Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Når du minst venter det.. (2003)

Kan en mann med dragning mot yngre modeller takle moden kjærlighet?

Hele saken (643 ord)

Sophie Scholls siste dager (2005)

Basert på en sann historie om den tyske studenten Sophie Scholl, som jobbet for å fremskynde det tredje rikets undergang.

Hele saken (773 ord)

En shopoholikers bekjennelser

Rebecca Bloomwood er en livsglad jente som er veldig god til å shoppe - litt for god kanskje.

Hele saken (1068 ord)

Yatzy

Yatzy er en norsk ungdomsfilm om å være 15 år og tåle alt - unntatt seg selv.

Hele saken (437 ord)

Che - Argentineren

Første filmen av to frittstående deler om Che Guevara. Premieredato: 20.03.09

Hele saken (159 ord)

Fire rom og trøbbel (1995)

Originaltittel: Four Rooms

Det er nyttårsaften på Mon Singer Hotel, et tidligere glamoriøst Hollywood-hotel, nå møtt av de harde tider. Dette er piccolen Teds første natt på jobben. Først blir han spurt om hjelp fra ei heks på bryllupssuiten. Ting blir bare verre når han leverer is til feil rom og gjør slutt på en krangel på feil tidspunkt. Etter dette, sier han seg villig til å passe sønnen til en gangster på hotelet, mens han er vekk. Senere blir han bedt om å kappe fingeren av en kar. Og dersom du synes dette er sprøtt, er det bare begynnelsen!

Omtale

Bruce Willis er toppnavnet i Quentin Tarantinos del av denne kvartetten, hvor Robert Rodriguez, Allison Anders og Alexandre Rockwell utgjør de tre andre regissørerne. Alt foregår på fire rom i et hotell, som ellers er befolket av Tim Roth, Marisa Tomei, Antonio Banderas, Madonna, Jennifer Beals m.fl.

-


Inntil nylig hadde jeg sagt ja på flekken hvis Tim Roth hadde bestemt seg for å fri til meg! Nå har jeg sett Four Rooms, og ombestemt meg. Mannen har alvorlige karrierevalg-problemer. Dette episodefilm-vrøvlet hadde jeg faktisk gledet meg til å se, for det er sterke navn både på regi- og skuespiller-siden. Dessverre blir det så ulidelig selvdyrkende og "artsy-fartsy" at jeg far vond smak i munnen...

I utgangspunktet er det en god idé med episodefilmer, og da gjerne med en rød tråd som her - Tim Roth som plaget pikkolo. Det kunne blitt bra, hvis det ikke hadde vært for at de fire regissørene har vært mer opptatt av å klappe hverandre på skulderen, og se hvem som klarte fa flest kjente navn til å si ja til å være med på prosjektet... Det er ihvertfall den følelsen undertegnede sitter igjen med.

Quentin Tarantino, som leverer det aller svakeste bidraget, har etter hva ryktebørsen kan fortelle kommet opp i rettighetstvist over manus.

Det forbauser meg ikke, for denne lille plagiatfesten er et drepende uorginalt venstre-håndsarbeide. Robert Rodriguez har fatt med seg Antonio Banderas, som overspiller så hemningsløst at det nesten blir camp, men bare nesten. Damelaget i Allison Anders bidrag er så dårlige i rollene sine, at skamrødmen bredte seg i ansiktet mitt. Det som virkelig overrasker meg er at lesbiske Anders er så voldsomt kvinnefiendtlig... Det eneste som forhindrer meg i å holde tilbake terningen helt og holdent, er Alexandre Rockwells kammerspill, som faktisk har en smule nerve og gode replikker.

Til slutt vil jeg gjerne få be Tim om en ting: slutt å leke komiker! Du er så vanvittig umorsom når du later som om du er jerry Lewis at jeg blir helt på gråten!

FilmMagasinet 5/96

Kathrine Kristiansen


-

Å samle sammen en bunke hete filmskapere for å lage hver sin fjerdedel i en lettbent episode- komedie hørtes sikker ut som en våt drøm for penge-karene pa Miramax. Men her glemte de en liten vesentlighet; at antologier aldri blir bra film! Når det er sagt, fungerer Four Rooms enda dårligere enn antologier flest, for i denne fadesen gar alle medvirkende helt på tomgang. Vel, alle med unntak av Tim Roth, som her torpederer karrieren sin med stor entusiasme. Hans særdeles patetiske plagiering av Jerry Lewis i The Bellboy burde få ham bannlyst på livstid selv i Frankrike. Her er konseptet et hotell med nevnte Roth som pikkolo, og regissørene har fått tildelt hvert sitt rom for å demonstrere sine artistiske begrensninger. Anders hoster opp en verdiløs bagatell om en lesbisk heksering med Madonna i spissen, mens Rockwell følger opp med en like forglemmelig S/M-historie med eks-Flashdanseren Jennifer Beals. Så lysner det hele for en liten stund; Robert Rodriguez er i ferd med å bygge opp en solid karriere pa å fortelle morsomme eventyr basert på syltynne ideer, og Tarantino runder av det hele med en middels morsom egotrip med seg selv i hovedrollen, en historie stjålet fra en Roald Dahl-novelle. Resultatet er en fiasko, som blir desto vanskeligere å svelge med tanke på talentene involvert.

Terningkast 2 Espen Svenningsen Rambøl

FilMagasinet 8/1996


På et hotell forsøker Tim Roth å holde styr på alle de mer eller mindre vanskelige, vanvittige og vemmelige gjestene - uten særlig hell.

Dette er rammen omkring fire novellefilmer, regissert av fire av de mest lovende unge regissørene Hollywood kan by på. I den første fortellingen er en gjeng venninner samlet til en seanse for å påkalle spøkelset til en avdød venninne. Den andre fortellingen handler om syke seksuelle fantasier, den tredje om to små forlatte barn og et lik. Til slutt rundes det hele av med en liten tvist på en eldgammel historie.

Det er hårreisende overspilt over hele linja, og det kan nok virke som om skuespillere og regissører har hatt det veldig moro under veis, men dette er definitivt ikke Oscar-materiale...

På kino

Desember 1996


Hva sa pressen?

Hotellkomedie i fire episoder fra fire "hippe" regissører - med pikkoloen som sammenbindende ledd. "Resultatet er noe hjernesvakt savl som ikke uttrykker annet enn opphavsfolkenes selvspeiling og mangel på selvkritikk" (T.E. Dagbl. 2 poeng.) " - verken Tarantino eller de andre regissørene ser ut til å ha overanstrengt seg i arbeidet med å få sine "verk" til å ligne noe som er verdt å presentere som en helaftens film." (K.A. Klassek.) "Denne orgien av en film forfører neppe knapt folk flest, den frister nok fansen mest." (E.B. Aft.)

Film & Kino


En hotellkomedie med blant annet Antonio Banderas og Madonna på rollelisten. I filmen møter vi en ensom piccolo (Tim Roth) på et hotell. Hans oppgave er å holde styr på hotellets tolv gjester, noe som ganske snart skal vise seg å ikke være så enkelt. «Rå hotellkomedie fra fire flotte filmskapere» skrev Aftenposten.

(Release nr. 1 - 1997)


Hotell i særklasse I "Fire rom og trøbbel" møter vi den ensomme pikkoloen Ted (Tim Roth) på Mon Signor Hotel. Hans oppgave er å holde styr på hotellets tolv gjester, noe som ganske snart skal vise seg å være en svært så utfordrende oppgave. Mon Signor Hotel er fylt av mer eller mindre vanskelige, vanvittige og vemmelige gjester. Dette utgjør rammen for fire fortellinger, regissert av fire av de mest lovende unge regissørene Hollywood kan by på. Bruce Willis er toppnavnet i Quentin Tarantinos fjerdedel av "Fire rom og trøbbel". De tre andre regissørene er Robert Rodriguez, Allison Anders og Alexandre Rockwell. De fire hotellrommene, hvor alle historiene utspinner seg er ellers befolket av gjester i Marisa Tomei, Antonio Banderas, Madonna og Jennifer Beals- skikkelser.

En lang natt

Det er nyttårsaften på Mon Signor Hotel - et tidligere storslått Hollywood-hotell som forlengst har forfalt. I løpet av pikkoloen Teds aller første nattevakt opplever han fire underlige og bisarre episoder. Aller først får Ted i oppgave å bringe is til en venninnegjeng i bryllupssuiten. De er hekser samlet til en seanse for å påkalle spøkelset til en forlengst avdød venninne. Ted leverer imidlertid isen til feil rom, og neste historie er i gang. Ted havner nemlig midt oppi en ekteskapelig krangel hvor syke, seksuelle fantasier er stridens kjerne. Uskyldige Ted blir umiddelbart innlemmet i ekteparets spill - og kommer seg med nød og neppe ut igjen

Senere på natten blir Ted truet til å passe barna til en gangster og hans kone, som gjerne vil tilbringe kvelden ute på byen. De to små forlatte barna og et lik er ingrediensene i den tredje historien. Til slutt rundes nattens viderverdigheter av med en liten vri på en eldgammel historie, for Ted har blitt overtalt til å være dommer i et redselsfullt veddemål.

TV2

Alle bilder av Fire rom og trøbbel

Fire rom og trøbbel (1995)

Produsent: Lawrence Bender
Regi: Quentin Tarantino
Manus: Allison Anders
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 37 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Bruce Willis
Leo
Tim Roth
Ted - piccoloen
Marisa Tomei
Margaret
Antonio Banderas
Far
Tamlyn Tomita
Mor
Madonna
Elspeth
Alicia Witt
Elspets pike
Jennifer Beals
Angela
Ione Skye
Eva
Sammi Davis
Jezebel
Vis alle roller
Renny Harlin
Renny Harlin
Jimmy Baio
Jimmy Baio
Joe E. Ross
Joe E. Ross
John Gregson
John Gregson
John Woolf
John Woolf
Jost Vacano
Jost Vacano
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid