Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Monsters vs. Aliens

Monstrene som holdes i skjul må hjelpe til når aliens truer med å overta verden.

Hele saken (717 ord)

Fast & Furious

Fast & Furious er tilbake med den orginale besetningen med Vin Diesel og Michelle Rodriguez.

Hele saken (1002 ord)

Lett på tråden

Romantisk, engelsk-amerikansk komedie, fra Stephan Elliott, regissøren av Pricilla - ørkendronningen

Hele saken (110 ord)

Håkon Bleken, maler

Dokumentarfilm om kunstneren Håkon Bleken

Hele saken (48 ord)

Briller

Dette er virkeligheten. Sett gjennom andre briller.

Hele saken (173 ord)

Hemmelig allianse (1997)

Originaltittel: The Shadow Conspiracy

Som en av presidentens rådgivere, er Bobby en maktfaktor i Washington DC. Mot sin vilje blir han innblandet i et komplott mot regeringen når hans gamle lærer forteller at en forræder finnes innenfor veggene i Det Hvite Hus. Men før han rekker å finne ut hvem som truer regjeringen, oppdager Bobby at han er i livsfare. Sterke krefter vil gjøre alt for å forhindre at han får rede på mer eller kan fortelle det lille han vet.

Omtale

De møttes i hemmelighet og formet en allianse. En trussel mot den amerikanske presidenten. En mann har tolv timer på å splitte den hemmelige alliansen.

(Filmtilsynet)


Hva sa pressen?

Actionfilm om forræderi i det hvite hus som kan true presidenten. "Her kommer kalblodig skyting, nedplaffing av mengder av uskyldige, jaging og løping for livet foran alt. Intrigen betyr tydeligvis ikke mye, den er nærmest bare der for at noen skal kunne være ute efter noen av en eller annen grunn, og er dessuten usannsynlig inntil det totalt uinteressante."(E.B. Aft.) "Stor var derfor min lettelse da det hele viste seg å være en helt akseptabel, ja faktisk ganske skaplig "klipp til forfølgelsen!"-thriller." (H.K. Arb.) "For å sammenligne: Å se verdens beste sprintere i aksjon en 100 meter eller 200 meter i VM er drivende spennende. Men å se dem løpe samme distanse i drøye halvannen time blir for drøyt." (B.M. VG 2 poeng) "Dialogen er treg, og dampen fra Charlie Sheen og Linda Hamilton tangerer den fra et flatbrød uten smør." (S.V.S. Morgenbl.)

Film & Kino


Verre kan det ikke bli

Martin Sheen spiller presidentens glatte rådgiver, som en dag oppdager at alt ikke er som det skal i maktens indre sirkler. En professor av typen russisk aksent, skjegg og briller rekker akkurat å fortelle Sheen om forferdelighetene før han blir hodeskutt av Den Skumle Agenten (Stephen Lang). Resten av filmen handler om at Sheen løper foran og Den Skumle Agenten løper etter. Etter en stund får Sheen følge av Hamilton. Konspirasjonen er skikkelig pinglete består av Den Skumle Agenten og et par til. Det at Den Skumle Agenten er så pågående og at Hamilton er med, gir et klart inntrykk av at regissør Cosmatos kanskje egentlig helst hadde lyst til å lage en Teminator-film. Det finnes ikke et øyeblikk hvor man føler det minste snev av den paranoiaen en konspirasjonsfilm bør vekke. Denne konspirasjonen ville fått Fox Mulder til å fnise. Hvem som står bak gjetter du av rollelisten. Filmen er klinisk fri for originalitet, hvis man ikke synes at fjernstyrt lekehelikopter med påmontert maskinkanon er nyskapende. Når slemme og late filmkritikere kommer til helvete må de se filmer som dette om og om igjen til evig tid.

Atle H. Boysen Karakter 1

FilmMagasinet Nr.6 1997


Som en av presidentens rådgivere er Bobby (Charlie Sheen) en maktfaktor i Washington DC. Mot sin vilje blir han innblandet i et komplott mot regjeringen når hans gamle lærer forteller at en forræder finnes innenfor veggene i Det Hvite Hus. Men før han rekker å finne ut hvem som truer regjeringen, oppdager Bobby at sterke krefter vil gjøre alt for å forhindre at han får rede på mer eller kan fortelle det lille han vet og at han selv også er i livsfare. I hovedrollene møter vi også Donald Sutherland og Linda Hamilton.

(Release nr. 3 - 1997)


Bobby Bishop er rådgiver for den amerikanske presidenten, og dermed en maktfaktor i Washington DC. Mot sin vilje blir han innblandet i et komplott mot regjeringen når hans gamle lærer forteller at det finnes en forræder innenfor veggene i Det Hvite Hus. Men før han rekker å finne ut hvem som truer regjeringen, oppdager Bobby at sterke krefter vil gjøre alt for å forhindre at han får rede på mer, eller kan fortelle det lille han vet, og at han selv også er i livsfare.

TVN 2003


Som en av presidentens rådgivere, er Bobby en maktfaktor i Washington DC. En dag støter han på sin gamle venn, professor Pochenko, på gaten. Pochenko forteller Bishop om et komplott mot presidenten. Det er en forræder innenfor veggene i Det hvite hus, men før Pochenko får sagt hvem forræderen er, blir han drept av en snikskytter. Bishop er nå den eneste som vet om komplottet, noe som gjør ham til en målskive selv. Nå må Bishop holde seg i live, og advare presidenten mot komplottet, men det skal vise seg å bli lettere sagt enn gjort, spesielt siden han ikke aner hvem av kollegene sine som er med på komplottet…

Viasat 2007

Alle bilder av Hemmelig allianse

Hemmelig allianse (1997)

Produsent: Terry Collis
Regi: George Pan Cosmatos
Manus: Adi Hasak
Sjanger: thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 43 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Charlie Sheen
Bobby Bishop
Donald Sutherland
Conrad
Linda Hamilton
Amanda Givens
Stephen Lang
The Agent
Ben Gazzara
Vice President Saxon
Nicholas Turturro
Grasso
Sam Waterston
President
Henry Strozier
Murphy
Charles Cioffi
Gen. Blackburn
Stanley Anderson
Attorney General Toyanbee
Vis alle roller
Mike Newell
Mike Newell
Dianne Wiest
Dianne Wiest
Joseph McGrath
Joseph McGrath
Ken Howard
Ken Howard
Lola Braccini
Lola Braccini
Louis Wolheim
Louis Wolheim
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid