Logg inn | Opprett brukerkonto

Losing Isaiah (1995)

Originaltittel: Losing Isaiah

Produsent: Howard Koch jr.
Regi: Stephen Gyllenhaal
Manus: Naomi Foner
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 42 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Jessica Lange
Uspesifisert rolle
Halle Berry
Uspesifisert rolle
David Strathairn
Uspesifisert rolle
Cuba Gooding Jr.
Uspesifisert rolle
Samuel L. Jackson
Uspesifisert rolle

Isaiah bor hos fosterforeldre fordi hans mor er narkoman. Men hva skjer når hans biologiske mor skjerper seg og vil ha ham tilbake etter tre år? Dilemmaet har ingen opplagt løsning, og det understrekes av to gode skuespillere, Jessica Lange og Halle Berry, som spiller de to mødrene. Saken havner i retten.

Omtale

Losing Isaiah er en film som tar opp viktige prinsippielle og moralske spørsmål: Fosterbarn og deres rette biologiske foreldre. Isaiah er en vakker liten gutt som er satt i fosterhjem fordi moren var narkoman. Hva skjer så når moren skjerper seg og vil ha ungen tilbake? Fosterforeldrene har jo selvsagt blitt glade i barnet, og ungen har jo også stiftet et nytt hjem. Så kommer de vektige argumentene: Jomen, det er jo jeg som er moren?! Og svarene: Hvorfor tenkte du ikke på det når du fødte ungen og ikke var i stand til å ta vare på ham?

Det er nettopp i slike situasjoner jeg er veldig glad for at jeg ikke er dommer. For det er nemlig der saken om Isaiah havner til syvende og sist. Og det er ikke hyggelig for noen, aller minst for Isaiah. For selv om han ikke skjønner det som foregår i rettsalen, har barn følelser. Selv veldig små barn...

Det er et riktig imponerende skuespillergalleri som har stilt opp for dette imponerende dramaet! Mest koselig er det å se at Halle Berry raskt har tatt skrittet fullt ut og på kort tid begynt å sloss med de virkelig store! Det var knapt nok noen som hadde hørt om henne før Queen, Roots 2. Når hun i fantasifulle lettkledte skinnfiller viste seg og fikk en hel verden med mannfolk til å sikle i Flintstones, var det gjort. At Jessica Lange leverer en troverdig og tåredryppende prestasjon er vi nesten vant til, selv om det er stygt å si det. Det går allerede rykter om at denne filmen vil bli re-deling, noe som tøft og uvanlig følsomt tema en tåredryppende dramafilm - uten å bli altfor sentimental. Godt gjortl (SG)

Filmspesialisten

(FSP 6)


Gode skuespillere i en middelmådig film om rase- og klassemotsetninger i USA.

En crack-hekta alenemor (Halle Berry) legger ungen sin fra seg i et smug og glemmer den bort. Legen (Jessica Lange) som redder ungens liv, adopterer og oppdrar den, mens moren havner i fengsel og rehabilitering.

Stephen Gyllenhaal (Paris Trout) skildrer på en enkel måte vanskene med å oppdra den crack-avhengige babyen, og kampen om foreldreretten etter at den virkelige moren er rehabilitert. Manuset har en del huller som det gode skuespillet ikke klarer å veie opp for. Dramaet mangler intensitet og glød helt til Samuel L. Jackson på slutten dukker opp med sin rasistiske advokat som fører saken for Halle Berry. Filmen funker som rolig underholdning med samfunnsmessig engasjement.

Karakter: G TÅL

FilmMagasinet nr. 6 - 1995


Amerikansk drama fra 1995 om kampen om lille Isaiah som utkjempes i rettssalen mellom to mødre. Den ene er adoptivmor. Den andre er den biologiske moren. Sprøytenarkomane Khaila Richards forlater sitt nyfødte guttebarn Isaiah, slik at søppelmannen vil finne ham. Gutten blir fraktet til sykehus, der sosialarbeideren Margaret Lewin blir varslet. Hun forelsker seg i det foreldreløse barnet og sammen med sin mann, Charles, adopterer hun ham. Mens barnet vokser opp i et hjem fylt av kjærlighet, ligger Khaila inne til avrusning. Tre år senere finner Khaila ut at Isaiah er i live. Hun bestemmer seg for å få ham tilbake. En lang og smertefull rettssak tar til. Begge kvinnene mener de har en moralsk rett til barnet og ingen av dem har den minste forståelse eller sympati for hverandre.

TVN 1999


Kamp mellom to mødre Isaiah bor hos fosterforeldre fordi hans mor er narkoman. Men hva skjer når hans biologiske mor skjerper seg og vil ha ham tilbake etter tre år? Dilemmaet har ingen opplagt løsning, og det understrekes av to gode skuespillere, Jessica Lange og Halle Berry, som spiller de to mødrene. Saken havner i retten. Sprøytenarkomane Khaila Richards forlater sitt nyfødte guttebarn Isaiah, slik at søppelmannen vil finne ham. Gutten blir fraktet til sykehus, der sosialarbeideren Margaret Lewin blir varslet. Hun forelsker seg i det foreldreløse barnet og sammen med sin mann, Charles, adopterer hun ham. Mens barnet vokser opp i et hjem fylt av kjærlighet, ligger Khaila inne til avrusning. Tre år senere finner Khaila ut at Isaiah er i live. Hun bestemmer seg for å få ham tilbake. En lang og smertefull rettssak tar til. Begge kvinnene mener de har en moralsk rett til barnet, og ingen av dem har den minste forståelse eller sympati for den andre.

TV2 2000

Alle bilder av Losing Isaiah
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon