Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 2. april

Linda Hunt
Alec Guinness
Jochen Hick
Karl-Ragnar Gierow
Maria Holst
Are Storstein
Nils Dahlgren
Pamela Reed

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

An Education
Film generelt
Av: Montecristo, 2. april 11:22

I Love You Phillip Morris
Film generelt
Av: Montecristo, 31. mars 08:12

Libanon
Film generelt
Av: Montecristo, 30. mars 07:39

Kick Ass
Film generelt
Av: Montecristo, 29. mars 07:34

Skyggen
Film generelt
Av: Montecristo, 26. mars 07:35

City Hall (1996)

Originaltittel: City Hall

Produsent: Edward R. Pressman
Regi: Harold Becker
Manus: Bo Goldman
Sjanger: thriller, politisk
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 51 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Al Pacino
Borgermester John Pappas
John Cusack
Kevin Calhoun
Bridget Fonda
Marybeth Cogan
Danny Aiello
Frank Anselmo
Martin Landau
Dommer Walter Stern
David Paymer
Abe Goodman
Tony Franciosa
Paul Zapatti
Richard Schiff
Larry Schwartz
Lindsay Duncan
Sydney Pappas
Nestor Serrano
Det. Eddie Santos
Mel Winkler
Det. Holly

Al Pacino er borgermester John Pappas, mannen som styrer New York. Han vet at det å være borgermester er mer enn å kunne smile og kysse småbarn foran kameraer. Her forhandles det om millioner av dollar og tusenvis av arbeidsplasser. Og forhandlingene gjøres ikke på flotte møter, men gjerna på telefonen eller ved en kjapp rådslaging når man møter vedkommende på en opera-forestilling. Når en ung gutt blir skutt av en narkotika-forbryter er dette selvsagt en tragedie, men det brygger opp til politisk storm når det viser seg at skurken egentlig ikke skulle vært på gata i det hele tatt, men burde ha vært sittende på en livstidsdom i fengsel. Jakten på en syndebukk begynner, og her gjelder det å skynde seg, for når skitten først treffer vifta vil alle springe og gjemme seg!

Omtale

En heroisk politimann, en mafiatilknyttet narkolanger og en seks år gammel farget gutt blir brutalt myrdet i New York, og medfører sjokkbølger som trenger dypt inn i byens rådhus der borgermesteren John Pappas og hans nærmeste medarbeidere vikles inn i korrupsjonsskandaler med mulige konspiratoriske følger. Håpet ligger i at mennesker med makt kan skape den store forskjellen, og yte den nødvendige rettferdighet overfor folket. Borgermesteren er selv av den mening at han er folkets støttespiller, men de hendelsene som har utspilt seg er med på å så tvil blant folket. Hans fremste oppgave blir å gjøre forsøk på å gjenopprette tilliten.

City Hall er en politisk thriller som på nytt kombinerer Al Pacino med regissør Harold Becker etter Pacinos come-back i Sea of Love. Filmen har en rekke tungvektere som manusforfattere, som hver for seg svarer for ulike områder; det politiske, det eksistensielle, det brutale og det dramaturgiske.

Film & Kino


Hva sa pressen? Film & Kino

Mafiadrama fra det politiske toppsjiktet i New York. "Vent ikke all verden. City Hall er bare et intelligent melodrama, ikke filmkunst. Men Beckers film er et ærlig og vedkommende stykke arbeid." (H.K. Arb.) "Et stort og utsøkt birolleregister oppveier på sin side nesten for at filmen ikke er blitt den tungvekteren den avslører ambisjoner om å være." (K.A. Klassek.)


Mafiadrama i politikkens toppdivisjon

New Yorks idealistiske borgermester John Pappas får problemer med troverdigheten etter et trippeldrap som sender sjokkbølger helt inn i byens rådhus.

John Pappas (Al Pacino) er den rettskafne borgermesteren i New York, og Kevin Calhoun (John Cusack) er hans minst like hederlige nestkommanderende. Men bildet av en idealistisk og ukorrupt politisk toppledelse har også en mørkere side skal det vise seg.

En politimann og en narkotikalanger med mafiaforbindelser dreper hverandre i en skuddveksling der også en uskyldig seks år gammel svart gutt mister livet. Folk begynner å stille spørsmål om hvorfor politimannen hadde kommet i klammeri med gangsteren.

Borgermesteren og hans medarbeidere takler situasjon godt. Kevin Calhoun vil imidlertid til bunns i saken og finner urovekkende bevis for at hans tilsynelatende ukorrupte sjef ikke helt har klart å unnslippe sin noe mer tvilsomme fortid.

Det skal etter hvert vise seg at den døde narkotikalangeren var nevø av selveste mafiabossen. En toppolitiker fra Brooklyn, som har sin egen agenda, kommer også til å spille en viktig rolle i filmen. Etter hvert avdekkes de hemmelige forbindelseslinjene mellom menn som i utgangspunktet ikke skulle hatt noe med hverandre å gjøre.

Sterke filmnavn "City Hall" er en politisk thriller som på nytt kombinerer Al Pacino med regissør Harold Becker etter Pacinos comeback med "Sea of Love". Maursforfatterne, de tre tungvekterne Bo Goldman, Nicholas Pileggi og Paul Schrader, svarer hver for seg for ulike områder; det eksistensielle, det brutale og det dramaturgiske.

NRK 2000


En heroisk politimann, en mafiatilknyttet narkolanger og en seks år gammel farget gutt blir brutalt myrdet i New York. Det fører sjokkbølger dypt inn i det politiske liv. Borgermesteren John Pappas og hans nærmeste medarbeidere vikles inn i korrupsjonsskandaler og får alvorlige problemer med troverdigheten som følge av trippeldrapet.

TVN 2004


En liten gutt blir skutt under et oppgjør mellom en narkolanger og en politimann i et område i New York hvor de fleste innbyggere er svarte. Byens idealistiske borgemester, John Pappas (spilt av Al Pacino), klarer å forhindre voldelige raseopptøyer. Da borgemesterens trofaste medarbeider, Kevin Calhoun, begynner å se nærmere på det som skjedde, viser det seg at saken er mer komplisert enn først antatt…

Viasat 2008

Alle bilder av City Hall
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon