Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Night of the Running Man (1994)

Originaltittel: Night of the Running Man

Ingen synopsis har blitt skrevet enda.

Omtale

En intetanende drosjesjåfør får kloa i 1 million dollar. En psykopatisk leiemorder skal skaffe pengene tilbake. En kvinne med store, velformede bryster er også med. Andrew McCarthy har helskjegg, men ser fremdeles like tåpelig veslevoksen ut som drosjesjåføren. Scott Glenn er Rema 1000-utgaven av filmklisjeen 'gal morder'. Begge disse skuespillerne er åpenbart i ferd med å rykke ned fra B-status til C-status. Filmen er et godt eksempel på at noen ganger er film hverken kunst eller underholdning, kun industri.

Karakter: Lg KK

FilmMagasinet nr. 1 - 1995


En viktig del av en bra thriller er gode skuespillere. Og når både Andrew McCarthy og Scofl Glenn rofter seg sammen er i allefall den biten sikret! Når man legger til en erfaren thrillerregissør som Mark L. Lester (kjent fra "Commando", "Ildbarnet" og "Extreme Justice" (hvor han også regisserte Scott Glenn)) har man alle oddsene på sin side for å lage en god og fartsfylt thriller. Og det har da også "Night of the Running Man" blitt. Den er spennende, velspilt, har en rekke overraskelser på lager - og engasjerer seeren.

Jerry rapper en million daler fra mafia'n, noe de ikke setter særlig pris på. Følgelig får han en hensynsløs leiemorder etter seg, glimrende spilt av Glenn. Er man en skikkelig leiemorder lar man det gå ære i at alle oppdrag skal utføres - selv om oppdragsgiveren avblåser det hele. Eckhardt er en slik mann. Han har en grei måte å ufføre sine oppdrag på. Enten dør offeret, eller så holder han på til han selv blir drept!

Andrew McCarthy huskes for sine roller i "Mannequin", "Year of the Gun" og "St. Elmo's Fire", mens Scott Glenn har gått inn i filmhistorien med velkjente filmer som "De 7 utvalgte", "Apokalypse nå!" og "Flammehav - Backdraft".

Hittil ukjente Janet Gunn gjør en hederlig innsats, så det spørs nok om vi ikke får se mer til denne unge damen i fremtiden! (SG)

Filmspesialisten

(FSP 8)

Night of the Running Man (1994)

Produsent: Mark L. Lester
Regi: Mark L. Lester
Sjanger: action og thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 31 minutter

Kritikk

VG: Terningkast 1

Rollebesetning

Scott Glenn
Uspesifisert rolle
Andrew McCarthy
Uspesifisert rolle
Janet Gunn
Uspesifisert rolle
John Glover
Uspesifisert rolle