Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Mission: Impossible (1996)

Originaltittel: Mission: Impossible

Ethan Hunt er hemmelig agent. Når hans kolleger plutselig dør, blir han anklaget for mordene på dem! Plutselig finner han seg på flukt fra regjeringens leiemordere! Han bryter seg inn i CIA´s mest hemmelige hvelv for å forsøke å finne den egentlige og sjokkerende sannheten - for om mulig redde sitt eget liv.

Omtale

Basert på en amerikansk TV-serie fra 60-70-tallet. En tidligere russisk spion selger topp hemmelig informasjon på det svarte markedet. En liste med navn på de ti beste og mest hemmelige agentene i verden. En korrupt agent som driver dobbeltspill. En mystisk våpenhandler. En spionasjeorganisasjon som når som helst fornekter bekjentskapen til agenter som fanges eller drepes. En mann sendes på et oppdrag som synes umulig.

(Pressemateriale UIP)


Basert på en amerikansk TV-serie fra 60-70-tallet. En tidligere russisk spion selger topp hemmelig informansjon på det svarte markedet. En liste med navn på de ti beste og mest hemmelige agentene i verden. En korrupt agent som driver dobbeltspill. En mystisk våpenhandler. En spionasjeorganisasjon som når som helst fornekter bekjentskapen til agenter som fanges eller drepes. En mann sendes på et oppdrag som synes umulig.

Brian De Palma var på 70-tallet best kjent som Hitchcocks største "beundrer" i amerikansk film, etter en fortid som lovende uavhengig filmskaper. De siste årene har han laget store genre-produksjoner som De ubestikkelige, De kalte oss helter og Carlito's Way. Mission: Impossible er den første filmen fra Tom Cruises eget produksjonsinitiativ.

Film & Kino


Allerede i Firmaets mann viste Tom Cruise at han er en djevelsk sprinter. Det er noe han far bruk for her, som den jagede spionen Ethan Hunt. Han imponerer også med en fantastisk balansecvne, og en nesten overnaturlig evne til å beregne styrken på eksplosjoner. I det minste gir dette evenryret inntrykk av at han er i besittelse av disse og mange andre nyttige, fysiske ferdigheter.

Når det gjelder mellommenneskelige forhold er Ethan betydelig mindre begavet. Han har ikke den fjerneste idé om hvem han kan stole på eller hvem som forsøker å lure ham, til tross for at vi tilskuere skjønner det ganske tidlig. Men det er også det eneste som er enkelt å fatte i denne absurd rotete handlingen. Det er nytteløst å forsøke å følge med, og det er i ettertid fullstendig umulig å huske hva som hendte, og hvorfor. Alle reisene hit og dit kunne sikkert vært underholdende om regissør De Palma hadde anstrengt seg for å gjøre karakterene bare litt interessante. Da hadde vi antageligvis engasjert oss i hva som skjer med dem. Som det er, så er det ikke bryet verdt!

På tross av all forvirringen er Mission: Impossible skikkelig iscenesatt. Men det er nok tross alt kjenningsmelodien som er lettest gjenkjennelig fra tv-serien.

På kino


Hva sa pressen?

Actionfilm om spioner, FBI og CIA. "Den noe intrikate handlingen fenger ikke nok til at dette vil gå over i historien som "den store actionfilmen" Men underholdende er det lell.» (B.M. VG 4 po- eng.) "Oppbudet med spesialeffekter overgår langt den man er vant med fra 007s etterretning." (KA. Klassek.)


Ethan Hunt er hemmelig agent. Når hans kolleger plutselig dør, blir han anklaget for mordene på dem! Plutselig finner han seg på flukt fra regjeringens leiemordere! Han bryter seg inn i CIA´s mest hemmelige hvelv for å forsøke å finne den egentlige og sjokkerende sannheten - for om mulig redde sitt eget liv. Subjektiv Vurdering: Jeg har vært skeptisk til Tom Cruise i en slik helte-rolle. På den annen side var jeg også skeptisk til hans rolle i "En vampyrs bekjennelser". Der overrasket han meg voldsomt. Det kan derfor ikke være tvil om at Cruise er en habil tusenkunster som ikke stopper med de rollene han vet han mestrer. Jeg har ikke sett "Mission: Impossible", men det har derimot mange av mine kolleger. Og de er ikke i tvil om hva de mener. Dette er en av årets store actionfilmer! Det er brukt store ressurser på denne filmen, så effektene er det ikke når annet å si om enn: Fantastiske! Derfor skulle det være duket for en stor action-fest for de som liker påkostede Hollywood-filmer!(SG)

Totalvurdering: Dersom du liker James Bond-filmer og kan tenke deg å se Tom Cruise i rollen som topp-agent - i en film hvor det ikke er spart på kronene hva effekter angår, er det liten grunn til at du IKKE skal se denne filmen. Oppmerksomheten denne filmen har fått på norske kinoer og både i nasjonal og internasjonal presse - er dette en film som praktisk talt er obligatorisk for enhver filmelsker.(SG)

Videonett


Veteranagenten Jim Phelps mottar instrukser om å fakke en dobbeltagent i deres egen organisasjon. Dobbeltagenten planlegger å stjele en diskett med navnene til en rekke agenter rundt om i verden. Phelps samler sammen sin gruppe, de legger en plan, og Phelps' protegé Ethan Hunt tildeles en nøkkelrolle. Men noe går galt, og hele gruppen, - med unntak av Ethan, - blir utslettet. Ethan blir beskyldt for å være dobbeltagenten man er på jakt etter. Så han må renvaske seg. Han samler sammen et nytt team bestående av to eks-agenter og Phelps' kone, og de starter kampen for å finne ut hvem den virkelige forræderen i IMF er.

TVN


Tom Cruise spiller Ethan Hunt, hemmelig agent som uskyldig blir anklaget for drapene på sin egen etterretningsgruppe. Ethan Hunt (Tom Cruise) er profesjonell spion, og får i oppdrag å hindre tyveriet av en liste over de viktigste dobbeltagentene i verden. Listen inneholder både kodenavn og agentenes ekte identitet. Oppdraget består ikke bare i å stoppe tyven. Hunt og hans team som også inkluderer Jim Phelps (Jon Voight), Sarah Davies (Kristen Scott-Thomas) og Claire (Emanuelle Bart), får beskjed om å fotografere tyven i aksjon, og forfølge ham til oppdragsgiver.

Brillekamera Av hjelpemidler har teamet alt fra briller med innebygde TV-kamera, skjulte mikrofoner, laptopper og diverse avanserte forkledninger. Biler som eksploderer, skytescener, knivkamper og døde kropper som havner i elven, er bare noen av de dramatiske ingrediensene i denne filmen. Og alt foregår i forbindelse med en konferanse i Praha.

Hitchcock-fan "Mission Impossible" er basert på en amerikansk TV-serie fra 60-70-tallet. Regissør Brian De Palma var på 70-tallet best kjent som Hitchcocks største "beundrer" i amerikansk film, etter en fortid som lovende uavhengig filmskaper. De siste årene har han laget store genre-produksjoner som "De ubestikkelige", "De kalte oss helter" og "Carlito's Way". "Mission: Impossible" er den første filmen fra Tom Cruises eget produksjonsinitiativ.

TV2 2006

Alle bilder av Mission: Impossible

Mission: Impossible (1996)

Produsent: Tom Cruise
Regi: Brian De Palma
Manus: Willard Huyck
Sjanger: action
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 50 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Tom Cruise
Ethan Hunt
Jon Voight
Jim Phelps
Emmanuelle Béart
Claire
Henry Czerny
Kittridge
Jean Reno
Krieger
Ving Rhames
Luther
Kristin Scott Thomas
Sarah Davies
Vanessa Redgrave
Max
Dale Dye
Frank Barnes
Marcel Iures
Golitsyn
Vis alle roller
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood