Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Sophie Scholls siste dager (2005)

Basert på en sann historie om den tyske studenten Sophie Scholl, som jobbet for å fremskynde det tredje rikets undergang.

Hele saken (773 ord)

En shopoholikers bekjennelser

Rebecca Bloomwood er en livsglad jente som er veldig god til å shoppe - litt for god kanskje.

Hele saken (1068 ord)

Yatzy

Yatzy er en norsk ungdomsfilm om å være 15 år og tåle alt - unntatt seg selv.

Hele saken (437 ord)

Che - Argentineren

Første filmen av to frittstående deler om Che Guevara. Premieredato: 20.03.09

Hele saken (159 ord)

Sannhetsjegeren - Historien om Tore Sandberg og Fritz Moen (2009)

Dokumentar om av justismordet av Fritz Moen og medias forhåndsdømming av saken.

Hele saken (2134 ord)

From Dusk Till Dawn (1996)

Originaltittel: From Dusk Till Dawn

De to desperadoene Seth og Richard Gecko er et svært så uvanlig par. De to er brødre, og har drept folk for fote i sin svært forbryterske karriere. Richard er en lystmorder som får kick av å drepe, mens Seth er mer menneskelig - men knallhard dersom dette er nødvendig. På vill flukt fra loven "kaprer" de to en bobil og familien som bor i den for å komme seg over grensen til Mexico hvor de skal møte en av sine kumpaner neste morgen. På "The Titty Twister" bar skjer det virkelig ting, og de to desperadoene og gislene deres faller til ro. Det skal nemlig ikke gå mange minuttene før de skjønner at noe er galt. Fryktelig galt! Den mørke baren er nemlig tilholdssted for en gruppe vampyrer! Spørsmålet er ikke lenger om de vil komme til å nyte godt av ransutbyttet sitt, men om de i det hele tatt vil overleve natten som faller på!

Omtale

Rodriguez og Tarantino i tospann - det må bli bloddryppende saker. Men ikke alt som er rødt og renner i From Dusk Till Dawn er forårsaket av skytevåpen. Filmen skifter midtveis karakter fra "lovløs-duo-på-flukt"-komedie til hemningsløs splatter med basis i mexikansk vampyrmytologi. Herfra og ut er manuset mindre typisk Tarantino, med desto større spillerom for special effects-avdelingen. Rodriguez' talentfulle regi kan trygt kalles offensiv - til forlystelse for noen av oss, og til vemmelse for andre. Castingen er superb over hele linja. TV-skuespilleren George Clooney gjør en råtøff hovedrolle, og han matches fornøyelig av Quentin Tarantino, Harvey Keitel, Juliette Lewis og Salma Hayek. From Dusk Till Dawn er importert til Norge.

Film & Kino


Robert Rodriguez og Quentin Tarantino slo sine ikke ubetydelige pjalter sammen for å lage vampyr/action/komifilm. Alt de kom opp med var en av årets dårligste filmer, From Dusk till Dawn.

Av Erlend Eskeland Berlin (FilmMagasinet):

Robert Rodriguez viser seg heldigvis å være en langt hyggeligere og smartere fyr enn From Dusk till Dawn (se anmeldelse/slakt i FM 3-96) kunne tyde på. Vi traff ham og Salma Hayek på Berlin-festivalen i år. Hayek var også mer oppegående enn rollene hun har fått av sin venn Rodriguez. Den eneste grunnen til at dette intervjuet ikke blir mer fiendtligsinnet enn dette, er at de to er pokker så sjarmerende. På pressekonferansen snakket Robert som en foss, bare avbrutt av latterbrøl fra salen - og spydige bemerkninger om hans gjerrighet fra Salma.

Rodriguez' ordflom ble ikke mindre når vi fikk ham på tomannshånd, han begynte å snakke før vi fikk stilt så mye som et spørsmål: - Det er så travelt her at jeg ikke har fått sett noe av Berlin. Jeg måtte sende ut en kamerat med video som jeg kan se etterpå. Huff, det er meg på ferie. Det kan nesten se ut som Quentin Tarantino har regissert deler av filmen, som han også har skrevet.

Var det vanskelig å instruere en annen regissør? - Quentin har alltid vært skuespiller. Han er profesjonell, og jeg behandlet ham ikke annerledes enn de andre. Han føler jo sterkt for manusene sine, fordi han håpet at han skulle regissere dem. Jeg forstår at det er lett å tro at han skulle prøve å regissere. Det gjorde han ikke. Dette manuset skrev han for at noen andre skulle gjøre det.

Men han gjorde endringer i manus når det ble klart at du skulle regissere, gjorde han ikke? - Jo, han forandret omtrent ti prosent. Det var bare for endelig å bli betalt. Dusk... var det første han skrev, og han fikk derfor bare knapper og glansbilder. Fordi han polerte litt nå, kunne han få ut en anstendig lønn for det.

Du er ikke redd for å støte noen med denne filmen? - Nei. I Hollywood har alt blitt så dyrt at de er nødt til å lage filmer som alle må gå på, som The Flintstones. Når du kommer ut fra den tenker du `tja, det var kanskje moro', men den er ikke særlig minneverdig. Budsjettet på From Dusk Till Dawn er så lavt at vi ikke må ha hele kloden på kino. Jeg vil heller ha et lite, entusiastisk publikum enn at hele verden sier `tja, ålreit' om filmen min. Dette er jo også en sånn film som du enten elsker eller hater. De fleste hater den vel. -

Neste film blir Zorro. Spielberg produserer, og Antonio Banderas skal spille tittelrollen. Det er for øvrig første gang en latinsk skuespiller får den rollen. Antonio er som skapt for rollen - nei, forresten han er Zorro. Han trenger ikke spille i det hele tatt. Jeg kan lage dokumentarfilm, så god er han. I utgangspunktet låter det rimelig. Banderas blir sikkert en fin Zorro, og for egen regning kan vi føye til at Rodriguez er mannen som bør regissere den.

Det eneste spørsmålet som gjenstår da, er hvorfor Rodriguez kaster bort talentet sitt på sånt møl som From Dusk till Dawn. Det er vi for høflige til å stille, og venter i steden i spenning.


Bortkastet blodsøl

Det er nesten litt ubehagelig å skulle anmelde denne filmen seriøst, men både Rodriguez' og Tarantinos (manusforfatter & skuespiller) mange fans (inklusive denne anmelderen) fortjener å bli tatt alvorlig. Idolene gir tilsynelatende jamt faen, og det med ett fett, arrogant flir. From Dusk till Dawn er ikke én film, men to; begge av den typen der de medvirkende åpenbart har hatt det veldig moro, uten at det på noen som helst måte smitter over i kinosalen. To brødre - Clooney og Tarantino - er på flukt fra loven. De myrder og voldtar, mens de slenger kvikke replikker. Underveis til Mexico tar de pastor Harvey Keitel og hans to barn som gisler. Så langt, sånn passe bra gale-psykopater-på-flukt-film. Vel fremme i Mexico tar de inn på bordellet `Titty Twister' og det er her det tar helt av. Ikke bare er det spekulativt og ekkelt, men historien, som den utvikler seg er en hån mot relativt oppegående mennesker som har beundret håndverket i respektive Desperado og Pulp Fiction. For Titty Twister er et vampyrreir! Midt ute i ørkenen ligger det altså et bordell, der de halvnakne kvinnfolkene spiser menn så blodet spruter... Jeg vet ikke om dette er en `allegori' eller noe annet artsy-fartsy - men sex&blodorgien er så infantil og skadefro at jeg faktisk ble litt kvalm. Og jeg liker splatterfilmer! Riktig nok er dette makkverket gravd fram fra Tarantinos `ungdomsproduksjon', og jeg kan tilgi en smule ungdommelig overmot, men spørsmålet er om ikke de to nå må tøyle talentet litt strammere, sånn at følelsen av å bli flirt opp i trynet blir mindre påtrengende... At filmen i det hele tatt får kinopremiere forundrer meg. Hvis ikke dette er et eksempel på `rett-i-video-hylla' så har jeg aldri sett det. Kunne vi ikke heller få en skikkelig italiensk splatter, laget av noen med en smule respekt for sjangeren i stedet?

FilmMagasinet nr. 4 - 1996


Hva sa pressen?

Ironisk voldsfilm om to brødre som er på flukt fra politiet med to gisler. "Det som lå an til å bli et tett og godt gisseldrama, blir en splatterfilm av det kjedelige slaget." (E.W.A. Dagbl. 1 poeng.) "Det er blod og det er blod i filmens besnærende bverden, og From Dusk.. byr på opp til flere artige varianter." E.M.S. VG 3 poeng.)

Film & Kino


Lillebror (Tarantino) er den hjerteløse psykopaten, mens storebror (Clooney) har et hjerte - riktig nok av sten. På flukt mot grensen til Mexico myrder de uhemmet efter innfallsmetoden og med stor oppfinnsomhet. Efter å ha kvittet seg med det lemlestede liket av sitt første gissel, trenger de et nytt. En frafallen prest (Keitel) og hans to barn må bli med de slemme brødrene.

Målet for ferden er nattklubben Titty Twister - den drives av blodtørstige vampyrkvinner. Det er varmt i Mexico og luddervampyrene har ikke mye tøy på. Først stripper de, så biter de hodene av gjestene sine. Men våre venner er ikke tapt bak en vogn. De spikker bordben og gjennomborer et utall runde kvinnebryster både forfra og bakfra!

- Dette er en film du enten hater eller elsker, sier Robert Rodriguez åpenhjertig om filmen sin. Det har han helt rett i.

På kino


Blodig alvor

To brødre (Quentin Tarantino og George Clooney) er på flukt fra loven. De myrder og voldtar uten samvittighet, gjerne samtidig som de spøker og slenger om seg med kvikke replikker. Underveis til et tilfluktssted i Mexico tar de pastor Fuller (Harvey Keitel) og hans to barn som gisler. Vel fremme byr baren "Titty Twister" på de helt store og blodige overraskelsene. De beryktede brødrene Gecko er blant Amerikas farligste forbrytere. Lillebror Richard er en hjerteløs psykopat, mens storebror Seth har et hjerte av sten. Etter en kriminell turné gjennom sørvest-statene svinner deres håp om å overleve i hjemlandet.

Tilbud om tilflukt

Brødrene har både Texas-politiet og FBI i hælene og må rømme landet. Til alt hell inviterer den mystiske Carlos (Cheech Marin) dem til et tilfluktssted for forbrytere rett over den mexikanske grensen. Alt han vil ha til gjengjeld er en andel av deres forbryterfangst. Brødrene bestemmer seg for å slå til, og avtaler å møte Carlos i Mexico neste morgen. På flukt mot grensen myrder de uhemmet, oppfinnsomt og etter innfallsmetoden.

Tar gisler Etter å ha kvittet seg med det lemlestede liket av sitt første gissel trenger de nye. Den frafalne presten Jacob Fuller, hans sårbare tenåringsdatter Kate (Juliette Lewis) og hennes yngre bror Scott (Ernest Liu) passer perfekt. En prestefamilie vil ikke vekke mistanke hos grensepolitiet. De løgnaktige brødrene lover å slippe dem fri med det samme de har krysset grensen.

"Titty Twister" Møtet med Carlos skal finne sted på "Titty Twister", en bar med det mest tøylesløse klientell Gecko-brødrene noensinne har opplevd. Stedet holder åpent fra skumringstimen og helt til daggry. Brødrene, med Fuller-familien på slep, slår seg ned for å vente på soloppgang - og Carlos. Mens de venter blir barens gjester og ansatte stadig skumlere, og Gecko-brødrene får seg en svært ubehagelig overraskelse.

TV2 2000


To brødre er på flukt fra loven. De beryktede Gecko-brødrene er blant Amerikas farligste forbrytere. Lillebror Richard er en hjerteløs psykopat, mens storebror Seth har et hjerte av sten. Etter en kriminell turné gjennom sørvest-statene svinner deres håp om å overleve i hjemlandet. Underveis til et tilfluktssted i Mexico tar de pastor Fuller og hans to barn som gisler. Vel fremme byr baren "Titty Twister" på de helt store og blodige overraskelsene.

TVN 2004


To av Amerikas farligste kriminelle er på rømmen. De notoriske Gecko-brødrene gjør sitt beste for å slippe unna lovens lange arm etter en rekke voldshandlinger langs grensen til Mexico. Den mystiske Carlos tilbyr dem et fristed i Mexico hvor det amerikanske politiet ikke kan fakke dem, men først må de komme seg dit. Brødrene kidnapper en hel familie med en bobil og tvinger dem over grensen. De lover familien å slippe dem fri så snart de møter sin kontaktperson på det avtalte møtestedet. Det avtalte møtestedet er Titty Twister, den villeste baren sør for Rio Grande. Det lover til å bli en bra kveld. Gruppen kan endelig slappe av mens de venter på at Carlos skal komme ved soloppgang. Det ingen av dem vet er at de som arbeider i baren har en vampyrsk blodsmak i munnen.

Viasat 2007

Alle bilder av From Dusk Till Dawn

Trailer

Link til denne traileren

From Dusk Till Dawn (1996)

Produsent: Gianni Nunnari
Regi: Robert Rodriguez
Manus: Quentin Tarantino
Sjanger: action, komedie, skrekk
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 49 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 1
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Harvey Keitel
Jacob Fuller
George Clooney
Seth Gecko
Quentin Tarantino
Richard Gecko
Juliette Lewis
Kate Fuller
Cheech Marin
Grensevakt/Chet Pussy/Carlos
Fred Williamson
Frost
Salma Hayek
Santanico Pandemonium
Marc Lawrence
Old Timer
Michael Parks
Texas Ranger Earl McGraw
Kelly Preston
Nyhetsreporter Kelly Houge
Vis alle roller
Renny Harlin
Renny Harlin
Jimmy Baio
Jimmy Baio
Joe E. Ross
Joe E. Ross
John Gregson
John Gregson
John Woolf
John Woolf
Jost Vacano
Jost Vacano
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid