Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Streetfighter (1994)

Originaltittel: Streetfighter

Sahdaloo City, Sørøst-Asia: Borgerkrigen er inne i sin syvende måned med harde kamper. 20 allierte soldater er drept og 63 allierte hjelpearbeidere holdes som gisler av General M. Bison, som krever 20 millioner dollar - eller gislene blir drept. Oberst William F. Guile har tatt kommandoen over de allierte troppene, og sammen med en gruppe spesialtrente soldater starter han en lynaksjon for å overrumple generalen. Men det helvete han møter i jungelen er slett ikke det han ventet...

Omtale

Premiere: 19. mai 1995 Eldorado, Oslo


Hva sa pressen?

Actionfilm basert på dataspill. "Det hele er regissert og klipt med sikte på at "filmen" i størst mulig grad skal ligne et videospill: Stadig bombardement med de mest primitive audiovisuelle stimuli; robotaktig spill; systematisk rask "staccato" klipping som gir følelsen av hysterisk "zapping" mellom all verdens dårligste tv-kanaler." (H.K. Arb. 1 poeng.) "Typetegningen er ikke til å misforstå. Det blir kamp mellom de gode og de onde krefter, og det er kampen og kampsportfaktene som er viktigst. Slåssing, slåssing, slåssing!"( E.B. Aft.) " - bråkete, masete og blottet for humor." (O.K. Klassek.)

Film & Kino


Streetfighterer basert på dataspillet med samme navn. Det merkes på handlingen, men ikke i så stor grad som i f.eks. Super Mario Bros. Man kjenner sikkert igjen en forskjellige scener fra dataspillet i filmen, og det gjør dette til en kjempeartig opplevelse for de som har vært borte i spillet. Det har ikke undertegnede, men hadde likevel OK utbytte av filmen. Nå skal det igjen sies at van Damme sjelden er med i så dramatiske og innholdsrike filmer. Dette er action, action og atter action! Handlingen er underordnet og har selvfølgelig en drøss med hull, men det er det ingen som bryr seg om så lenge Jean-Claude slår og sparker fra seg.

Raul derimot, er dessverre ikke lenger blant oss. Han døde sent ifjor.Han etterlater en rekke flotte og uforglemmelige perleopptredener som f.eks. den gale sikkerhetssjefen til diktatoren Alfonze i Moon over Parador. Han hadde alltid en forkjærlighet for å spille gal, og det klarer han også meget bra i Streetfighter.

Vesle Kylie Minouge er vi ikke vant til å se i actionfilm, men det funker vel på et vis det også. Her spretter hun rundt i tights og viser frem kroppen sin, og det fungerer greit! Alle actionfilmer må jo ha en god-dame...

Streetfighter er hyperkommersiell. Full fart hele tiden! (SG)

Filmspesialisten

(FSP 8)


Filmen er basert på dataspillet ved samme navn. Van Damme spiller oberst Guile, en kommandør for de allierte nasjoner som leder en uvanlig bande med gatesoldater på en hemmelig misjon for å frigjøre bistandsarbeidere fra den gale krigsherren general M. Bison. Guile og hans offiser Cammy må rekruttere to usannsynlige helter til å bistå i oppgaven, men planen faller nesten i grus når en nyhetsreporter begynner å blande seg.

TV3 1999


Den onde diktatoren Bison (Raul Julia) holder vitenskapsmannen Dr. Dahlsim og hjelpearbeidere fra Allied Nation som fanger for at Dahlsim skal lage den kunstige krigeren Blanka. Oberts Guile (Jean-Claude van Damme) er den frie verdens eneste håp. Han leder en trio som må finne Bisons skjulested og nedkjempe han før det er for sent. Den australske pop-sensasjonen Kylie Minouge spiller Guiles assistent Cammy. Jakten på Bison blir behørig dekket av mediene, og den forvanskes ytterligere når reporteren Chun-Li Zang (Ming Na) blir litt for nærgående. Det viser seg at hun er interessert i mer enn en god historie. Filmen er basert på det populære dataspillet ved samme navn.

Viasat 2004

Alle bilder av Streetfighter

Streetfighter (1994)

Produsent: Edward Pressmann
Regi: Steven E. de Souza
Manus: Steven E. de Souza
Sjanger: action
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 42 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Jean-Claude Van Damme
Colonel William F Guile
Raul Julia
Bison
Wen Ming-Na
Chun-Li
Damian Chapa
Ken
Kylie Minogue
Cammy
Simon Callow
AN official
Roshan Seth
Dhalsim
Wes Studi
Sagat
Byron Mann
Ryu
Grand L. Bush
Balrog
Peter Tuiasosopo
Honda
Jimmy Lydon
Jimmy Lydon
Keir Dullea
Keir Dullea
Anna Proclemer
Anna Proclemer
Lawrence Roman
Lawrence Roman
Louis Daquin
Louis Daquin
Louise Campbell
Louise Campbell