Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Antz (1998)
20:30 - TVN
Dolores Claiborne (1995)
21:00 - FEM
Mission: Impossible 2 (2000)
21:25 - TV4
Ildens herskere (2002)
21:30 - Viasat 4
Den perfekte stormen (2000)
21:30 - TV3
Control (2007)
21:45 - NRK2

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 17. desember

Armin Mueller-Stahl
Wes Studi
Bill Pullman
Eugene Levy
Joan Woodbury
André Hugon
Leo Leipziger
Marilyn Hassett

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Verre enn verst
Film generelt
Av: Montecristo, 17. desember 09:23

Tron: Legecy har premiere i hele Norge utenom Oslo
Videoklipp
Av: Montecristo, 15. desember 23:46

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Hestehviskeren (1998)

Originaltittel: The Horse Whisperer

Denne filmen vises på TV innen 7 dager:

- Søndag 19. Desember 2010 klokken 21:00FEM [Varsle på SMS]

Filmer på TV de nærmeste dagene

Produsent: Robert Redford
Regi: Robert Redford
Manus: Eric Roth
Sjanger: romantikk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 48 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Robert Redford
Tom Booker
Kristin Scott Thomas
Annie MacLean
Sam Neill
Robert MacLean
Dianne Wiest
Diane Booker
Scarlett Johansson
Grace MacLean
Chris Cooper
Frank Booker
Cherry Jones
Liz Hammond
Ty Hillman
Joe Booker
Kate Bosworth
Judith
Austin Schwarz
Twin
Vis alle roller

Når datteren i en velstående New York-familie utsettes for en ulykke, blir ingen ting lenger som før. Med ett er de alle tvunget til å granske sine egne liv og verdier - en smertelig og nyttig erfaring... Den fjorten år gamle Grace blir alvorlig skadet, både fysisk og følelsesmessig etter en rideulykke med sin hest Pilgrim. Graces mor, Annie er overbevist om at datterens og hesten Pilgrims skjebne henger sammen. Hun kontakter en såkalt "hestehvisker" - en som kan behandle mentalt skadede hester. Sammen reiser de til Montana, der Tom Booker, en legendarisk hestehvisker tar hånd om Pilgrim og ikke minst Grace, som gradvis friskner til igjen. Samtidig blusser følelsene opp mellom Annie og Tom, vidunderlige og vanskelige på samme tid...

Omtale

Hva sa pressen?

Romantisk drama om en travel storbykvinne som etter at datteren blir skadet i en hesteulykke reiser ut med dem på landet til en dyreterapeut. "Med sitt nye opus blir Redford med på dagens tårebølge." (P.H. Aft.) "Det er en kløktig, fantastisk fotografert, gjennomarbeidet, og akkurat passe sentimental sjelereise, skreddersydd for alle som leker med lengselen etter et bedre liv." (J.S. VG Terningkast 5) "Intrigen, basert på en eller annen bestselger for frustrerte forstadsfruer, er noe klissent vrøvl om en helgenaktig moderne cowboy (Redford) som både kan 'heale' hester og sårede kvinnesinn." (H.K Dagsav.) "Sant å si er det en tynn suppe, men en pen en." (L.J. VG Terningkast 4)

Film & Kino


En liten jente blir alvorlig såret både fysisk og psykisk etter en rideulykke og hesten likeså. Pikens mor er overbevist om at datterens skjebne er ubønnhørlig linket til hesten. Hun setter alle ressurser inn for å finne en "hestehvisker" - en som har et unikt talent for å kurere hester.

(Filmtilsynet)


I en ulykke mister Grace sin beste venninne. De var begge drevne på hester, og ulykken skjedde da hesten skled i ulendt terreng og krasjet med en lastebil. Det var ingens feil. Grace ble skadet i foten, hestene ble hardt rammet, og venninnen hennes omkom.

Fordi skadene er så omfattende burde hesten, under normale omstendigheter, vært avlivet. Men Grace' mor, Annie, er redd for at Grace - i all sin sorg, skal skli unna og bli borte for dem. Foreldrene, Annie og Robert, har vært gift i alle år, de lever med hverandre fordi det er sånn livet skal være. Etter ulykken, når deres kolliderende syn på hvordan datteren best kan restitueres kommer fram, blir avstanden mellom dem tydeligere. Annie, som er redaktør for et magasin, har lest en artikkel på nettet om en mann som kalles Hestehviskeren. Annies idé er at hvis de kan får Grace' hest normal og vennlig igjen, vil også Grace bli det.

Annie kontakter derfor hestehviskeren, som i utgangspunktet er skeptisk til disse jet-set bymenneskene som ønsker å betale seg unna ansvaret for hesten i en romantisk tro på at mannen kan utrette mirakler. Men mirakler er akkurat det han kommer til å utrette for de to. Landskapet, menneskenes varme og ikke minst Hestehviskeren selv tilbyr spesielt Annie en spennende og kjærkommen kontrast til det livet hun levet utenfor New York.

Haugesund 1998


Innhold: Etter en rideulykke mister Grace ("Scarlet" Johansson) det ene benet. Bestevenninnen døde i ulykken, og hesten Pilgrim ble alvorlig skadet og skremt. Moren hennes (Kristin Scott Thomas) tar Grace og Pilgrim med til den nesten mytiske hestetreneren Tom Booker (Redford) som visstnok skal kunne utføre mirakler med både hester og mennesker.

- Grunn til å glede seg: Redford produserer og regisserer selv (for første gang) i en film som bygger på virkelige hendelser.

- Grunn til å grue seg: For enkelte av oss mistet hester sin magi i 13-14-årsalderen, men enkelte medlemmer av kongehuset vil sikkert kose seg glugg i hjel...

FilmMagasinet nr. 4 - 1998


Etter en rideulykke mister Grace (Scarlett Johansson) det ene benet. Hesten hennes, Pilgrim, blir alvorlig skadet, samt at venninnen omkommer. Moren til Grace (Kristin Scott Thomas) ser at datteren er svært nedbrutt etter hendelsen, men er usikker på hva hun skal gjøre. En dag leser hun en artikkel om den legendariske hestetemmeren Tom Booker (Robert Redford). Han kan visstnok utføre mirakler på både hester og mennesker, og har en mytisk status. Moren til Grace bestemmer seg for å reise med Grace og Pilgrim til Tom i håp om at han skal kunne kurere dem begge.

Viasat


Forholdet mellom hest og menneske Robert Redford har både regi og hovedrollen i denne filmen om en liten jente, Grace MacLean (Scarlett Johansson), som blir alvorlig såret, både fysisk og følelsesmessig etter en rideulykke. Graces mor, Annie (Kristin Scott Thomas), er overbevist om at datterens skjebne er ubønnhørlig knyttet til hesten Pilgrim.

En vinterdag er 14 år gamle Grace og venninnen Judith på ridetur i utkanten av New York. Hestene mister fotfestet på det isete underlaget og sklir ned på en vei hvor både Judith og hesten blir drept av en trailer. Grace og hesten hennes blir også alvorlig skadet. Grace må amputere det høyre benet sitt, og den skremmende opplevelsen gir ikke bare Grace, men også hesten, store traumer.

Moren, Annie, er svært opptatt av at datteren skal bli frisk, og føler sterkt at det er en sammenheng mellom den invalide, bitre datteren og hesten Pilgrims oppførsel. Annie får høre om en hestetrener med en spesiell gave, og hun drar med Grace og Pilgrim til Montana hvor hestehviskeren Tom Booker (Robert Redford) bor på en gård sammen med broren Frank (Chris Cooper), Franks kone Diane (Dianne West) og deres barn.

Toms arbeid med hesten har en oppkvikkende effekt på Grace, som hjemsøkes av skyldfølelse. En dempet romansen mellom Annie og Tom utvikler seg i løpet av sommeren, men så dukker Annies ektemann, Robert (Sam Neill), uventet opp.

Om filmen I følge Robert Redford er ”hestehvisking” et slags forskjønnende uttrykk på en væremåte, et forhold mellom hest og menneske. – Elementene som interesserte meg mest ved denne fortellingen var helbredelse og bevissthet”, sier Robert Redford.

Opprinnelsen til historien begynte med den britiske forfatteren Nicholas Evans. Boken hans "Hestehviskeren" ble utgitt i september 1995, og nådde raskt toppen av New York Times Bestseller-liste. Den lå på listen i totalt 37 uker, er blitt utgitt på 36 språk og har nådd nummer én status i 16 land utenfor USA.

NRK1


After her teenaged daughter Grace (Johansson) is injured in a riding accident, determined mom Annie (Thomas), believeing that the girl's recovery is tied to the horse's, takes child and horse to Montana to seek the help of horse healer Tom (Redford) in the big-screen adaptation of the Nicholas Evans novel. While there, chilly New York editor Annie warms up to Tom and the possibility of love. Like "The Bridges of Madison County," this adaptation removes the overwrought syrupy melodrama of its source novel to concentrate on mature themes like fidelity, trust, and fate. Fine performances by all (although Redford could be seen as a bit self-indulgent at times) and the beautiful Montana backdrop make up for the lack of sustained dramatic impact, which is probably due to the almost three-hour run time and some dramatic changes from the book.

MovieGoods.com

Alle bilder av Hestehviskeren

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon