Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Never Talk to Strangers (1995)

Originaltittel: Never Talk to Strangers

Kriminalpsykologen Sarah Taylor har spesialisert seg på personer med schizzofreni, dvs. mennesker som har flere vidt forskjellige personligheter inne i hjernen - som de tar frem etter behov. Når noen begynner å forfølge Sarah, og hun samtidig treffer en ny, mystisk og sensuell mann, begynner hun å bli bekymret. Ganske snart opplever hun det store marerittet: Den mystiske overgriperen bryter seg inn i huset hennes og overfaller henne. Politiet står maktesløse, og Sarah begynner snart å mistenke sin nye beiler. Kanskje han slett ikke er så hyggelig som han utgir seg for å være?!

Omtale

Hva sa pressen?

Thriller om personlighetsspalting «- fri for spenning som aldri engasjerer - og har skuespillerprestasjoner nær pornofilmnivå.» (E. W.A. Dagbl. 1 poeng) «- ikke noe mer raffinert enn et lappeteppe av kjente psykologiske og erotiske thrillere.» (KA. Klassek.)


Livsfarlig fremmed

Sarah Taylor har en spennende jobb som politipsykolog. Som spesialist på multiple personligheter får hun i oppdrag å utrede og behandle en seriemorder, og snart byr jobben på mer spenning enn hun egentlig setter pris på. Førsteelsker Antonio Banderas bidrar med sitt som mystisk, forførerisk etterretningsspesialist.

Mens hun arbeider med saken treffer Sarah (Rebecca De Morney) en ytterst tiltrekkende etteretningsekspert (Antonio Banderas). De to innleder et intenst forhold, og omtrent samtidig begynner terroren: Gjentatte drapstrusler sliter og en rekke uhyggelige meldinger sliter på Sarahs nerver. Det er bare når hun er sammen med kjæresten hun føler seg helt trygg. Men så, gradvis begynner det å gå opp for henne at det kanskje er en sammenheng mellom jobben, det nye forholdet og truslene hun er utsatt for.

Latinsk forfører

Førsteelsker Banderas svikter ikke sitt kvinnelige publikum i denne filmen heller.

I lange, dvelende sex-scener oser det så mye latinsk forførelseskunst at filmen er kategorisert som en erotisk thriller. Det er en uhyggelig rolle han har, og uhyggen forsterkes utvilsomt av kontrasten til et bortimot perfekt ytre.

Rebecca De Mornay fikk sitt definitive gjennombrudd som dagmammaen fra helvete i Hånden som rører vuggen. I tillegg til skuespillerkarrieren har hun nå, som så mange andre av sine kvinnelige kollegaer i det siste, begynt å prøve seg som regissør og produsent. 32-åringen er i skrivende stund produsent for TV-serien "Outer Limits".

TV2

Alle bilder av Never Talk to Strangers

Never Talk to Strangers (1995)

Produsent: Andras Hamori
Regi: Peter Hall
Manus: Jordan Rush
Sjanger: thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 26 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 1
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Rebecca De Mornay
Dr. Sarah Taylor
Antonio Banderas
Toni Ramirez
Dennis Miller
Cliff Raddison
Len Cariou
Henry Taylor
Harry Dean Stanton
Max Cheski
Beau Starr
Grogan
Tim Kelleher
Wabash
Eugene Lipinski
Dudakoff
Phillip Jarrett
Spatz