Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Fuck the World (1994)

Originaltittel: F.T.W.

Ingen synopsis har blitt skrevet enda.

Omtale

Mickey Rourke har fått mye oppmerksomhet. Dette har han fått like mye for sitt rotere privatliv som for sin filmkarriere! Mickey har en egen evne til å skape skandaler rundt seg selv, så filmens norske tittel passer nok ikke så galt til Mickey's holdning til verden!

For Mickey startet skuespillerkarrieren for alvor takket være en liten rolle i Unnskyld, hvor er Hollywood på slutten av 70-tallet. Deretter har det gått slag i slag, og kontroversielle, ofte voldsomme roller har blitt hans varemerke.

Lori Singer ble kjent som den cellospillende Julie i TV-serien Fame. Deretter var det Footloose som stod på programmet. Så ble det stille på jenta før hun i det siste har slått seg fram med sci-fi-serien VR5 som også nordmenn kjenner til. Lori har også rykte på seg for kontroversielle roller. Det har tydeligvis gått totalt mote i "jeg gir faen i verden og elsker vold"-filmer om dagen. De som så True Romance vil kjenne seg igjen. Etter Natural Born Killers har denne genren eksplodert, og alle skal lage film om unge mennesker som gir blaffen i verden og dreper folk for fote. Det såkalte antivold-budskapet har forlengst blitt borte, og nå er det bare spekulativ vold igjen. Dette er en nymoderne Romeo-og-Julie-fortelling som slår følge med Vietnam-film-genren. Etterhvert ble det altfor mange av dem. Tildels bra spilt av Singer og Rourke, men filmskapere: La nå denne genren dø i fred! (SG)

Filmspesialisten

(FSP 7)


Mickey Rourke og Lori Singer som to tapere som forelsker seg i hverandre, med sjebnesvangert resultat. Filmen åpner rått og blodig, før den satser på å løsne tårekanalene. Mine løsnet ikke. "Fuck The World" er dessuten et navn som gir fullstendig gale assosiasjoner.

Karakter: Ng DT

FilmMagasinet nr. 4 - 1995

Fuck the World (1994)

Regi: Michael Karbelnikoff
Manus: Mari Kornhauser
Sjanger: action
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 30 minutter

Kritikk

Dagbladet: Terningkast 2

Rollebesetning

Mickey Rourke
Frank T. Wells
Lori Singer
Scarlett Stuart
Rodney A. Grant
Bucky
Peter Berg
Clem Stuart
Aaron Neville
Snake
Charlie Sexton
Slim
Brion James
Sheriff Whitlock
John Enos
Joe
Jimmy Lydon
Jimmy Lydon
Keir Dullea
Keir Dullea
Anna Proclemer
Anna Proclemer
Lawrence Roman
Lawrence Roman
Louis Daquin
Louis Daquin
Louise Campbell
Louise Campbell