Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Indianeren i skapet (1995)

Originaltittel: The Indian in the Cupboard

Omri er en helt vanlig gutt på ni år. I skapet sitt har han en rekke leketøysfigurer, blant dem flere indianere. Derimot har Omri en ganske spesiell evne, for en dag blir nemlig alle de små indianerne i skapet hans lys levende! Og det er ikke fritt for at Omri blir ganske forbauset selv! Nå må nemlig Omri hjelpe Little Bear og alle stammefrendene hans med en vanskelig oppgave! Og dette blir både spennende og flott, en riktig opplevelse som den tøffe gutten ikke vil glemme med det første!

Omtale

En skolegutt åpner en dag døren til skapet hvor han har alle sine plastfigurer av indianere og cowboyer etc. Plutselig blir de levende...

(Filmtilsynet)


DVD-utgivelsen ”Indianeren i skapet” er en rørende fabel om ni år gamle Omri som får liv i sin lille lekeindianer Little Bear. Sammen begir de seg ut på et fantastisk eventyr fylt av undere og spenning. Fremragende familieunderholdning fra Melissa Mathison, manusforfatter til ”E.T., The Extra-Terrestrial”, og regissør Frank Oz.

Paramount


Omri får et gammelt skap i fødselsdagsgave på niårsdagen. Til å begynne med virker gaven rimelig uinteressant, men så finner han ut at når han putter en indianer laget av plast inn i skapet og skrur om nøkkelen, blir indianeren levende! Omri forstår snart at indianeren ikke er en leke, men en virkelig person, og dette skaper problemer... Spesielt når bestevennen tryller frem en vaskeekte cowboy!

TVN 2001


Eventyrlige gaver

Omri får mange gaver til fødselsdagen sin, og noen av dem skal vise seg å være svært så eventyrlige og magiske. Omri får mange gaver på niårsdagen sin, blant annet broens gamle skap og en liten indianerfigur i plast, som bestevennen har laget. I begynnelsen virker gavene rimelig uinteressante og kjedelige, men gavene skal vise seg å være mer magiske enn alle de andre til sammen.

Når Omri putter den vesle indianeren i skapet, blir figuren plutselig levende. Omri forstår snart at indianeren ikke er en alminnelig leke, men en virkelig person. Lettere blir det ikke når bestevennen tryller frem en ekte cowboy..

TV2 2006

Alle bilder av Indianeren i skapet

Indianeren i skapet (1995)

Produsent: Frank Marshall
Regi: Frank Oz
Manus: Melissa Mathison
Sjanger: familiefilm, barnefilm
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 33 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Hal Scardino
Omri
Litefoot
Little Bear
Lindsay Crouse
Jane
Richard Jenkins
Victor
David Keith
Boone
Rishi Bhat
Patrick
Steve Coogan
Tommy
Vincent Kartheiser
Gillon
Nestor Serrano
Læreren
Ryan Olson
Adiel
Vis alle roller
Jesse Bradford
Jesse Bradford
Kylie Minogue
Kylie Minogue
Bruce McDonald
Bruce McDonald
Irwin Winkler
Irwin Winkler
Johannes Meyer
Johannes Meyer
John Karlen
John Karlen