Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

TV-oversikt for lørdag 14. februar og søndag. 15 februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen

Hele saken (2194 ord)

TV-oversikt for fredag den 13. februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (1472 ord)

Milk

Oscar-vinner Sean Penn spiller Harvey Milk, i en film av Gus Van Sant (Good Will Hunting).

Hele saken (237 ord)

Man on Wire (2008)

Filmen forteller historien om franskmannen Philippe Petit som gikk på line mellom Twin Towers i New York i 1974.

Hele saken (175 ord)

Apocalypse Now! Redux (2001)

Utvidet og omklipt 2001-versjon av det amerikanske krigsdramaet fra 1979. Sendes 23.40 på TV2 Zebra.

Hele saken (1206 ord)

Et medlem av juryen (1996)

Originaltittel: The Juror

Annie Laird blir innkalt som jurymedlem i en alvorlig sak, hvor en stor mafioso kan bli kastet bak lås og slå. De aller fleste ville kvie seg for en slik oppgave, men ikke Annie. Hun ser det hele som en spennende opplevelse i en ellers trist hverdag. Dette forandrer seg drastisk når den sadistiske Teacher dukker opp. Til å begynne med er han sjarmerende, men ganske snart viser han sitt sanne jeg: Han forteller Annie at han arbeider for mafiabossen som står for retten, og dersom hun ikke stemmer "uskyldig" ved rettsaken - vil han drepe sønnen hennes! Og Annie har ikke noe valg! Men så fort hun har gjort sin "plikt", er Teacher der igjen. Han har nemlig ingen planer om å la Annie slippe unna! Og da kommer spørsmålet: Har Annie noe å stille opp mot den sadistiske, proffesjonelle og meget intelligende leiemorderen?

Omtale

Et kvinnelig jurymedlem blir presset av kriminelle til å vitne mot sin egen overbevisning. De bruker hennes barn som pressmiddel...

(Filmtilsynet)


Jurymøte uten overraskelser

En ung kunstner og alenemor (Moore) blir innkalt til jurytjeneste i en sak mot en mafiaboss. Skurken hyrer en psykopat og drapsmann (Baldwin) for å tvinge henne til å sørge for en frikjennelse. Alenemoren er ikke så påvirkelig som først antatt, og etterhvert lærer hun selv noen knep av morderen, som er zen-buddhist (eller noe annet høytsvevende). I grunnen er dette en spennende idé til en underholdningsfilm. Den er basert på en suksessroman, men den beste personen i boken, en sliten privatdetektiv, er strøket fra filmmanuset. Historien er tålelig original. Til å være en kvinne-i-fare-film, vel og merke. Dem går det jo 13 av på dusinet. Det er egentlig ikke så farlig, for Et medlem av juryen sikter ikke på å være stor kunst. Verre er det at den den virker uimspirert. Jeg får en følelse av at de foran og bak kamera har tenkt "det er en kjip jobb, men noen må gjøre den". Som så ofte før er det dermed på sin plass å si at film er best mellom to permer.

FilmMagasinet nr. 4 - 1996


En alenemor og kunstner-på-si (Moore) blir innkalt til jurytjeneste. Saken er mot en beryktet mafiastørrelse, men Moore påtar seg jobben likevel. Den avgjørelsen skal hun komme til å angre, for den tiltalte leier inn en livsfarlig «ekspert» (Baldwin) for å få juryens beslutning i sin favør.

Den psykopatiske «konsulenten» bruker vekselvis sin umåtelige sjarm og nådeløs vold for å få Moore til å stemme for frifinnelse. Med familie og venner i vektskålen ligger alt an til at Moore må bøye seg for presset. Men finner ut at det holder ikke med hennes egen stemme - juryen må være enstemmig på skurkens side.

Litt uengasjert thriller i sangeren ikke-kødd-med-alenemødre, men slett ikke uten underholdningsverdi. Baldwin er skremmende ekkel.

På kino


Hva sa pressen?

Psykologisk thriller om en enslig mor som blir medlem av juryen mot en mafiaboss og presses til å avsi "ikke skyldig". "Det er en behendig og veloljet thriller med gode vrier etter et godt manus, realisert med ressurser bare Hollywood kan mønstre..." (T.E. Dagbl. 4 poeng.) "Med en effektiv fortellerteknikk drives spenningen fram, samspilllet mellom den tilsynelatende usikre mor (Moore) og den iskaldt beregnende og delvis forførende leiemorder i Alec Baldwins skikkelse er godt." (B.M. VG 5 poeng.)

Film & Kino


Den ung kunstneren og alenemoren Annie Laird (Moore) blir viklet inn i et sykt overlevelsesspill når hun blir innkalt til jurytjeneste i en sak mot en mektig mafiaboss. En frikjennelse er det eneste som kan sikre hennes og sønnens sikkerhet, men skurken i skyggen som trekker i trådene (Baldwin) lar det kanskje ikke ende slik. Han bruker vekselvis sin umåtelige sjarm og nådeløs vold for å få henne til å stemme slik han vil. Med familie og venner i vektskålen er det vanskelig for Annie ikke å bøye seg for presset. Hun må gi opp sin kamp for rettferdighet og isteden kjempe for sitt eget liv.

TV3 1999


Enslig mor mot mafiaen En enslig mor, spilt av Demi Moore blir innkalt som jurymedlem i en rettssak mot mafiaen, og blir nødt til å beskytte seg selv og sin lille sønn mot en psykopatisk gangster i Alec Baldwins skikkelse.

Annie Laird er en hederlig kvinne som gjerne stiller opp for å gjøre sin borgerplikt, men denne gangen er det ikke fritt for at hun angrer. Hun blir nemlig oppsøkt av et mystisk og eksentrisk mafiamedlem, kjent som "Læreren". Han truer med å kidnappe sønnen hennes og skade vennene hennes hvis hun ikke stemmer "ikke skyldig".

Spiller på lag Av redsel for å sette sønnen og vennenes liv i fare, velger hun å spille på lag med Læreren. Men uhedligvis viser han ikke noe tegn på å legge planen på hylla. Han er nemlig blitt personlig interessert i Annie.

Annie på sin side utvikler en plan for å redde sønnen, og siden hun ikke stoler på myndighetene, slutter hun seg til Læreren og mafiaen.

Filmen er basert på en roman av George Dawes Green, og filmmanuset er skrevet av Ted Tally som også skrev manuset til filmen "Nattsvermeren" ("Silence of the Lambs").

NRK1 2006

Alle bilder av Et medlem av juryen

Trailer

Link til denne traileren

Et medlem av juryen (1996)

Produsent: Irwin Winkler
Regi: Brian Gibson
Manus: Ted Tally
Sjanger: thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 56 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Demi Moore
Annie
Alec Baldwin
Teacher
Joseph Gordon-Levitt
Oliver
Anne Heche
Juliet
James Gandolfini
Eddie
Lindsay Crouse
Tallow
Tony Lo Bianco
Louie Boffano
Michael Constantine
Dommer Weitzel
Matt Craven
Boone
Kaj-Erik Eriksen
Kaj-Erik Eriksen
Keene Curtis
Keene Curtis
Kevin McCarthy
Kevin McCarthy
Laszlo Kish
Laszlo Kish
Laurence Trimble
Laurence Trimble
Anne-Cath Vestly
Anne-Cath Vestly
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid