Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Men in Black (1997)

Originaltittel: Men in Black

Det eksisterer en superhemmelig organisasjon et sted på kloden: "MIB" - deres jobb er å rapportere, undersøke, holde orden på, og, dersom det er nødvendig, eliminere utenomjordiske vesener som bor på vår egen planet (forkledd som mennesker). UFO-vitner er ofte rystet etter møter med disse superagentene, som er ganske enkelt kjent som Men in Black. To av de svartkledde agentene heter Kay og Jay, og det er disse to som finner ut at en intergalaktisk terrorist har annkommet jorden for å myrde to ambassadører fra to stridende solsystem. Kay og Jay må trå til for å forhindre at dette skjer, før det får fatale konsekvenser for Moder Jord!

Omtale

En science fiction-komedie basert på tegneserie. Det er nåtid. Troen på utenomjordisk liv er fortsatt begrenset til en gruppe professorer og science fiction-fanatikere. Men som sagaen alltid sier..."ingenting er det det ser ut til å være". I over 30 år har en topp hemmelig organisasjon - The Men In Black (MIB) - forfulgt fiendtlig aktivitet fra verdensrommet på vår jord. MIB ledes av veteranen K, og fungerer som et immigrasjonskontor for universets besøkende, og deres oppgave er å ha kontroll med "innvandrerne". Ulovlig innvandring fører umiddelbart til utvisning og forsendelse til hjemplaneten. Alle innvandrere som medler seg for MIB, må iføre seg menneskelig forkledning, slik at jordas befolkning ikke merker besøkende. MIB har klart oppgaven sin, og det synes å være fred i universet. Men... Dette skal være en av sommerens forutsette kassasuksesser, med en handling som har et klart skjevt blikk på innvandringsproblematikk. Barry Sonnenfeld har levert fantasifilm tidligere, som f.eks. to utgaver av Familien Addams.

(Film & Kino)


Hva sa pressen?

Eventyr-komedie om anonyme romvesener på jorden som holdes under kontroll av menn i sort. "De fleste romskapninger som har havnet på feil klode, søker tilhold midt på Manhattan. Sånn er det visst bare." (E.B. Aft.) "Årsaken er et altetende, slafsende superudyr som nylig har landet. Han jakter på en minigalakse som holdes skjult her på jorden, en planet vi mennesker naivt tror er forholdsvis fredelig." (A.S. VG 6 poeng) "- og før du kan si "kult-film" foretar intrigen en dobbelt salto ut i det glade intergalaktiske vanvidd eller, om man vil, den pureste pop-surrealismen." (H.K. Arb.) "Og fet lyd og strålende skrekkfilm-musikk bidrar til at dette kan bli sommerens skrekkfest på kino." (B.B. Dagbl. 5 poeng)

Film & Kino


Kanskje ikke en klassiker av høyt kaliber, men fortsatt en film som er verdt et kjøp. Denne søtsvarte komedien gjør eminent bruk av hovedrolleinnehaverne (Smith & Jones) som lysskye agenter på jakt etter illegale innvandrere fra fjerne planeter. Den er frodig i sin effektbruk og humor og tåler faktisk å bli sett et par ganger. Det er mye tilleggsmateriale, og det er jo fint, i hvert fall når man leser om det på boksen.

Men som så ofte er mesteparten materials som er produsert i forbindelse med markedsføringen av filmen og dermed er mer opptatt av å selge enn å opplyse. The Metamorphosis of M.I.B. er en kort og høyst ordinær «making of»-produksjon med noen få høydepunkter. Ellers er det trailers, ekstrascener, effektanalyser og Will Smith-entusiaster kan glede seg over to musikkvideoer. En absolutt kjøpeverdig utgivelse som dessverre er noe irriterende i sine forsøk på å overbevise oss om at den er så spesiell (utgis i collector's og limited edition).

5 poeng (DVD) Atle H. Boysen

FilmMagasinet Nr. 7 2000


Endelig er sensommerens store farsott, både når det gjelder film og musikk klar for det norske videomarkedet. "Men In Black" (MiB) vil helt sikker være med å konkurrere om prisen "Årets film", iallefall når det gjelder inntjening. Men filmen er også innholdsmessig verd å merke seg, og fikk meget brukbare kritikker etter kinopremieren, spesielt for fantastisk digitalteknikk samt for avansert effektmakeri og datamanipulering. Det snakkes forøvrig allerede om en oppfølger til filmen.

"Men in Black" (MiB) er navnet på en superhemmelig organisasjon som fungerer som et slags overvåkings- og fremmedpoliti. Bakgrunnen av opprettelsen av MiB er at ulike romvesener har inntatt jorden. De aller verste av disse truer nå hele menneskeheten. Det er da MiB rykker ut, med utstyr og våpen som skal til for å likvidere monstrene og redde menneskeheten. De er således 90-årenes Ghostbusters. I hovedrollene finner vi Tommy Lee Jones og Will Smith.

Release Nr. 4 1997


At det finnes liv på andre planeter blir til det fulle bekreftet i denne filmen. Men in Black er et superhemmelig overvåkingsorgan som holder oversikt over og kontrollerer intergalaktiske innvandrere av ymse valører. Skapningene fra andre planeter blir iført menneskekostyme for at jordens vanlige borgere ikke skal vite hva som foregår, og alt fungerer fint inntil et vesen av den vrange sorten gjør sin entre på vår lille klode. Agentene Kay (Tommy Lee Jones) og Jay (Will Smith) må forhindre kupp og mord på to ambassadører fra andre planeter, og får virkelig noe å bryne seg på i kampen mot den intergalaktiske superterroristen Edgar (Vincent D´Onofrio).

TV3 2000


Dette er ikke en film om superhelter. Dette er en film om eventyrene til to hardtarbeidende agenter, som har oppdraget med å holde styr på den utenomjordiske befolkningen i USA. Tommy Lee Jones har aldri vært mer alvorlig enn i denne filmen hvor han spiller K, veteranen i sort dress og sort slips. K får en ny partner, nemlig J - spilt av Will Smith. Ikke før er J på plass i den sorte dressen, så lander en UFO et sted på landsbygda. Samtidig kommer det trusler fra noen av jordens allierte - universet er stjålet, og blir det ikke levert tilbake, betyr det krig. Nå er det opp til J og K å finne igjen universet og uskadeliggjøre det uønskede romvesenet som kom i UFOen.

Viasat 2007

Alle bilder av Men in Black

Men in Black (1997)

Produsent: Walter F. Parkes
Regi: Barry Sonnenfeld
Manus: Ed Solomon
Sjanger: komedie, sci-fi
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 38 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 6

Rollebesetning

Tommy Lee Jones
K
Will Smith
J
Linda Fiorentino
Laurel
Vincent D'Onofrio
Edgar
Rip Torn
Zed
Tony Shalhoub
Jeebs
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood