Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

American Gangster (2007)
22:35 - Viasat 4
En handlevogn til begjær (1999)
22:45 - SVT2
The Pentagon Papers (2003)
00:25 - TV2 Zebra
Uten frykt (1993)
01:25 - TV3
Peaceful Warrior (2006)
03:25 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 7. oktober

Andy Devine
Judy Landers
June Allyson
Kati Berek
Kirsti Sparboe
Laura Adani
Leonid Gorovets
Maria Krahn

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Maskeblomstfamilien
Norsk film
Av: Montecristo, 6. oktober 07:30

Buried - Intervjuer
Videoklipp
Av: Montecristo, 4. oktober 19:24

Buried
Film generelt
Av: Montecristo, 4. oktober 07:36

Legenden om Vaktuglene
Film generelt
Av: Montecristo, 30. september 06:57

Scott Pilgrim
Film generelt
Av: Montecristo, 28. september 16:07

Billy Madison (1995)

Originaltittel: Billy Madison

Produsent: Robert Simonds
Regi: Tamra Davis
Manus: Adam Sandler
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 36 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Adam Sandler
Billy Madison
Bradley Whitford
Eric Gordon
Bridgette Wilson
Veronica Vaughn
Steve Buscemi
Danny McGrath
Chris Farley
O'Doyle - buss-sjåføren
Norm Macdonald
Frank
Darren McGavin
Bryan Madison
Josh Mostel
Uspesifisert rolle

Den late milliardærsønnen Billy har sett på hele livet som en eneste lang fest helt til faren hans sier stopp. Dersom sønnen ikke skjerper seg (og det fort!) kommer han til å gi bort hele familieformuen til en ufordragelig tørrpinne. Dermed må Billy sette seg på skolebenken igjen. Iløpet av 2 uker må han gå gjennom hele barneskolepensumet, og det er jo som kjent ganske mye - spesielt for en kar som Billy, som har gitt beng i alt som heter skolegang!

Omtale

Dette er en komedie som i USA vil bli betraktet som en "spin-off" fra det kjente underholdningsprogrammet Saturday Night Live. Det er nemlig her hovedrolleinnehaver Adam Sandler alias Billy Madison ble kjendis. For oss her hjemme, derimot, er han relativt ukjent. Adam har forøvrig også utarbeidet deler av dreieboken til filmen selv så det er en allsidig fyr vi snakker om.

Storyen er ingen bombe: Den late milliardærsønnen Billy har sett på hele livet som en eneste lang fest helt til faren hans sier stopp. Dersom sønnen ikke skjerper seg (og det fort!) kommer han til å gi bort hele familieformuen til en ufordragelig tørrpinne. Dermed må Billy sette seg på skolebenken igjen. Iløpet av 2 uker må han gå gjennom hele barneskolepensumet, og det er jo som kjent ganske mye - spesielt for en kar som Billy, som har gitt beng i alt som heter skolegang!

Et annet mer kjent ansikt for oss nordmenn er nok læreren til Billy, alias Bridgette Wilson. Hun ble "miss tenåring USA" for et par år siden, og er forøvrig kjent for USAs vakreste smil. Her hjemme har vi sett henne som den tøffe datteren til selveste Arnold Scwarzenegger i "Den siste action helten" og i actionfilmen "Mortal Kombat".

Billy Madison er ikke noe revolusjonerende nytt og spennende, men til tider hysterisk morsomt, dersom du likte Deltagjengen! (SG)

Filmspesialisten

(FSP 7)


Her har vi en etterlevning fra fjorårets Idioter-På-Film-Bølge, med Saturday Nigh Live jyplingen Adam Sandler i sin første filmrolle og for de som ikke kjenner til hans fjollete oppførsel fra nevnte TV-show vil dette være en merkelig affære. Handlingen; en imbesil millionær arving inngår et veddemål med sin far om hvorvidt han kan klare avgangseksamen på ungdomsskolen i løpet av seks uker. De første minuttene av denne idiotiske komedien er såpass pinlige at dette ville vætt en selvskreven kalkun, men et eller annet sted på veien ble i det minste denne anmelderen sjarmert av den surrealistiske usakligheten som råder her. Hvorvidt du hater eller elsker filmen kommer ellers helt an på dagsformen - og hvor lav IQ-en din er...

Terningkast 3 ESR

FilmMagasinet nr. 2 - 1996


Billy Madison er en umoden latsabb som verken har utdannelse eller jobb. 27-åringen lever i sus og dus, på farens regning. Men nok er nok. Nå krever faren at Billy setter seg på skolebenken for å vise at han er smart nok til å ta over familiens firma.

Viasat 2008


Billy Madison is the 27 year-old son of Bryan Madison, a very rich man who has made his living in the hotel industry. Billy stands to inherit his father's empire but only if he can make it through all 12 grades, 2 weeks per grade, to prove that he has what it takes to run the family business.

Universal


Wealthy slacker Billy (Sandler) must prove to Dad he is capable of running the family hotel business by undertaking the obvious challenge of repeating grades 1-12 in six months. Ponder a few bodily function gags, and you'll have exhausted the humor in this lame attempt at creating a feature-length movie out of what would barely pass as a Saturday Night Live sketch. For only the most diehard fans of Sandler's silly shtick.

MovieGoods.com

Alle bilder av Billy Madison

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon