange sett på som den beste i Alien-serien. Gjør deg klar for fantastiske skuespillerprestasjoner og en solid dose grøss og gru!

Viasat 2006

Alle bilder av Aliens

Trailer

Link til denne traileren

Aliens (1986)

Produsent: Gale Anne Hurd
Regi: James Cameron
Manus: James Cameron
Sjanger: grøsser, sci-fi, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 17 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Sigourney Weaver
Ripley
Carrie Henn
Rebecca Jorden, "Newt"
Michael Biehn
Corporal Hicks
Paul Reiser
Carter J Burke
Lance Henriksen
Bishop
Bill Paxton
Private Hudson
William Hope
Lieutenant Gorman
Jenette Goldstein
Private Vasquez
Al Matthews
Sergeant Apone
Mark Rolston
Private Drake
Vis alle roller
Andy Garcia
Andy Garcia
Claire Danes
Claire Danes
André Pollack
André Pollack
Ann Miller
Ann Miller
Lee H. Katzin
Lee H. Katzin
Lelio Luttazzi
Lelio Luttazzi
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid